Reklama

Reklama

Spirála strachu: Saw pokračuje

  • USA Spiral: From the Book of Saw (více)
Trailer 3

Začíná se psát nová kapitola z děsivé knihy Saw. Zločinný strůjce pokřivené spravedlnosti roztáčí spirálu nečekané pomsty. Mladý detektiv Ezekiel "Zeke" Banks (Chris Rock) a jeho parťák (Max Minghella) vyšetřují děsivé vraždy, které začínají připomínat nechvalně známé případy z minulosti. Nevědomky se tak stanou hráči na šachovnici morbidní hry zákeřného vraha. A to ještě "Zeke" netuší, že spolu s ním bude ďábelskému plánu šíleného zločince čelit i jeho otec, vážený policejní veterán (Samuel L. Jackson). (Vertical Entertainment)

(více)

Videa (2)

Trailer 3

Recenze (297)

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Další Saw v pořadí je přesně takový, jaký by měl být. Když bych měl očekávat nějaký převratný a originální příběh, pokud již bylo řečeno vše v předchozích filmech, pak bych byl naivní. Základní motiv zůstal zachován - ztrestat ty, co činí špatnosti a nenesou za to žádnou odpovědnost. Jigsaw byl samozvaným mstitelem, a tak to zůstalo i zde. Jen přišli na řadu poldové, co se dopouštěli prasáren v domnění, že se jim nic nestane. Prase je proto potrestalo. A proč se na Saw vůbec dívat? Přeci kvůli důmyslným pastem. A to chce jistě většina diváků. Vodotrysky krve, utrpení a střeva ven. A pokud snad ne, pak nevidím jiný smysl se na tuhle sérii dívat. V tom je ovšem pro mne mírné zklamání - čekal jsem více pastí s kamerou v přímém záběru. Jak si asi má člověk užít stahování z kůže, když se smrskne jen na pár flashbacků? A s vypouštěním krve jsem si připomněl Vincenta Price v jeho neodolatelné roli šílence. Nemám rád lekačky, jelikož mi přijdou laciné. Přiznám se ovšem, že tentokrát mě jedna dostala. Nojo, když mi přitom div nevyskočily repráky ke stropu, tak není divu. Konec potěšil a je mi jedno, zda znamená pootevřená zadní vrátka či nikoliv. 3,5* ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Zpočátku mě potěšilo, že se Spiral zaměřuje více na krimi vyšetřování, ale nadšení mě velice záhy přešlo. Je to strašná nuda. Chris Rock je miscast jako prase. Ten člověk neumí normálně hrát - xichtí se děsně nepřirozeně a vypadá jak přeleštěný leštěnkou. Děj netáhne, vizuál vypadá lacině a filmařsky je to neambiciózní, jak 10 let staré televizní béčko. Bousman si samozřejmě neodpustil ani to jeho charakteristické klipovité šaškování se střihem. A ve finále ani ty pasti za nic nestojí. ()

Reklama

tron 

všechny recenze uživatele

Veľmi slušné pokračovanie, ktoré síce na predchádzajúce diely nijako mimoriadne detailne nenadväzuje, ale berie ich do úvahy a postavy vedia, že existoval Jigsaw a čo robil. Tvorcovia každopádne prišli s novými postavami a s novým príbehom, ktorý tradične sawovsky zamotali (legendárne záverečné štvorminútovky). Samozrejmosťou je, že následne do kašičky pridali nechutnosti, odpornosti, krvaviny a zvrátenosti. Samuel L. Jackson mal skôr väčšie cameo. Chris Rock (Smrotnosná zbraň 4) mi vôbec nevadil; ak by ľudia nevedeli, že je prevažne komik, ani by im nenapadlo kritizovať jeho výkon. Je to proste ukecaný detektív, určite film neposúva smerom ku komédii. Hlavného záporáka som každopádne odhalil hneď na začiatku. Trezor v policajnom sklade vyrobila firma Vincent a Jules, čo je samozrejme zjavný odkaz na legendárne Pulp Fiction s Jacksonom. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Už druhý pokus o comeback jednej z najslávnejších hororových franchise nového milénia. Vyšlo to aspoň lepšie, ako mdlý zárez z roku 2017. Išlo sa do áčkovejších vôd ( herecké osadenstvo ), vrátil sa starý káder ( Bousman, Wan, Whannell ) a má to sprvoti vydarenú atmosféru a nevsádza to prvoplánovane na smrtiace pasce. Je to niečo iné, v pomerne známom kabáte. A má to zmysluplnú minutáž, takže na nudu ani neostáva čas. Aj keď už nejde čím prekvapiť, aspoň sa to nehrá na niečo s presahom, moralitu skúša, ale netrčí to príliš, ako z ostatných filmov v dnešnej pohnutej dobe. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Pokus o oživení již zapomenuté série Saw, tentokrát zabalené jako temná kriminálka inspirována legendární Sedmičkou. Zcela dle očekávání je zde vše špatně a nejvíce to je viditelné u scénáře, staromódní a líné režie a hlavně u Chrise Rocka. Jeho drsný detektiv, který neustále piští, film neustále strhává do vod nechtěné komedie, což v kombinaci s explicitní brutalitou vůbec nefunguje. Jediné co tak zbyde je pár pěkných záběrů a již zmíněná brutalita, která je tím jediným, co sérii dokázalo udržet. ()

Galerie (34)

Zajímavosti (12)

  • Při loupeži drog hraje píseň „You Ain't Hard“ od Young Nudy. (Duoscop)

Související novinky

Samuel L. Jackson si zahraje v Saw

Samuel L. Jackson si zahraje v Saw

09.07.2019

Reboot hororové série Saw nabírá obsazení. Snímek zatím pojmenovaný jako Saw IX tlačí kupředu herec a komik Chris Rock (Trestná lavice, Machři 2), který v novém snímku ztvární hlavní roli detektiva… (více)

Reklama

Reklama