Reklama

Reklama

Spirála strachu: Saw pokračuje

  • USA Spiral: From the Book of Saw (více)
Trailer 1

Začíná se psát nová kapitola z děsivé knihy Saw. Zločinný strůjce pokřivené spravedlnosti roztáčí spirálu nečekané pomsty. Mladý detektiv Ezekiel "Zeke" Banks (Chris Rock) a jeho parťák (Max Minghella) vyšetřují děsivé vraždy, které začínají připomínat nechvalně známé případy z minulosti. Nevědomky se tak stanou hráči na šachovnici morbidní hry zákeřného vraha. A to ještě "Zeke" netuší, že spolu s ním bude ďábelskému plánu šíleného zločince čelit i jeho otec, vážený policejní veterán (Samuel L. Jackson). (Vertical Entertainment)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (297)

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

“Chris Rock” hral doposiaľ v 114 filmoch, pričom v 113 zo seba robil solídneho kokotka na pohľadanie. Obsadiť do hlavnej role kultového hororu o sériovom vrahovi takéhoto nímanda, to svedčí o riadnej dávke dementnosti na strane kompetentných. Ja si skutočne nepamätám, kedy naposledy mi nejaký herec, takto extrémne znechutil sledovanie nejakého (hocijakého) filmu. Každý jeden divák by mal dostať medajlu zato, že musel 90 minút strpieť pohľad na tohto extrémne afektovaného mahagóna, ktorý gestikuluje ako nejaký 13 ročný hip-hoper z Fiľakova. Čo však bola ďaleko bolestivejšia skúsenosť ako jeho gestá, je jednoznačne mimika jeho ksichtu v pasážach, kedy sa prižmúrením očí, snažil všemožnými silami o zanechanie dojmu tvrdého chlapa, ktorý by bez bolestne zvládol “čertovo kolo” s tromi doživotne odsúdenými trestancami v Leopoldove. Grcať sa mi chce, ako to skurvyli, pričom absolútne jediné čo v tomto snímku stojí za pozornosť, je gore a originalita mordovačiek. Otras .. ()

Djoker 

všechny recenze uživatele

Nekecali, křeč pokračuje. Kouzlo původního Saw dávno vyprchalo, ale Jigsaw v srdcích fanoušků zůstává, takže se na jeho odkazu stále parazituje. Rádoby geniální pasti a upocený twist jsou akceptovatelnými kolority celé série. Rock je však castingovým omylem roku a vyšetřovací linka jede na hraně parodie. ()

Reklama

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Není to tam a věřte mi, že jsem chtěl, aby bylo. Série Saw mi totiž vždycky byla blízká, už pro ochotu neustále přetvářet historii vlastního fenoménu, kdy se scenáristé v rámci postupujících dílů utrhli tak, že by na ně i J.J. Abrams v době své největší seriálové slávy byl hrdý. Jistě, nejednou tím logika sama spadla na pilu, ale šlo o takové to příjemné očekávání ve stylu "s čím zase přijdou tentokrát" (podobně to funguje třeba u Rychle a zběsile). Po osmi dílech je nicméně únava materiálu znát, takže myšlenka, že se to vezme z druhé strany a udělá se z toho detektivka, je dle mého opravdu dobrá (ostatně kultovní Sedmička je vlastně takové otočené Saw). Jenže tu nic nefunguje. Hlavní hrdina není cool, vedlejší postavy jsou nesympatické křoví, atmosféru to nemá skoro žádnou, detektivní část je tak jalová, že ji strčí hravě do kapsy i průměrný díl Mentalisty a finále je svou snahou o dramatičkou epičnost (po vzoru jedničky) na hraně parodie. A i hra na vraha je nudná, protože ho protřelejší divák snadno odhalí v první třetině. Darren Lynn Bousman měl šanci nakopnout sérii novým směrem, ale evidentně na to nemá. Jistý si je jen v mordech, které ale působí v upraveném konceptu jako pěst na oko a zbytku nedává vůbec, ale vůbec nic. Škoda, dobrých filmových detektivek není nikdy dost. 30% ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Obsadit do hlavní role v hororu trapného, koženého a totálně afektovaného pablba, který je schopen leda tak poulit srací oči ve fekálních kokotmédiích, není zrovna dvakrát dobrý nápad. Divák pak neví, jestli má při jakémkoliv jeho výstupu jen studem odvracet zrak, či si rovnou vrazit do očí hřebíky, aby už nic podobného v životě neviděl. Třikrát dobrým nápadem se nejeví ani pustit ke scenáristice někoho, kdo s přikousnutým jazykem slintá na bryndák při rytí pastelkami do plastového stolku, přičemž si pokřiveným prstem nezapojené ruky doluje šušně z nosu. Dialogy pak mají rozštěpy a zápletka silně evokuje zpackanou lobotomii. Takže zůstaly jen čtyři vcelku slušně brutusácké asistované sebevraždy „buď si něco urvi / uřež / ukousej, nebo chcípni“ a naprosto marný strýček Džexn, který jednak nemá co hrát a druhak mu ti downi vkládaj do huby málem jen skřeky a bláboly. Tenhle hadr už je zcela vyždímaný, tudíž je akorát tak na čase se na to vysrat a mrsknout celou franšízu do zastavárny, kluci. ()

T2 

všechny recenze uživatele

║Rozpočet $40miliónov║Tržby USA $22,304,427 ║Tržby Celosvetovo $36,042,645 ▐ Veľmi ubolený návrat, ku krásne drsnej tradícii. Má to vôbec zmysel? Asi ťažko! Veľmi prekérny krkolomný dejový mišung, bolestný výtvor, ktorý len klope o dno nejakej únosnosti. A to vo všetkých smeroch. Klincom je ale obsadenie Chrisa Rocka, to je normálne na facku, to ich ako že čo napadlo tam dať už teraz tohto ošuntelého komika. Neviem ako zakopol o tento príšerne zlý projekt Samuel L. Jackson asi musel poriadne nudiť. Kedy tomuto bez hlavému blbnutiu bude koniec? /20%/ ()

Galerie (34)

Zajímavosti (12)

  • Podle režiséra musela být z filmu odstraněna scéna s pastí, kde si někdo odřezává obličej, aby film získal rating R. Všechny předchozí pokusy totiž vedly k hodnocení NC-17, tedy úplnému zakazů vstupu mladistvým do 17 let. (Kudly4)
  • Ve scéně, kdy se detektiv Banks (Chris Rock) natahoval do auta pro balíček, tak ho bral rukou, ale v dalším záběru ho vyndává pomocí hadru. (Ondra.Simmer)

Související novinky

Samuel L. Jackson si zahraje v Saw

Samuel L. Jackson si zahraje v Saw

09.07.2019

Reboot hororové série Saw nabírá obsazení. Snímek zatím pojmenovaný jako Saw IX tlačí kupředu herec a komik Chris Rock (Trestná lavice, Machři 2), který v novém snímku ztvární hlavní roli detektiva… (více)

Reklama

Reklama