Reklama

Reklama

Thor: Láska jako hrom

  • USA Thor: Love and Thunder (více)
Trailer 1
USA, 2022, 118 min

Obsahy(1)

Thor (Chris Hemsworth) se nachází na své nejtěžší životní cestě – k nalezení vnitřního míru. Jeho cestu za odpočinkem však přeruší galaktický zabiják Gorr the God Butcher (Christian Bale), který usiluje o zánik bohů. Thor požádá Valkýru (Tessa Thompson), Korga (Taika Waititi) a svou ex-přítelkyni Jane Foster (Natalie Portman), která – k Thorovu překvapení – ovládá mocné kladivo Mjolnir stejně jako mocný Thor. Společně se vydávají na vesmírné dobrodružství, aby odhalili tajemství Gorra a zastavili ho dříve než bude pozdě. (Falcon)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (983)

verbal 

všechny recenze uživatele

Jedno se musí nechat, Lajka Mamtiki je vcelku kreatura, co dokáže do těch vážně se beroucích, stupidních bukviád a převýchovných neomarxistických manifestů pro vymatlané děti se dvěma tatínky, nejlépe černými, sem tam nacpat alespoň trochu nadhledu. Pořád je to sice jedna a tatáž hloupá furtdokolová infantilní kokotina o nějakém skoro neporazitelném kosmickém zlu, které ale nakonec skupinka oelasťákovaných supergejů ve sdružených barvách Benettonu usviští xmrti, protože falešný altruismus, utopistické mentorování, seksuální deviace, Vikingové z Wakandy a opičí láska vždy zvítězí nad inteligencí a zdravým rozumem, ovšem tentokrát alespoň hloupá furtdokolová infantilní kokotina s naprosto démonickým Balíkem, jemuž by slušel pořádně temný horor, s nesnesitelně ječícíma kozama a parádní Praslovou dietní kreací zhýralého ředitele panteonu s famózním uzenáčským akcentem. Což v mých očích alespoň částečně vymazalo žinantní dopady slizkého a jako vždy prkenného boha hromü a análních příhod, jakož i bolestivě odpornou a neméně koženou Fekálii Přístavníkovou. Půlhvězda nahoru za R. J. Zeuse při závěrečných přehledech zúčastněných bolševiků. Měl hrát celou dobu místo těch zfetovaných Gunsvestitů a bylo by to ještě snesitelnější. ()

Morien odpad!

všechny recenze uživatele

Řekla bych, že pro Taiku je mainstream kryptonitem. Když uplatní své schopnosti takhle, je to nesledovatelné. Plus bonusová poznámka, zajímalo by mě, proč byly některé záběry Christiana Balea zrcadlově převrácené. Protože někdy měl ten pupínek u kořenu nosu na druhé straně než by měl být, a nic na celém filmu mě ve výsledku nezajímalo tolik jako důvod pro zrovna tohle. ()

Reklama

InJo 

všechny recenze uživatele

Guns N' Roses, barvičky a tuny sebeparodického humoru. Díky závratné rychlosti a nápaditosti jsem si užil snad každou scénu, Waititiho snaha zkombinovat superhrdinské fantasy dobrodružství, kde se řeší poměrné vážně věci (včetně umírání na rakovinu!), s bláznivou komedií, jejímž hlavním hrdinou je směšný pitomec, ale opět funguje pouze v rovině prvoplánové zábavy. Všechny typy scén (od ryze komediálních až po ty emotivní) sice autorský svéráz zvládá ukočírovat se ctí, dramaturgická schizofrennost ale filmu dost podkopává nohy. Baleův potenciálně silný záporák sem pak pasuje asi jako Hrušínského Kopfrkingl do trilogie Slunce, seno. Příště by se měl sympaťák Taika důkladněji rozhodnout, jaký film, respektive žánr, chce vlastně točit. 65 % ()

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Marvel nikdy nevyhrotil svoj humor tak ako v tomto filme. Thorove vtipy mám síce rád, ale tu prekračujú rozumnú mieru, až začnú byť otravné. Nový Thor je uletený v zlom slova zmysle a čajový záver s deťmi a prehnanou citlivosťou ma utvrdil v tom, že viac ako 3* hviezdy dať nemôžem. I keď úprimne priznávam, niektoré pasáže ma fakt pobavili, no film ako celok nestál za veľa. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

O něco slabší než předchozí film a hlavně dosti nevyvážený. Vtipkování mi v superhrdinských filmech nevadí, ale tady bylo, především v první třetině, už na obtíž a měl jsem dojem, jako když sleduji parodii. Nakonec jsem se ale nějak chytil a tak špatné to nebylo. Pro mne nejlepší - scéna s Diem a souboje se stínovými příšerami. Oceňuji, že nedošlo na cukrkandlový konec, byť hrozil. Ostatně výstižnější je původní název - láska a hrom, než rádoby vtipné české přirovnání, co tentokrát nepojmenovalo dostatečně hlavní myšlenku. Vizuálně příjemné, hudba velmi dobrá - Guns N´Roses, Dio, Enya, ABBA... 3,5* ()

Galerie (43)

Zajímavosti (93)

  • Jane Foster (Natalie Portman) nosí ve filmu hodinky Hamilton Jazzmaster Open Heart Lady Auto. Jsou to automatické hodinky, to znamená že k chodu potřebují energii z pohybu ruky. V případě, že je sundáte na víkend, nemusíte se obávat zastavení hodinek, kalibr strojku H10 totiž disponuje rezervou chodu 80 hodin. (DavidSe)
  • Oproti komiksům došlo k upravení ztvárnění Gorrova meče All-Black the Necrosword. Zatímco v komiksech je vyobrazen jako meč, u něhož Gorr dokáže měnit tvar čepele, tak ve filmu je ztvárněn již s daným ostřím, jež Gorr (Christian Bale) měnit nedokáže. (Kubaaa97)

Související novinky

Spojí Chris Hemsworth G.I. Joe a Transformery?

Spojí Chris Hemsworth G.I. Joe a Transformery?

31.05.2024

Sympatický rodák z Austrálie se stále vehementně snaží vymanit se ze škatulky marveláckého Thora. Nejspíš si je velmi dobře vědom toho, že ze slávy boha hromu se věčně žít nedá, proto se snaží… (více)

Jak dlouhé bude pokračování Captain Marvel?

Jak dlouhé bude pokračování Captain Marvel?

30.08.2023

Sezóna dlouhých stopáží rozhodně nekončí a už brzy nás po tříhodinovém kolosu jménem Oppenheimer čekají další obsáhlá dramata – Scorseseho Zabijáci rozkvetlého měsíce (206 minut) a Scottův Napoleon … (více)

Jak se Ahsoka vyhnula problémům s Volume?

Jak se Ahsoka vyhnula problémům s Volume?

27.08.2023

Jedním z důvodů, proč se vůbec povedl vznik seriálu Mandalorian, byl tehdejší technologický průlom zvaný StageCraft, jenž byl od té doby použit v řadě dalších filmových i seriálových produkcích. V… (více)

Rychle a zběsile v kinech uspělo

Rychle a zběsile v kinech uspělo

21.05.2023

Ještě pár let nazpátek by podobný titulek byl brán jako naprostá samozřejmost. Jenže po covidových letech a klesajících kvalitách posledních snímků v sérii Rychle a zběsile se přece jen mnozí… (více)

Reklama

Reklama