Reklama

Reklama

Thor: Láska jako hrom

  • USA Thor: Love and Thunder (více)
Trailer 4
USA, 2022, 118 min

Obsahy(1)

Thor (Chris Hemsworth) se nachází na své nejtěžší životní cestě – k nalezení vnitřního míru. Jeho cestu za odpočinkem však přeruší galaktický zabiják Gorr the God Butcher (Christian Bale), který usiluje o zánik bohů. Thor požádá Valkýru (Tessa Thompson), Korga (Taika Waititi) a svou ex-přítelkyni Jane Foster (Natalie Portman), která – k Thorovu překvapení – ovládá mocné kladivo Mjolnir stejně jako mocný Thor. Společně se vydávají na vesmírné dobrodružství, aby odhalili tajemství Gorra a zastavili ho dříve než bude pozdě. (Falcon)

(více)

Videa (3)

Trailer 4

Recenze (983)

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

O něco slabší než předchozí film a hlavně dosti nevyvážený. Vtipkování mi v superhrdinských filmech nevadí, ale tady bylo, především v první třetině, už na obtíž a měl jsem dojem, jako když sleduji parodii. Nakonec jsem se ale nějak chytil a tak špatné to nebylo. Pro mne nejlepší - scéna s Diem a souboje se stínovými příšerami. Oceňuji, že nedošlo na cukrkandlový konec, byť hrozil. Ostatně výstižnější je původní název - láska a hrom, než rádoby vtipné české přirovnání, co tentokrát nepojmenovalo dostatečně hlavní myšlenku. Vizuálně příjemné, hudba velmi dobrá - Guns N´Roses, Dio, Enya, ABBA... 3,5* ()

MrHlad 

všechny recenze uživatele

Too much of the same ve Waititiho podání. To, co bylo minule svěží, začalo teď být regulérně otravné. Jakoby režírovalo pětileté dítě, co tam prostě nasype všechny nápady a nedochází mu, že když dá tři vteřiny po osudové scéně fór, že to celé zabije. Přitom tu máme potenciálně fakt zajímavého záporáka a i vztah Thora s Jane Foster má zajímavou hloubku. Vzpomněl jsem si na to video z The Onion, kde měli Chrise Morgana, scenáristu Rychle a zběsile a byl to pětiletý chlapeček. Tohle je vlastně úplně to samé. Waititi se baví, jeho hvězdy taky a já se nudím, protože film i přes hromadu akce, spoustu humoru a několik silných emotivních scén není ani strhující, ani legrační a nakonec ani zajímavý. Když se Marvel poprvé rozkoukal, hrozně mě bavilo sledovat, jak jednotlivé filmy zkouší alespoň částečně žánrově nějak uchopit. Dvojka Kapitána Ameriky byla v jádru starosvětský špionážní thriller, Iron Man techno thriller a Thor poctivá fantasy. Teď je to pryč. Teď je to prostě film Taiki Waititiho. Režiséra, který nedokáže dát snímku nějaký dramaturgický tvar. A nezvládne ani nebýt ironický a nesrážet vlastní scény. Místo toho tam narve létající kozly a nechá je asi dvacetkrát legračně křičet. Většinu času to celé bylo lehce trapné. ()

Reklama

D.Moore 

všechny recenze uživatele

A Raimiho Doctor Strange se může jít klouzat. Ano, tenhle Thor je možná na první pohled zase hlavně pestrobarevný a praštěný, nicméně Taika Waititi je takový borec, že se svého stylu nemusí vzdát, aby opět odvyprávěl i seriózní příběh, který bude pro Thora velmi důležitý a který se nedotkne snad jen diváků se srdcem kamennějším než Korg. Je škoda cokoliv prozrazovat nebo naznačovat, protože upoutávky zdaleka neprozradily vše. Je ale radost vidět Marvel zase v plné síle, což znamená skvěle natočený skvělý příběh (ve srovnání se zmíněným Strangem je nejen zábavnější, ale dokonce i hororovější a má do-ko-na-lé-ho záporáka), při jehož závěrečných titulcích máte jasno, že se vám jen tak neokouká. ()

