Reklama

Reklama

Falcon a Winter Soldier

(seriál)
  • USA The Falcon and the Winter Soldier (více)
Trailer 3

VOD (1)

Epizody(6)

Po událostech Avengers: Endgame se Sam Wilson (Anthony Mackie) spojí s Buckym Barnesem (Sebastian Stan) pro mezinárodní dobrodružství, které otestuje jejich schopnosti a trpělivost. (Cever)

Videa (8)

Trailer 3

Recenze (262)

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Ve výsledku vlastně docela zklamání, protože když je takovýhle seriál, jehož pilot se nese v tom nejlepším duchu druhého dílu Captaina Americy ve výsledku horší, než WandaVision, vlastně se to ani jinak nazvat nedá. Protože kdo by to čekal, že? Ovšem všech šest dílů má velmi filmový look (po téhle stránce by to rozhodně šlo), super akci, nového, a opravdu zajímavého Kápa, funkční emoce a stále funkční chemii ústřední dvojice. Navíc mě potěšil i velký prostor pro barona Zema (který se v Civil War skutečně moc nepředvedl a čert ví, kolik lidí si ho pamatuje - ale Daniel Brühl je tady super), snad ještě víc prostoru pro Sharon a krátké cameo Rhodeyho. Super je i hudba a pražské exteriéry, na samotném příběhu toho bohužel tolik zajímavého není a nebudu lhát, když řeknu, že by seriálu dost prospělo, kdyby jednotlivé epizody byly kratší, protože pilot byl sice výborný, ale pak se to občas trošku táhlo. Těch momentů byl jen minimum, oproti těm opravdu skvostným a zajímavým, ale byly. Každopádně ale vidíme, jak vypadá svět po Probliku a náznaky do budoucna opět vypadají zajímavě. Ve výsledku je to ale bohužel slabší MCU kus, ale pořád vysoký nadprůměr. 75%. ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Kdyby se se mnou někdo chtěl hádat, že je seriálová zastávka oblíbených postav jen výplní, neměl bych moc argumentů, jak oponovat. Samovo popasování se s odkazem a možnou budoucností a naopak Buckyho drásavé vracení se do neveselé minulosti "jen" posouvá oba hrdiny tam, kde být mají a dává si s nimi právě takovou práci, jakou bych očekával a jakou bych si zároveň i přál. Děje se tak v až cynicky jednajícím politickém světě, kde není čas na nostalgii a dojemné vzpomínky. Show a štít musí jít dál, ať z toho pojde co a kdo chce. Scénář se navíc nebojí dotýkat společenských témat, na která v celovečerácích není dostatek času a kterých se dotknout je pořád ještě potřeba. Předkládá je naštěstí nevýchovným, ale příjemně konverzačním a přemýšlivým způsobem a právě to má největší zásluhu na extrémně pozitivních finálních dojmech. Tohle je daleko víc vlastní, do budoucnosti směřující krok, než jen povzdechnutí nad již jednou uzavřeným příběhem milovaného a nepřítomného člověka s hvězdami a pruhy na hrudi. A o tom, že Sebastian Stan už je "vyhraný" tak dokonale, že svoji roli v dobrém slova smyslu přerostl, se můžeme bavit zase někde jinde. ()

Reklama

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Po Wande/Vision jsem byl skeptický, protože tam jsem se nudou doslova trápil, ale naštěstí Falcon a Winter Soldier už víc připomíná Marvel a konečně si tvůrci uvědomili, že Marvel má být akční a tím Falcon a WS bezpochyby je. Chvílemi jsem měl pocit jakobych sledoval sequel ke Captain Americovi, což po Avengers považuji za nejlepší Marvelovku, jelikož se drží "při zemi", takže místo kouzel a Sci-Fi světů dostává prostor můj oblíbený martial art a fighty na PG-13 tu jsou překvapivě solidní a místy i nečekaně drsné. Vývoj Falcona v ( Kdo viděl, tak ví) je satisfakční, potěší nový Captain America na scéně, Winter Soldier mi přišel trochu nevyužitý, přišlo mi, že svou ruku téměř vůbec nepoužívá a častěji kope, ale budiž a rozhodně potěšil Baron Zemo a návštěva z Wakandy. Každý díl je akční a těch konverzačních pasáží není tolik, abych se vyloženě začínal nudit, je to zábavné i hezky natočené a byť záporáci jsou opět slabší ( Největší slabina Marvelu se potvrzuje i zde), tak mi to až tak nevadilo. Po Wandě rozhodně krok vpřed a doufám, že Loki to natrhne všem! 7/10. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Vynikající seriál, ke kterému se dostávám se zpožděním, ale o to větší radost z něj mám. Thrillerově špionážní atmosféra, skvělá akce a k mému překvapení i skvělý scénář, který hlavně v posledních dvou dílech přímo přetéká výborně napsanými a zahranými dialogy a monology, jež by kdekdo u Marvelu možná nečekal. Kromě obou titulních pánů se mi moc líbila postava Johna Walkera a její vývoj. Pokud ho ještě v budoucnu potkáme, nebudu se vůbec zlobit. ()

