Reklama

Reklama

Doctor Strange v mnohovesmíru šílenství

  • USA Doctor Strange in the Multiverse of Madness (více)
Trailer 1

Ve snímku Doctor Strange v mnohovesmíru šílenství filmový svět studia Marvel otvírá brány do paralelních světů a dává do nich nahlédnout jako nikdy předtím. Vydejte se do neznáma s Doctorem Strangem, který za pomoci starých známých a nových spojenců vstupuje do šílených a nebezpečných paralelních světů mnohovesmíru, aby se utkal se záhadným soupeřem. (Falcon)

(více)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (838)

Botič 

všechny recenze uživatele

Doctor Strange v mnohovesmíru trapností. Chápu nadšení z toho, že MARVEL zkouší žánrově nové vody. I chvalozpěvy na to, že jde o poměrně autorský film, z kterého je ta Raimiho ruka cítit celou dobu. Ale co to líné vyprávění? Dialogy, u kterých mi bylo líto, že je pronáší tahle banda postav? A ta dějová linka s Wandou? To si po WandaVision nezasloužila. Udělat z ní jen naštvanou čarodějnici s kruhama pod očima, která chodí, lítá nebo mává rukama, aby za odměnu dostala dvě emotivní scény v závěru je celkem tristní. Zajímavá reakce na DC a jeho The Suicide Squad. Pro mě bohužel v podobně stupidní kvalitě. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Klidně to celý můžete přejmenovat na "Sam Raimi v mnohošílenství Marvelu", páč bylo stejně každýmu jasný, že z toho vznikne přesně takováhle cheesy strašidelná ptákovina. Tohle je čarodějnický zásah přímo do černého a důkaz, že když jako renomovaný režisér zkombinujete všechny svoje předešlé filmy, nemusí z toho nutně vzniknout ultradebilní patvar, ale naopak zábavná comicsová laskomina. P.S. Všimli si doufám všichni toho vteřinovýho probliknutí na Marvel Noir Multiverse!!! OMG! [CinemaCity Zličín] ()

Reklama

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

Já jsem notně spokojen! Upřímně, přesně něco takového jsem čekal a pokud je někdo, kdo si myslí, že by v každé další marvelovce mělo docházet k posunům a dramatičnostem, co ovlivní celý filmový vesmír na věčné časy, tak... To se prostě nestane a já jsem rád. Tohle je  jednoduše sakra dobrá horrorová komiksárna, která svoje pg13 věkové omezení ždímá naplno a samozřejmě, že se tu nedějí vyložené děshrůzné temnosti, pořád je tu dost scén, které dokáží navodit když už ne strach, tak alespoň jeho auru. Je to prostě hraní na písečku, které dokonale využívá rozpočet, herce i motivace (ačkoliv dost pomáhá vidět WandaVision).  Narozdíl od mnohých jsem od tohohle filmu nečekal nemožné a jsem za to naštěstí rád a po dlooooouhé době je to Marvelovka, kterou jsem viděl krátce po sobě dvakrát, což se mi stává dost výjimečně a jsem nadšen jako vačice, které nejen že nebyla přejeta náklaďákem, ale ještě ji vačičáčí lid zvolil držitelkou hodnosti Zlatého ocásku. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Feige konečne pochopil, že najmocnejšie postavy Marvelu nie sú Hulk a Wolverine, ale skôr Strange a Scarlet Witch (resp. zistil, že to pochopili diváci a tak im to naservíroval, aby dobre zarobil). Strange je v komiksoch super, ale (napriek typovo temer bezchybnému obsadeniu Benedictom Cumberbatchom) vo filmoch ma doteraz nestrhol. Najviac ma paradoxne bavil v momentoch, keď bol vedľajšou postavou (Thor: Ragnarok) resp. súčasť tímu (samozrejme Avengers 3 + 4). Jeho prvý samostatný film ma nudil a tým pádom sklamal, veľmi štandardný a predvídateľný origin. Druhý diel bol lepší, avšak stále žiadny zázrak. A trojka? Nuž... Niektoré momenty super, či už likvidačná „cameová“ scéna alebo pasáž s „klavírom“. Zápletka nie je zlá (hlavným záporákom je v podstate kladná postava, ktorá kvôli rodinnému šťastiu nemá problém zničiť všetky svety) a hry s mnohovesmírom nie sú od veci. Ale čakal som viac. Oveľa, oveľa viac. Keď nevedeli, čo s tým, tak sa do toho radšej nemali púšťať. Scenár je odfláknutý (v jednom momente je povedané, že v tomto svete je všetko zadarmo, následne sa ukáže, že nie je, aby o pár sekúnd neskôr bolo umožnené prehrávať spomienky zadarmo, pričom ale pár sekúnd predtým počítač jasne povie, že služba je spoplatnená, hrdinovia však nezaplatia a aj tak službu využívajú). Inokedy naivný a detský, ba až hlúpy (rozdiel medzi našou a inou realitou je v tom, že v inej sa cez cestu nechodí na zelenú, ale na červenú, to sme kde, vo filme pre 7-ročné deti?). Trápne sa nás snaží citovo vydierať. Tiež mi na marvelovkách začína vadiť, ako si upravujú pravidlá podľa toho, ako sa im práve hodí. Takže zničiť chrám plný najnabúchanejších kúzelníkov sveta (vrátane minotaura) vyzerá skôr ako prepad škôlky okolo dvanástej, keď žiaci spia a Najvyšší čarodejník (nezabúdajme, že už ním dávno nie je Stephen Strange) je v podstate absolútne neschopný. Potitulkové scény slabé, rovnako tak Bruce Campbell (čo je v tomto prípade tak trochu jedno a to isté, ale pšššt). Audiovizuálne sa Sam Raimi vyblbol, určite nebudem jediný, komu to pripomenie jeho divoké osemdesiatkové začiatky s dynamickým strihom, šialenými panoramatickými nájazdami, zošalenou kamerou a bombastickou hudbou Danny Elfmana. Paradoxne ma ale zo všetkých tých trikov najviac oslovila obyčajná (ale nádherná) červená hmla na bielom podklade. America Chavez celkom sympaťáčka. ()

