Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Sebevražda nebo vražda? Sehraný tým brněnské kriminálky v čele s šéfkou Karin (J. Čvančarová) a její pravou rukou kriminalistou Davidem (J. Dvořák) musí odhalit vraha mladého nadějného malíře, který zemřel za podezřelých okolností. Jeho smrt navíc pravděpodobně souvisí i s krádeží vzácného obrazu P. P. Rubense z Moravské galerie v Brně. V průběhu vyšetřování, do kterého se zapojí i další zkušení detektivové (M. Isteník a P. Bučková), však dojde k další vraždě. Případ zasáhne i do osobního života Karin, jejíž harmonický rodinný život dostane krutý šrám. (Česká televize)

(více)

Recenze (140)

hindator 

všechny recenze uživatele

Nerozdávám tady jednohvězdičková hodnocení napotkání, protože za každým počinem je spousta práce (bez ohledu na konečný výsledek), ale v tomto případě udělám výjimku - že tohle pustil na obrazovky Filip Renč, nelze ohodnotiti jinak, než "ztrátou kytičky". Vydržel jsem být nezaujatý jen do prvního "souboje" policistky Karin s loupežníkem v bytě - potom už to šlo všechno do kopru. A to jsem si ještě, já blbec, přečetl autorův záměr v článku v Týdeníku Televize. Zřejmě pan režisér mluvil o naprosto jiném, teprve připravovaném, projektu. POZOR SPOILERY!!! Školená kriminalistka se nechá v dětském souboji odzbrojit "militantním učitelem", ten uprchne v taxíku, na což tatáž školená policistka reaguje naštvaným pokrčením ramen (aniž by si zapamatovala SPZ taxíku, natož aby mobilem zavelila k pátrání po taxíku), brutální napadení mladého frajera ze Subaru na toaletách čerpací stanice, které nikdo nikdy neřeší, roztomilý šéf Moravské galerie s chováním imbecila, vykastrovaný pan Isteník, celkově naivní přístup k tak zajímavému žánru, jakým detektivka bezpochyby je,...to a mnohem více prohřešků proti dobré filmařské práci (až mám neodbytný pocit, že si pan Renč o nás divácích myslí, že nejsme svéprávní) mi dává jen jednu naději - že budu mít volné pondělní večery ke sledování jiných, ale hlavně neodfláknutých, filmových děl. Děkuji, pane Renči. ()

DarkDemon odpad!

všechny recenze uživatele

Stačil první díl a už vím, že pokračovat nebudu. Tlustá, nesympatická, rozeřvaná kráva Čvančarová hraje tlustou, nesympatickou a rozeřvanou krávu ... taková její klasika, ona nic jiného ani neumí. Už jen její osoba je téměř zárukou nekoukatelnosti. Ostatní "výkony" na úrovni ochotnického spolku, scénář a kamera čiré zoufalství. Tak hlavně, že má naše "kulturní fronta" z čeho platit složenky. ()

Reklama

lu1 

všechny recenze uživatele

I na parodii je to, jak by řekla Jolanda “ velký špatný “. A oni to navíc myslí asi vážně. Ale jednou jsem se zasmála, jak se Jitka pokusila rozběhnout a stíhat zločince :) Jinak úplně toporné dialogy, naprosto haluzové situace, já nevím jak si odůvodnit tu jednu *... je mi proste blbý dát odpad, jiný důvod nemám ()

Bozvav 

všechny recenze uživatele

Po prvním díle musím říci, že za mne spíše zklamání. Na rozdíl od mnohých mi nevadí hlas pana Isteníka, ani poněkud těžkopádná drsnost Jitky Č.Č. a stejně tak mne nijak neuchvátil výkon Jirky Dvořáka ( neb neměl moc co hrát), Bučková tam byla jen do počtu. Scénář vidím jako jeden obří průser, zápletka se zbytečně komplikuje, přitom už na konci druhé třetiny je evidentní, kdo je vrah. Pokus o vykreslení duševního rozpoložení bratra Jitky je dosti amatérský, stejně tak nevyzrále, nelogicky a amatérsky působí závěrečná scéna. Kamera je divná a střih místy nesedí. Jediné, co se hodilo byla hudba. Za mne do odpadu bych to zatím rozhodně nedávala, ale na víc jak 30% to nevidím. Snad se to trochu vyklube, vždyť obsazení je výborné, tak jen změňte scénáristu a Renčovi dejte nějakou veselou piluli a bude to. PS: snad ani matka policistka by nemohla být tak blbá, aby svěřila svoji malou dceru bratrovi psychoušovi ( dle výrazu měla nějaké povědomí o jeho duševní nestablitě), a dokonce ji s ním pustila do auta. ()

TommmyT 

všechny recenze uživatele

Zas tolik bych to neodsuzoval. Pár drobných kladů to má, Jirka Dvořák je super a i ten prvotní námět s obrazama není špatný. Ovšem scénář již tak dobrý není a ten konec je úplná blbost. Ale hlavně kdo navrhl a schválil obsazení Čvančarové do hlavní role, ten nemá u filmu co dělat. Proti ní samotné nic nemám, ale tady se jako policejní šéf absolutně nehodí. A jak už tu někdo psal, když zakřičela, bylo to jako když prodavačka zakřičí na zloděje v obchodě. Je tu absolutně nereálná, navíc i vzhledově s tou rádiovkou je to hrůza. Myslím, že Renč má spíš známější jméno, než je jeho tvorba. Respektive lidi znají jeho tvorbu, ale poslední léta spíše v tom negativním světle. To s Jirkou Strachem a jeho detektivníma seriálama se Renč nemůže vůbec srovnávat. Renč pouze převede psané do obrazu se zvukem, ale Jirka Strach tomu dá pořádnou atmosféru a to je umění. Jirka Strach je v tomto top, ať žije a tvoří. ()

Galerie (22)

Zajímavosti (7)

  • „Scéna ubodání tužkou vznikla až na place. Řekli jsme si, že to chceme udělat opravdu brutálně. Pak Filip Renč řekl, že použijeme tu tužku, a šli jsme do toho. Jednou jsem taky zabral trochu víc, ale pan Schwarz si naštěstí nestěžoval,“ prohlásil Karel Heřmánek ml. (Duoscop)
  • „Pokud jde o toho kaskadéra, kterého jsem mlátil na záchodě, tak toho jsem hrozně litoval, protože nám furt nechtělo zrcadlo, do kterého jsem mu narážel hlavou, rupnout. Ani nevím, kolikrát jsem mu tou hlavou mlátil, musela se měnit tři zrcadla, než to bylo to pravé. Pak mu asi dost zvonilo v hlavě,“ prohlásil Karel Heřmánek ml. (Duoscop)
  • Michal Isteník v tomto díle vyslýchá v erotickém podniku prostitutku. S touto partnerkou už si zahrál v seriálu Most (od r. 2019) – také scéna v bordelu, tam byl filmový Eda zákazníkem této herečky coby prostitutky). (a-ja)

Reklama

Reklama