Reklama

Reklama

Thor: Láska jako hrom

  • USA Thor: Love and Thunder (více)
Trailer 1
USA, 2022, 118 min

Obsahy(1)

Thor (Chris Hemsworth) se nachází na své nejtěžší životní cestě – k nalezení vnitřního míru. Jeho cestu za odpočinkem však přeruší galaktický zabiják Gorr the God Butcher (Christian Bale), který usiluje o zánik bohů. Thor požádá Valkýru (Tessa Thompson), Korga (Taika Waititi) a svou ex-přítelkyni Jane Foster (Natalie Portman), která – k Thorovu překvapení – ovládá mocné kladivo Mjolnir stejně jako mocný Thor. Společně se vydávají na vesmírné dobrodružství, aby odhalili tajemství Gorra a zastavili ho dříve než bude pozdě. (Falcon)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (981)

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Ono sa to vlastne dalo čakať, že v najslabšej MCU sérii bola skvelá trojka skôr náhodou. Pretože toto tu nie je Taika “Ragnarok” Waititi, toto bol Taika “drbnutý Jojo a prestrihy mŕtvych detí a rakoviny s infantilným stupidným humorom v každej scéne” Waititi. A tak premrhal jak líniu s Jane Fosterovou, tak najlepšieho MCU záporáka s dokonalým Baleom a niekoľko potenciálne legendary scén (čiernobiela planéta, záver). Crazy komediálna prvá polovica, za ktorú sa v mnohých momentoch až hanbíte, sa síce ku koncu mierne spraví, prevažuje ale premárnený potenciál a sklamanie z toho, aký skvelý to mohol byť film, keby to bol vážny film. Dievčatá tak napol; Portmanka je obsadená strašne, strašne, ale fakt strašne ďaleko mimo svojho charakteru, Tessa Thompson si to naopak dosť dáva a je cool a v pohode. A dosť by inak už Marvel mohol ísť do prdele s neustálym oživovaním mŕtvych postáv, sprofanuje si tak väčšinu emócií. A keď už tam bude, nech tam nechá aj Guns N Roses. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

O něco slabší než předchozí film a hlavně dosti nevyvážený. Vtipkování mi v superhrdinských filmech nevadí, ale tady bylo, především v první třetině, už na obtíž a měl jsem dojem, jako když sleduji parodii. Nakonec jsem se ale nějak chytil a tak špatné to nebylo. Pro mne nejlepší - scéna s Diem a souboje se stínovými příšerami. Oceňuji, že nedošlo na cukrkandlový konec, byť hrozil. Ostatně výstižnější je původní název - láska a hrom, než rádoby vtipné české přirovnání, co tentokrát nepojmenovalo dostatečně hlavní myšlenku. Vizuálně příjemné, hudba velmi dobrá - Guns N´Roses, Dio, Enya, ABBA... 3,5* ()

Reklama

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Po zdejších hodnoceních jsem se tohoto dílu bál jak čert kříže. Nakonec ale v pohodě. Možná hodně jednoduchý, přímočarý, určitě míň vtipný než Ragnarok...no ale pořád v pohodě koukatelný, zábavný a odpočinkový tak, jak na propršené nedělní odpoledne v kině chcete. Problém tohoto filmu je nicméně možná v tom, že po takřka geniálním Ragnaroku všichni chtěli tak moc další díl, až se ho vlastně dočkali...a on nic moc navíc nenabídl. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Waititi zrejme dostal naprosto volnou ruku a vysledek se dostavil. Naprosto ujeta splacanina, plna dementnich, ale skvelejch foru, napadity akce se spoustou vizualne nadhernejch zaberu, perfektni chytlava hudba a do toho sem tam par vaznejsich az hororovejch scen. Jedinej problem je, ze dohromady to fakt moc nefunguje, nehlede na to, ze relativne tuctovej pribeh se v celym tom maglajzu dost ztraci. Proste Waititi ma napadu tak na ctyri filmy a pokusil se to vse nacpat do jednoho. Ale aspon se to odlisuje od ostatni tuctovejsi MCU produkce. Nemuzu rict, ze bych se nebavil, film je vicemene jizda od zacatku do konce, herci jsou jako vzdy skvely, ale uz je to proste krapet moc. ()

Eliott odpad!

