Reklama

Reklama

Doctor Strange v mnohovesmíru šílenství

  • USA Doctor Strange in the Multiverse of Madness (více)
Trailer 1

Ve snímku Doctor Strange v mnohovesmíru šílenství filmový svět studia Marvel otvírá brány do paralelních světů a dává do nich nahlédnout jako nikdy předtím. Vydejte se do neznáma s Doctorem Strangem, který za pomoci starých známých a nových spojenců vstupuje do šílených a nebezpečných paralelních světů mnohovesmíru, aby se utkal se záhadným soupeřem. (Falcon)

(více)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (837)

liskam 

všechny recenze uživatele

Nikdy jsem tak dlouho nepřemýšlel nad tím, jak okomentovat nějaký film. V první řadě obrovské očekávání po velice povedeném Spidermanovy kde hrál Dr. Strange dost důležitou roli. Pak jsem taky čekal rozšíření a prohloubení MCU. Navíc stále čekáme na hlavního záporáka který bude tahat za nitky jako byl Thanos...          Místo načrtnutí nějakých indícií k cestě za hlavním MCU záporákem jsem dostal vynervovanou a naštvanou Wandu (seriál WV jsem viděl, takže v tomto případě jsem problém neměl), u které bylo stejně naprosto jasné, že se na konci zachová správně. Místo kvalitního pokračování Spideho dobrodružství jsem dostal prostříhanou zkratkovitou "věc" která spěchala neznámo kam. Když by měl film klidně o 25 minut více, vůbec nic by se nestalo. Zjevně to vypadá, že Dr Strange převezme po Iron Manovy hlavní roli v obraně země. Takže by si měli ti debilové ve střižně dávat veliký pozor jak s filmy zachází.                     Oproti negativům tu máme naprosto perfektní herecké výkony. Úžasnou režii a zcela nový (Marvel-horror) koncept. Který se opravdu povedl. Mnohovesmír mě taky dost bavil.  Teď bude záležet, jestli se z těch negativních věcí K. Feige poučí a napříště se jich vyvaruje. A také že má celkový příběh pevně v rukou a vhled do Mnohovesmíru je pro nás natolik důležitý, že se tím zabýval celý jeden film. Za mě 55% a mírně nadhodnocené 3* ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Marvel si dal s dvojkou Strange vážně na čas a dle očekávání nechal nastíněnou Mordovu příběhovou linku v závěru jedničky stranou a dále rozvíjí multiverzum. Je zajímavé sledovat, jak to vlastně producent Feige nemá zase až tak promyšlené jak se může zdát a jede se za pochodu, ostatně jsme Strange měli vidět před trojkou Spideym a krom jedné scény je to vlastně jedno, s multiverzem se už tak nějak počítá. Dle mého už to však Marvel tentokrát přepálil. Jsem víc na týmovky a ani jedničku nemam nijak zvlášť v oblibě, i když postavu Strange z komiksů i Cumberbatche samozřejmě rád mám. Před filmem byly leaky, že sequel má mít 2,5h a když pak oznámili oficiální stopáž o dvou hodinách, bál jsem se toho, a nakonec to to pusobí na 2,5 a v druhé půlce jsem se už nudil. Sam Raimi má za sebou nepochybně dost úspěchů, ale tentokrát mě svou režií příliš neoslovil a akční scény jsou mdlé a bez nápadu. Pořád je to Marvel standard na slabší 4 hvězdy, leč co se týče vizuálu (zejména co se týče barev) a akce už by mohl být Marvel trošku odvážnější. Na filmu mě vlastně nejvíce bavilo pár zajímavých cameí, leč překvapilo mě jen jedno a ty spekulované a snad ještě zajímavější se nakonec nepotvrdily. Ani Spidey 3 mě napoprvé úplně nestrhnul, rozhodne druhé zhlédnutí. PS : všiml jsem si, že se dost pějou ódy na mou oblíbenkyni Elizabeth Olsen, ale její výkon bych tentokrát příliš nepřeceňoval. Bohužel se pokračuje v módu WandaVision, což beru jako neslabší Marvel seroš. ()

