Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Po mnoha sklizních... Honza (Kryštof Hádek) a Klára (Tereza Ramba) se stali rodiči dvojčat a majiteli vinařství. Všední starosti je však odcizily a momentálně žijí odděleně. Toto je příběh renesance jejich lásky v překrásné krajině jižní Moravy. Pro Kláru s Honzou nastává rozhodující čas vinařského roku – vinobraní. Honza se za dramatických okolností po letech setkává s kumpánem Jirkou (Lukáš Langmajer). Ten se nadšeně hrne do návštěvy Moravy, aby pomohl se sklizní, které samozřejmě vůbec nerozumí. Zatají přitom Honzovi, že svého pubertálního syna Kubu, který cestuje s nimi, unesl, a k tomu utíká před dluhy, které stihl nasekat za dobu, co se neviděli. Honza s Klárou mají sami problémů nad hlavu. Vedle manželství řeší, jak pomoci krachujícímu vinařství a zamezit krádežím ve vinicích. Klára navíc bojuje s úklady zaměstnance Humpla a předsudky okolí, které nevěří, že coby žena může dělat kvalitní víno a překročit stín svého otce (Václav Postránecký)... (Bioscop)

(více)

Videa (6)

Trailer 1

Recenze (251)

Lucasion 

všechny recenze uživatele

První a druhý díl si upřímně vůbec nepamatuju. Ale podle svého hodnocení z roku 2016 usuzuji, že jednička mi přišla v pohodě a dvojka mě ukrutně nebavila. Navíc jsem si vychvaloval Kryštofa, je zajímavé jak se člověk změní za ty roky co. Trojka to u mě měla mnohem snažší. Nečekal jsem vůbec nic a dostal příjemný český film na večer s vínem. Jednoduchá zápletka, obsazení mě bavilo a i ta atmosféra holky, co vzpomíná na svého tátu. Všechno vlastně zapadlo. Hádek se mi líbil, Langoš taky (hergot, ty bráchové mají fakt stejný hlas) a Terezka opět dokazuje v jakou skvělou herečku vyrostla. Ten její cit pro postavy je prostě perfektní. Takže za mě dobrý. Solidní český průměr. Bavil jsem se. (60 %) ()

Stružák 

všechny recenze uživatele

Začátek příšernej, topornej, zoufalej, pak se to trošku zlepšilo a konec vyhrabal 3Bobule aspoň na tu hvězdičku. Komedie to není ani omylem. Vtipy i některý záběry jsou trapný, v tom nejlepším případě strašně tuctový. Je to nuda k pláči. Člověk by neřekl, že se může hodinu a půl dívat na film, kde se skoro nic neděje, kde herci skoro nehrajou (výjimkou budiž Mirek Táborský). A musím říct, že hodně dojemnej a sympatickej byl ten voiceover Vaška Postráneckýho, to se mi líbilo. ()

Reklama

Lachtaan 

všechny recenze uživatele

Když jsem si myšlenky z večera nechal trochu uležet, musím být projednou zase trochu přísnější. První dva díly Bobulí zažily svou největší slávu v době, kdy jsem jim ještě příliš nerozuměl, ale nikdy mě ani příliš nelákalo si je osvěžit. Na trojku jsem se spíš teda než kvůli vztahu k sérii mrknul zásluhou obsazení, kdy z ústřední trojky mám rád všechny zúčastněné. Z komediálního duchu první dvou částí nám ale bohužel Martin Kopp připravil místy až depresivní dohru tehdejšího velkého filmového úspěchu. Je mi jasné, že smutnější nota je nastavena jako rozloučení s panem Postráneckým, film jako celek nefunguje ale s žádným přesným žánrovým zařazením a to je jeho největší chyba. ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

První půlka celkem ujde a párkrát jsem se u ní zasmál, druhá půlka nudná a nevtipná. Naštěstí to pak zachránil dost povedený závěr, kvůli kterému nakonec dám slabé 3*. Ono to taky celkově není nic extra, zápletka mohla být lepší a některé postavy (Slovák, policisté) mě poměrně iritovaly, ale dívat se na to dá, je to příjemné a občas to pobaví. Rozhodně je to o něco lepší, než některé současné české komedie (asi netřeba jmenovat, příkladů je mnoho). A jsem rád, že tam Postránckého nějak zakomponovali, když už se třetího pokračování nedožil. Ale na víc jak jedno zhlédnutí to není, na první díl to nemá a navíc to místy působí jak reklama na vinice. Slabé 3* ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Spíš kýčovitý turistický katalog a věšák na product placement než film. Zápletka skoro neexistuje, osmdesát procent scén by šlo vystřihnout, aniž by to poznamenalo smysl a vyznění filmu. Podzápletky z filmu trčí a vyznívají do prázdna (např. aktivity dětí). Postavy se od sebe vzdalují a znovu k sobě nacházejí cestu naprosto nahodile (např. policistka se v závěru dá dohromady s jedním z hlavních hrdinů, ačkoliv mezi nimi během celého filmu nedošlo k ničemu, co by vysvětlovalo jejich vášnivý polibek). Všechny podvody, vztahové neshody, nezodpovědné chování (Honza se zas a znovu opíjí, s kamarádem tráví podstatně víc času než s partnerkou a dětmi) jsou v závěru jako zázrakem odpuštěny. Stačí podvést většího podvodníka, omluva, náprava a proměna nejsou třeba. Nostalgické rámování filmu Postráneckého voice overem (a neustálým vzpomínáním na jeho postavu) spíš vytrhává z letní atmosféry a přispívá k těžkopádnosti vyprávění, které se už tak vinou nezvládnuté rytmizace zoufale vleče. Když si odmyslíme tři čtyři fungující vtipy, zůstane akorát hezky nasvícené nic. Zejména zásluhou vyšší řemeslné úrovně jde o nejlepší ze všech tří dílů, ale je to zhruba totéž, jako když si krabičák namísto do plastového kelímku nalijete do sklenice na víno. 45% Zajímavé komentáře: castor, honajz ()

Galerie (59)

Zajímavosti (13)

  • Když Jirka (Lukáš Langmajer) ujíždí se svým synem před policií, hraje při tom píseň „Freedom“ od české hudební skupiny MYDY. (rublik05)
  • Když Honza (Kryštof Hádek) na začátku filmu přijede domů, tak si dá skleničku vody. V jednom záběru má ve sklenici mátu a citron a v dalším má jenom čistou vodu. (Luky.Konicek)

Související novinky

3Bobule se odkládají, česká kina zavírají

3Bobule se odkládají, česká kina zavírají

10.03.2020

Na základě rozhodnutí Bezpečnostní rady státu o zrušení veškerých hromadných akcí s účastí nad 100 lidí se společnost BIOSCOP rozhodla dočasně zrušit premiéru filmu 3Bobule, která byla v plánu už… (více)

Reklama

Reklama