Reklama

Reklama

V zajetí

Trailer 2

Mateřské lásce se nedá uniknout. Z bezpečného přístavu lásky se ale někdy může stát smrtící hrozba, mladá dívka Chloe o tom ví své. Je na vozíku a vyrůstá o samotě v úplné izolaci jen se svou milující maminkou. Jejich vztah a život se můžou zdát zvláštní, možná až zneklidňující, nikdo ale nemůže upřít mámě nekonečnou snahu chránit svou dceru, starat se o ni do roztrhání těla a pro její vlastní dobro ji mít stále pod dohledem. Chloe má řadu zdravotních problémů, potřebuje péči a s oddanou mámou tvoří sehranou dvojici. Když se v sedmnácti chystá na vysokou, začne objevovat tajemství, která jsou stále děsivější. Místo odpovědí na otázky se od mámy dočká jen dalších omezení. Chloe je připoutána ke svému vozíku, z ocelově pevného mateřského objetí musí ale za každou cenu utéct. Odpovědi jsou totiž strašnější, než si dovedla představit. (Bontonfilm)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (229)

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

“Run” je akousi voľnomyšlienkárskou paralelou skutočného prípadu “Gypsy Rose Blanche”. Tým, ktorí chcú vidieť skutočný horor, založený na skutočných udalostiach, so skutočne hororovým záverom, odporúčam dokument od HBO: “Mommy Dead and Dearest”. Viacerí sa dostanú do rapídne väčšej emocionálnej vývrtky, ako prináša tento komorný, pomerne veľmi pomalý thriller, ktorý sa nevedno ako, ocitol v kategórii horor žánru. Baviť bavilo, no rozhodne nenaplnilo očakávania, pričom tá záverečná “dvacka”, je už úplné “sajnsfikšn” .. ()

Triple H 

všechny recenze uživatele

Jednohubka, ktorá zaujme ústredným psychologickým syndrómom (ktorý je zjavný dosť rýchlo), dobrou atmosférou a dobrými výkonmi ústredných aktérok. Z tej psychologickej roviny sa dalo určite vyťažiť viac, o toxických rodinných vzťahoch, kto na kom závisí, možno sa dal prihodiť aj stockholmský syndróm. ()

Reklama

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Chaganty ma už milo prekvapil filmom Searching. Kupodivu som sa ale na jeho druhý počin značne odhodlával. Stále sú tu viditeľné znaky jeho rukopisu. Ono to z filmu cítiť, keď o ňom ako tvorca rozmýšľate a snažíte sa diváka prekvapovať a držať v napätí a zároveň byť trošku originálny, hoci ten žáner má svoje obmedzenia. Run je iným filmom ako Searching ale aj napriek tomu tam môžeme vidieť množstvo paralel. Tie filmy sa dávajú do krásnej opozície a vedia sa rozoberať z množstva strán. Ako psychologická štúdia rodiny a jej členov... napríklad. To, že to má presahy do reálnych príbehov je len bonus. Ide to do hĺbky. Nie je to hlúpe. Čím sme bližšie k finále tým istejší je ten film v tom čo nám chce ponúknuť. Ďalej už nepoviem, aby som to náhodou niekomu nepokazil. Sarah Paulson je fantastická a nováčik Kiera Allen jej skvelo sekunduje. Malý veľký film, ku ktorému sa oplatí raz za čas vrátiť. Takýto pocit som mal (v rámci žánru) len pri rannom Shyamalanovi. A som zvedavý s čím príde Chaganty nabudúce. ()

dubinak 

všechny recenze uživatele

Na Run jsem se poměrně silně těšila, ale výsledek dopadl jako spíš takový extrémně běžný dramatický kino thriller. Tomuhle musím ale uznat, že docela dobře zvládnul vybudovávat napětí a nabídl i slušné twisty, ačkoliv to nebyly žádné, co bysme ještě neviděli. Hlavní postava byla ale sympaťačka a tak se s ní dalo soucítit. Mělo to asi tak stejnou váhu plusů jako mínusů, proto tři průměrné hvězdy. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Ako pár kolegov predo mnou som si hneď na začiatku všimol, že pôjde zrejme o plagiát témy z Odhalenia (The Act). A bál som sa, že to filmu oberie body, ale našťastie je tu len inšpirácia námetom o Gypsy Rose Blanchardovej. Čo ma najviac na filme bavilo je to, že mu vôbec nechýba napätie. Ide hneď k veci a ponúka mnoho intenzívnejších situácií. Obe hlavné herečky podali nadpriemerné výkony, hoci ak porovnám Sarah Paulson a Patriciu Arquette, ktorá hrala podobne šialenú matku v spomínanom The Act, tak Patricia bola lepšia. Celkové hodnotenie filmu je u mňa dobré a dosť ma potešil záver. ()

Galerie (38)

Zajímavosti (16)

  • Psychologická porucha, s ktorou by bola Diane (Sarah Paulson) diagnostikovaná, sa nazýva Fiktívna porucha uložená inému (FDIA), historicky známa ako Munchausenov syndróm v zastúpení (MSbP). (Arsenal83)
  • Telefonní automat uvádějící jako příklad uvedení lokace městečko „Derry, Maine“ je odkazem na román a film To (2017) autora Stephena Kinga, kde se příběh vraždícího klauna Pennywise odehrává. (MatyM)
  • Film se volně inspiroval skutečným případem z roku 2015 ze Springfieldu v Missouri (USA). Dee Dee Blanchard donutila svou dceru Gypsy (*1991) absolvovat stovky vyšetření, nechala ji operovat, přinutila jezdit na invalidním vozíku, přesvědčila ji, že má rakovinu nebo že nemůže přijímat potravu ústy, ale jen sondou. Několikrát jí také zfalšovala rodný list, ničila lékařské záznamy nebo jí omezovala přístup k internetu. Dcera ji v roce 2015 se svým přítelem zabila. (flyer.nick)

Reklama

Reklama