všechny recenze uživatele

Originální způsob, jak pohřbít jednu z nejzajímavějších postav celého MCU. Tento výtvor má již velmi daleko od kvality původních filmů a působí jen jako křečovitá béčková parodie. Přiznávám, některé vtípky byly skutečně humorné, ale jako celek to vůbec nefunguje a spíše jsem se při sledování propadal hanbou. Už je toho zkrátka příliš a já začínám mít Marvelu vážně plné zuby! Vše, co jsem měl kdysi rád, dávno skončilo. Aneb kde jsou ty časy, kdy byli tvůrci ještě originální a poradili si i s obtížnějšími dějovými zvraty a nebo srdceryvnými momenty? Zlatá éra, v níž byl každý film stále zárukou kvality, je nenávratně pryč! Nyní, jediné co zbývá, jsou akční scény a s nimi spojená zelená plátna. Někdo možná více nepotřebuje... Zvláštní, dlouhodobě jsem za nejslabší kousek považoval vcelku nezajímavý a přespříliš korektní Captain Marvel, přičemž výhledově tomu možná šlape na paty také Black Panther II. Kdo by si byl býval pomyslel, že bude nakonec nejslabší právě oblíbený bůh hromu? Ten je od samého začátku pestrobarevný jako nějaký klaun a nepopiratelně se jako šašek i chová. I proto příběh nemá špetku serióznosti a je vyprávěn velice jednoduchým přímočarým způsobem s přemírou nejrůznějších klišé. Díry ve scénáři by očividně mělo zalátat všechno to trapné poskakování okolo, ale stačí to? ()

Galerie (43)

Zajímavosti (93)

  • Loď, se kterou Thor (Chris Hemsworth) a ostatní cestují kosmem, se jmenuje Aegir, což je v norské mytologii bůh moře. Loď dále nese neonový nápis „Coctails & Dreams“, což je odkaz na film Koktejl (1988). (NiWi)
  • Jedná z bohov na zhromaždení v Omnipotence City je maaorská bohyňa, ktorú možno rozoznať podľa prívesku zo zeleného kameňa ("pounamu"), tradičného odevu a tetovania na brade ("moko kauae"). Režisér Taika Waititi je Maor a pochádza z Nového Zélandu, kde sú Maori domorodci. (Pat.Ko)
  • Během tréninku má na sobě Thor (Chris Hemsworth) čepici s upraveným nápisem z prvního sešitu Avengers z roku 1963. Na čepici si můžeme všimnout čtyř jmen – Thor, Ant-Man, Hulk a Iron Man. Jediné Thorovo jméno není přepsáno slovem „strongest“. Celý nápis zní: „Thor! strongest Avenger,“ a jedná se zároveň o referenci na scénu z quinjetu ve filmu Thor: Ragnarok (2017). (Kubaaa97)

Související novinky

Spojí Chris Hemsworth G.I. Joe a Transformery?

Spojí Chris Hemsworth G.I. Joe a Transformery?

31.05.2024

Sympatický rodák z Austrálie se stále vehementně snaží vymanit se ze škatulky marveláckého Thora. Nejspíš si je velmi dobře vědom toho, že ze slávy boha hromu se věčně žít nedá, proto se snaží… (více)

Jak dlouhé bude pokračování Captain Marvel?

Jak dlouhé bude pokračování Captain Marvel?

30.08.2023

Sezóna dlouhých stopáží rozhodně nekončí a už brzy nás po tříhodinovém kolosu jménem Oppenheimer čekají další obsáhlá dramata – Scorseseho Zabijáci rozkvetlého měsíce (206 minut) a Scottův Napoleon … (více)

Jak se Ahsoka vyhnula problémům s Volume?

Jak se Ahsoka vyhnula problémům s Volume?

27.08.2023

Jedním z důvodů, proč se vůbec povedl vznik seriálu Mandalorian, byl tehdejší technologický průlom zvaný StageCraft, jenž byl od té doby použit v řadě dalších filmových i seriálových produkcích. V… (více)

Rychle a zběsile v kinech uspělo

Rychle a zběsile v kinech uspělo

21.05.2023

Ještě pár let nazpátek by podobný titulek byl brán jako naprostá samozřejmost. Jenže po covidových letech a klesajících kvalitách posledních snímků v sérii Rychle a zběsile se přece jen mnozí… (více)

Reklama

Reklama