InJo 

všechny recenze uživatele

Guns N' Roses, barvičky a tuny sebeparodického humoru. Díky závratné rychlosti a nápaditosti jsem si užil snad každou scénu, Waititiho snaha zkombinovat superhrdinské fantasy dobrodružství, kde se řeší poměrné vážně věci (včetně umírání na rakovinu!), s bláznivou komedií, jejímž hlavním hrdinou je směšný pitomec, ale opět funguje pouze v rovině prvoplánové zábavy. Všechny typy scén (od ryze komediálních až po ty emotivní) sice autorský svéráz zvládá ukočírovat se ctí, dramaturgická schizofrennost ale filmu dost podkopává nohy. Baleův potenciálně silný záporák sem pak pasuje asi jako Hrušínského Kopfrkingl do trilogie Slunce, seno. Příště by se měl sympaťák Taika důkladněji rozhodnout, jaký film, respektive žánr, chce vlastně točit. 65 % ()

Lima 

všechny recenze uživatele

Zbytečná hysterie kolem tohoto filmu. Nepřišlo mi to o nic horší, než předchozí Waititiho zářez. Je to až kacířsky neuctivé ke komiksovému žánru, nebere se to vůbec vážně a to mě, jako člověka, kterého k smrti nudí většina marvelovek a celou 4.fázi považuje za degradaci všeho, na čem celé Marvel universum stojí, vlastně potěšilo. Nikdo tu nesere samou vážností mramor, nikdo tu nepronáší patetické proslovy, a když už, cítíte v tom Waititiho ironii, Gun´n´Roses tomu dávají správně rebelskou šťávu a ty mečící otravné kozy, na které si tu spousta lidí stěžuje, zabírají jenom minimální stopáž. Baleův Gorr je super, má uvěřitelný dramatický oblouk a Russel Crowe a jeho sádlem nakynutá postava konečně dostala smysluplné využití, jeho Zeus mě hodně bavil. Normálně bych dal 3*, ale fandím ulítlým praštěncům jako je Taika, takovýhle lidi kinematografie potřebuje. ()

Galerie (43)

Zajímavosti (93)

  • Keď Jane (Natalie Portman) pomocou pera a papiera vysvetľuje čitateľovi jej knihy, ako funguje červia diera, odkazuje na dva sci-fi filmy, v ktorých bol tento hypotetický fyzikálny objekt vysvetlený rovnako – Horizont udalosti (1997) a Interstellar (2014). (Phosphorus)
  • Oproti komiksům došlo k upravení ztvárnění Gorrova meče All-Black the Necrosword. Zatímco v komiksech je vyobrazen jako meč, u něhož Gorr dokáže měnit tvar čepele, tak ve filmu je ztvárněn již s daným ostřím, jež Gorr (Christian Bale) měnit nedokáže. (Kubaaa97)
  • Pred začiatkom natáčania v Austrálii tanečníci Gamay z národov Gadigal a Bidiagal privítali režiséra Taika Waititiho tradičným fajčením fajky. (Pat.Ko)

Související novinky

Spojí Chris Hemsworth G.I. Joe a Transformery?

Spojí Chris Hemsworth G.I. Joe a Transformery?

31.05.2024

Sympatický rodák z Austrálie se stále vehementně snaží vymanit se ze škatulky marveláckého Thora. Nejspíš si je velmi dobře vědom toho, že ze slávy boha hromu se věčně žít nedá, proto se snaží… (více)

Jak dlouhé bude pokračování Captain Marvel?

Jak dlouhé bude pokračování Captain Marvel?

30.08.2023

Sezóna dlouhých stopáží rozhodně nekončí a už brzy nás po tříhodinovém kolosu jménem Oppenheimer čekají další obsáhlá dramata – Scorseseho Zabijáci rozkvetlého měsíce (206 minut) a Scottův Napoleon … (více)

Jak se Ahsoka vyhnula problémům s Volume?

Jak se Ahsoka vyhnula problémům s Volume?

27.08.2023

Jedním z důvodů, proč se vůbec povedl vznik seriálu Mandalorian, byl tehdejší technologický průlom zvaný StageCraft, jenž byl od té doby použit v řadě dalších filmových i seriálových produkcích. V… (více)

Rychle a zběsile v kinech uspělo

Rychle a zběsile v kinech uspělo

21.05.2023

Ještě pár let nazpátek by podobný titulek byl brán jako naprostá samozřejmost. Jenže po covidových letech a klesajících kvalitách posledních snímků v sérii Rychle a zběsile se přece jen mnozí… (více)

Reklama

Reklama