Reklama

Reklama

Vlak do Busanu 2

  • Jižní Korea Peninsula (více)
Trailer 8

Obsahy(1)

Děj filmu se odehrává 4 roky po vypuknutí zombie apokalypsy ve filmu Vlak do Pusanu (2016). Korejský poloostrov je zdevastovaný a bývalý voják Jung-seok (Dong-won Kang), kterému se podařilo uniknout ze zámoří, je pověřen návratem a nečekaným potkáním s přeživšími. (TommyZR)

Videa (3)

Trailer 8

Recenze (105)

POMO 

všechny recenze uživatele

S originálem to nemá společné zhola nic. Koncept výletu do post-apo zombie velkoměsta i temné filtry slibují hodně, fajn jsou i postavy a jejich obsazení. Padá to ale na přehnaně digitálních a nereálně zrychlených akčních scénách jako z videohry, na logických nesmyslech a na ultra-sentimentálním závěru jak z telenovely, který rozpačité pocity definitivně srazí na dvě hvězdy. Měli zůstat na lodi a vyhrát si s jejím prostředím, které nabízelo prostor pro další porci nápadů, na kterých stál vlakový Train to Busan. ()

F.W.Colqhoun 

všechny recenze uživatele

Idioti. Důvody zklamání z pokračování Stanice Soul a Vlaku do Pusanu lze na první dobrou identifikovat ve špatném scénáři; asijsky nesnesitelných dávkách patosu (kdyby byly zpomalené záběry přehrávany původní rychlostí, film je o půlhodinu kratší); přestřelenou CGI, postavách, jejichž jednorozměrnost snese srovnání s těmi nejhloupějšími filmy Jamese Camerona; pokusu dojit jalovou krávu, jíž možná první kapitoly korejského Úsvitu nakonec byly. Možná je to ale jednodušší. Zombie filmy začínají být nudné v okamžiku, kdy lidé přestávají zděšeně prchat. Žánr (mi) dává smysl výhradně v podobě různě a různě dobře natočených pokusů zachránit holý život před lidstvem nahlíženým jako fyzikální přírodní katastrofu. Jakmile proměníte krvelačnou masu nemrtvých/infikovaných v komparz akčního heistu (či Carmageddonu bez možnosti točit svobodně volantem), primární hrůza survivalu / sociálního komentáře se vytrácí. ()

Reklama

Kudly4 

všechny recenze uživatele

Už od prvních trailerů bylo jasné, že pokračování bude tak o třídu horší a ono je to horší o třídy dvě, možná tři. Nezáživný, přeplácaný CGI efekty, které byly občas fakt otřesný, hlavně v automobilových honičkách v závěru. U filmu můžete uklízet, vařit, prát, žehlit, občas se podívat na obrazovku a ve finále zjistíte, že jste stále v obraze a o nic nepřicházíte. Zhlédnuto z povinnosti, protože jednička byla výborná. Slabší dvě * (178. hodnocení) ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Na údajný druhý díl podařeného zombievlaku do Pusanu jsem se dost těšil, ale bohužel ono to není žádné pokračování, maximálně možná v tom smyslu, že se to odehrává v Jižní Koreji a je to o zombiích. Ale jinak jde o úplně jiný, samostatný film. A ve všech směrech horší. Stručně? Infantilní patetická pseudoakční šaškárna, ve které se například v rolích statečných a chladnokrevných bojovnic objeví dvě malé holky, ve které jsou dospělí zhusta zkarikováni do podoby polodementních hýkajících retardů (naprostá většina oněch zdivočelých bývalých vojáků), nebo ve které se vás rejža bude snažit k smrti unudit nejen žvásty svých postav, ale i tisíckrát provařenými automobilovými honičkami. Za pozornost sice stojí docela slušný vizuál (postapo kulisy, masky zombií), ale to je tak všechno. Slabá druhá kvůli mé slabosti pro tenhle filmový žánr. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Tak nějak jsem zpětně nedocenil kult jedničky v jistých kruzích, dle mého se jedná o standardně dobrý zombie film a tahle dvojka mě překvapila svou radikální změnou konceptu ve stylu akčnějších dílů Walking dead z velkého města a vlastně mě to dost bavilo. Rozhodně se nejedná o žádné veledílo, nicméně "Poloostrov" má docela fajn akci i tempo příběhu hodných 70ti%. Za mě tedy mírně podhodnocené. ()

Galerie (36)

Související novinky

Tvůrce Vlaku do Pusanu bude točit pro Netflix

Tvůrce Vlaku do Pusanu bude točit pro Netflix

27.04.2020

Režisér korejského zombie hitu Vlak do Pusanu z roku 2016 Sang-ho Yeon chystá pro Netflix novou animovaní sérii. Ještě letos by měl režisér přivést do kin pokračování svého zombie hororu pod názvem… (více)

Reklama

Reklama