Reklama

Reklama

Vlak do Busanu 2

  • Jižní Korea Peninsula (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Děj filmu se odehrává 4 roky po vypuknutí zombie apokalypsy ve filmu Vlak do Pusanu (2016). Korejský poloostrov je zdevastovaný a bývalý voják Jung-seok (Dong-won Kang), kterému se podařilo uniknout ze zámoří, je pověřen návratem a nečekaným potkáním s přeživšími. (TommyZR)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (105)

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Prvá hodina je slušná. Pomáha budovať Sang-ho Yeonov fikčný svet a kedže fikčné svety so svojimi vlastnými pravidlami mám rád, tak som očakával aj napriek hodnoteniam slušnú jazdu. Bohužiaľ presne v polovici tomu dôjde dych. Ako keby si režisér uvedomil, že jeho postavy sú príliš nezaujímavé aby dokázali pokojné scény vyplniť skutočnou emóciou. A to je kameň úrazu celého filmu. Postavám nedržíme palce tak ako vo Vlaku do Busanu. Ich boj je povrchný, vôbec nie podmienený niečim silnejším a existenciálnejším. Postavy, ktoré žijú na polostrove si žijú (mimo zombíkov) v zásade dobre. Potom príde digitálne finále a prehrsť klišé. Čo sa týka naháňačky, absolútne ignoruje niektoré fyzikálne zákony. A prehrsť klišé ukazuje na neschopnosť prísť s trefným a emocionálne vyšperkovaným záverom. Koniec je teda rovnako smiešny ako v prípade nedávneho Zombie korejského zárezu ALIVE. Priemer, ktorý je smutnou pripomienkou svojho predchodcu. Ale stále pozerateľné ak viete prižmúriť obidve oči a niektoré veci jednoducho prijať. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Výtvarně pěkné, ale potvrzuje se pravidlo, že dvojka musí být mnohem hlučnější. Příběh je bez pointy a postavy jsou méně rozvinuté než v jedničce. Příběh žene dopředu rozrušení hrdiny. Zmizely všechny emoční momenty, které tu a tam byly v jedničce. Dvouhodinová podívaná je pro nefanouška žánru moc dlouhá a snesitelné jen s popcornem v ruce. ()

Reklama

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Tak nějak jsem zpětně nedocenil kult jedničky v jistých kruzích, dle mého se jedná o standardně dobrý zombie film a tahle dvojka mě překvapila svou radikální změnou konceptu ve stylu akčnějších dílů Walking dead z velkého města a vlastně mě to dost bavilo. Rozhodně se nejedná o žádné veledílo, nicméně "Poloostrov" má docela fajn akci i tempo příběhu hodných 70ti%. Za mě tedy mírně podhodnocené. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Ukážkový príklad, ako si “titulom” podpíliť konár pod vlastným zadkom. Neštátná voľba pre “Train to Busan II” zapríčinila, že si ojedinelý divák milne vsugeroval predstavu o bitve v rýchliku z Nových Zámkov do Komárna. Nič to však nemení na fakte, že toto je tak či onak “trošku” priemerná zombie záležitosť, od ktorej si všetci sľubovali ďaleko väčšiu zábavu, ako v skutočnosti ponúkla. Zlé to ale nie je (!), odrážať sa od tunajšieho percentuálneho ohodnotenia, je absolútne scestné. ()

borec999 

všechny recenze uživatele

Klasický narýchlo zbúchaný sequel, ktorý sa paraziticky priživuje na úspechu originálu a je o triedu slabším filmom. Z vlaku sme sa presunuli do otvoreného priestranstva, upustilo sa od čisto hororového poňatia a Peninsula je už skôr akčno-hororová vybíjaná zombíkov ako atmosferický,klaustofobický horor ktorým bol prvý diel. Problémom je že veškeré akčné scény a davové scény so zombíkmi pôsobia nechutne umelo a CGI, pričom negatívne vynikajú najmä automobilové naháňačky v ktorých okrem toho že pôsobia totálne digi a neprirodzene sa porušujú asi všetky možné fyzikálne zákony. Pripočítajte si k tomu nelogický a nasilu emotívny záver a chvalabohu sme na konci. Zabudnuteľné pokračovanie, ktorého jediným svetlým bodom bol nápad so zombie gladiátormi a komornejší úvod. Inak veľké sklamanie a podpriemer. Slabšie 2* a 30% ()

Galerie (36)

Související novinky

Tvůrce Vlaku do Pusanu bude točit pro Netflix

Tvůrce Vlaku do Pusanu bude točit pro Netflix

27.04.2020

Režisér korejského zombie hitu Vlak do Pusanu z roku 2016 Sang-ho Yeon chystá pro Netflix novou animovaní sérii. Ještě letos by měl režisér přivést do kin pokračování svého zombie hororu pod názvem… (více)

Reklama

Reklama