HellFire 

všechny recenze uživatele

Ocitáme se ve světě, kdy půlka planety povstala z popela (doslova). Falcon a Bucky záhy zjistí, že někdo opět vytvořil supersérum, které použila radikální skupina, aby prosadila své zájmy. A naši hrdinové mají za úkol je zastavit. Hned po prvním dílu je jasné, že cílovkou je, stejně jako v případě filmového Captain America: Winter Soldier, dospělejší publikum. Hodně se řeší psychický stav hlavních hrdinů a celková atmosféra je temnější. Co se postav týče, Falcon byl ve filmech vždy zajímavý, ačkoliv nikdy nedostával příliš prostoru a samotný Anthony Mackie strávil na plátně minimum času (v akčních scénách ho zastoupil kaskadér a jindy byl CGI). Zato Winter Soldier mi přirostl k srdci víc, ať už jeho postava nebo představitel. Kdykoliv se tedy objevil na obrazovce v této seriálové verzi, byl jsem velmi spokojen. Co mi ale vadilo, bylo příliš časté a zmatené poskakování mezi lokacemi. Co jsem vyloženě nesnášel, bylo chování některých vedlejších postav, třeba bankéře, který chtěl po Falconovi selfie, jako nějaký praštěný puberťák (nehledě na to, že celá scéna s půjčkou nedává smysl... Sam přece pracuje pro vládu a musí dostávat plat). V takových chvílích jsem si představoval, jak nějaký mladý klučina nebo holčina pracující pro Disneyho aktivně prosazoval tyhle typy scén s cílem zaujmout moderní náctileté publikum závislé na chytrých telefonech. Každopádně... po technické stránce byl seriál zařadil někam mezi Ant Mana a Spider-Mana. Těžký průměr. Až na střih, který mi místy opravdu vadil. Proč musí zběsilý střihač během obyčejného rozhovoru dvou lidí, který trvá jednu minutu, stříhat každé tři vteřiny? Snad aby si diváci nevšimli, že na plátně hrají špatní herci? Tak mi to připadalo. Nejhorší je to v akčních scénách, kde má střih za úkol zamaskovat absenci dostatečné přípravy. Stříhat každou vteřinu je prostě zhovadilost, vůbec nevím, co se na obrazovce děje. Kdybych měl seriál shrnout do jedné věty, tak bych pochválil Buckyho a rychle na vše zapomněl. Není v podstatě o co stát. Ačkoliv seriál má své světlé momenty, jedná se pouze o nadprůměr. P.S.: Dočasný kapitán Amerika byl nesympatický mladík... jestli to bylo úmyslem tvůrců, tak jim to vyšlo na jedničku. P.P.S.: Chápu, že se musel právě Sam stát novým Kapitánem Amerikou, ale raději bych uvítal Buckyho, protože je to za a) sympaťák a za b) je supervoják. Neumím si představit, jak bude Sam bojovat, když je obyčejný člověk. ()

Galerie (86)

Zajímavosti (108)

  • V seriálu vidíme Johna Walkera (Wyatt Russell), kterého z komiksových stránek můžeme znát jako Super-Patriota z „Captain America #323“ (od Mark Gruenwald z roku 1986), dále pak jako dalšího Kapitána Ameriku v „Captain America #333“ (1987) a dále pak jako U.S. Agent od roku 1989, kdy pod tímto jménem poprvé vystupoval v „Captain America #354“. John Walker je upravený člověk s nadlidskou fyzickou zdatností, koordinací, výdrží a je také rychlý. Tyto schopnosti získal od Power Broker, když se spolu s kamarádem dobrovolně přihlásil do jeho programu. Své jméno dostal podle světoznámé whiskey a zápasil v Unlimited Class Wrestling Federation, kde zápasili také Thing, Ikaris, Cataphrax (jako Enigmo) či dokonce Beyonder. (3T)

Související novinky

Tajná invaze má pomalý start

Tajná invaze má pomalý start

30.06.2023

Minulý týden si na streamovací službě Disney+ odbyl premiéru nový marvelovský seriál Tajná invaze. V ní se navrátivší se Nick Fury s tváří Samuela L. Jacksona snaží konfrontovat tajnou skupinu… (více)

Čtvrtý Captain America našel režiséra

Čtvrtý Captain America našel režiséra

09.07.2022

Před dvěma dny vstoupilo do kin po celém světě nejnovětší akční dobrodružství od studia Marvel pod názvem Thor: Láska jako hrom režiséra Taiky Waititiho a zatímco nový snímek o hrdinovi z Asgardu… (více)

WandaVision je nejstahovanějším seriálem roku

WandaVision je nejstahovanějším seriálem roku

29.12.2021

Letošní žebříček nejstahovanějších seriálů roku ovládlo studio Marvel spolu se studiem Disney. Pirátství samozřejmě není nic chvályhodného a prvenství v tomhle směru vlastně není až zase taková výhra… (více)

Kleopatra mění režisérku

Kleopatra mění režisérku

07.12.2021

Režisérka Patty Jenkins (Wonder Woman, Zrůda) v krátkém časovém horizontu opouští již druhý velký projekt. Po zprávě, že se filmařka vzdala svého Star Wars projektu Rogue Squadron tak přichází… (více)

Reklama

Reklama