Reklama

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

Ze sympatické Wandy se stala obludně nesnesitelná kráva s laktační psychózou, přičemž ani nepotřebuje vlastní fakany. Nerozpakuje se proto začít dělat bububu a rozjet mrdník napříč multivesmírem, aby se nakonec nechala pohladit po tvářičce a odešla do hajan. Do toho nějaké ty kejkle čarodějů, kteří po sobě tradičně mrskají efekty všeho druhu a pronášejí nahodilé vtípky. Problém vězí především v tom, že je Strange definitivně už jen prachsprostou atrakcí z Disneylandu - a na žádné atrakci nechcete být dvě hodiny v kuse. Dvě hodiny rutinního víření baráčků, jejich trosek, světýlek z rukou čarodějů a občasných tuctových příšerek. Pořád dokola a nic víc. Už před polovinou začíná být film nudný a půl hodiny před koncem neskutečně otravný. Nechápu to - obří rozpočet, Raimi na režisérském křesle, potenciál mnohovesmíru a stejně nikdo neprojevil snahu o trošku barvitější fantazii a vyprávění. Rodinné momentky na zabití. Nejlepší scéna z celého filmu je potitulkový vtípek Bruce Campbella. ()

Nevka 

všechny recenze uživatele

Tleskám tomu géniovi, který Raimimu proškrtal 40 minut filmu a donutil ho dělat reshooty. Úvod je díky tomu nekoukatelný a zbytek filmu se taky nepřekvapivě hroutí kvůli nedostatku informací a výstavby děje. Nahoru to tahá hlavně epická Wanda (která sice přepne zbytečně rychle, ale stále to funguje) a sekvence s hororovým nádechem. Jsem v pokušení dát 2*, ale Raimi si nezaslouží být svržen do stejného bláta jako Venom a Morbius. Jestli něco chci vidět, pak je to určitě původní (nezbabraná) verze... ()

T2 

všechny recenze uživatele

║Rozpočet $200miliónov║ Tržby USA $411,331,607║ Tržby Celosvetovo $955,775,804▐  Tržby za predaj Blu-ray v USA $11,451,188║ Tržby za predaj DVD v USA $4,010,863║ Marvel troška popustil uzdu a vsadil na Raimiho a nakoniec to stálo za to. Spestrenie v rámci universa o taký hororový nádych veru som nečakal. Raimi sa veru predvádza v jeho dusných šokových terapiách kde sa len dá, nechýba posadnutosť diablom, čarodejnica či aj zombii. Fakt to dáva s prehľadom a dosť si tento film ukradol pre seba a jeho obľúbené trademarky. Herci v pohode, akcia, triky tiež, okrem tých dvoch mamiek sa to dá  s prehľadom skuknúť. Osobne som čakal skôr priemerný výkvas ako v poslednej dobe Marvel chrlí ale táto ich temnejšia vlaštovka v celku chutila. /videl v kine: 75%/ ()

Galerie (68)

Zajímavosti (139)

  • Reakce Elizabeth Olsen při děsivě nepříjemném okřiknutí svých dětí byla skutečná, protože jedno z dětí ji uhodilo do tváře tak silně, až ji praskly nervy. (jajo161)
  • Když Wong (Benedict Wong) prozrazuje Wandě (Elizabeth Olsen), že Darkhold je jen opisem a kletby najde na hoře Wundagor, říká jí, že se z hory nikdo nikdy nevrátil živý. Pokud však existuje opis, tak ho někdo musel udělat a dostat se s ním živý pryč z hory. (Monyyyyyy)
  • Predavač pizzových guľôčok obviní Dr. Strangea (Benedict Cumberbatch) z krádeže plášťa Dr. Strangea z vesmíru 838, no neskôr sa ukáže, že Strange-838 má modrý plášť, keď hlavný Dr Strange (616) má červený plášť. (Pat.Ko)

Související novinky

Jak dlouhé bude pokračování Captain Marvel?

Jak dlouhé bude pokračování Captain Marvel?

30.08.2023

Sezóna dlouhých stopáží rozhodně nekončí a už brzy nás po tříhodinovém kolosu jménem Oppenheimer čekají další obsáhlá dramata – Scorseseho Zabijáci rozkvetlého měsíce (206 minut) a Scottův Napoleon … (více)

Reklama

Reklama