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Jak byla jednička osobitá ve vykreslení toho, co svět Doctora Strange obnáší, dvojka na podobné laskominy v podstatě rezignuje. Až na vzácné momenty je to nečekaně zaměnitelná marvelovka (celý úvodní souboj v chrámu je hrozná zívačka), která kdyby neměla Raimiho na režijní stoličce, tak nemá vůbec nic. Jestli je chvílemi tahle generická epizoda MCU něčím zajímavá, je to Raimiho filmařským rukopisem (divoké kamerové nájezdy, hororové ladění scén). Vinou slabého scénáře, který se v konceptu alternativních vesmírů dokope akorát k "jinde se za jídlo neplatí", to ale nestačí na víc než na průměrný díl nekonečného komiksového seriálu. 50 % ()

Galerie (65)

Zajímavosti (139)

  • Ve filmu se objevuje socha Xeny ze seriálu Xena (od r. 1995). Jedná se o poctu a o odkaz na dlouholetou spolupráci s kolegy režiséra Sama Raimiho. (NinadeL)
  • Chthon patří v komiksech mezi Elder Gods, kteří vládli na Zemi. Chthon trávil svůj čas studováním mystických umění a stal se prvním černokněžníkem na Zemi. Podobně jako ve filmu stojí Chthon za Darkholdem. (Kubaaa97)
  • Budova, na ktorej Dr. Strange (Benedict Cumberbatch) s Wongom (Benedict Wong) bojuje proti príšere Gargantos; je tá istá budova (hoci z inej strany), na ktorej bojovali Doctor Octopus a Spider-Man v Spider-Man 2 (2004) v „inom“ vesmíre. (Pat.Ko)

Související novinky

Sam Raimi se opět točí kolem hororového žánru

Sam Raimi se opět točí kolem hororového žánru

12.07.2024

Populární režisér Sam Raimi (Lesní duch, Spider-Man) nám nadělil svůj zatím poslední režijní počin v roce 2022 díky příspěvku do marvelovského univerza, kterým byl vlažně přijatý Doctor Strange v… (více)

Jak dlouhé bude pokračování Captain Marvel?

Jak dlouhé bude pokračování Captain Marvel?

30.08.2023

Sezóna dlouhých stopáží rozhodně nekončí a už brzy nás po tříhodinovém kolosu jménem Oppenheimer čekají další obsáhlá dramata – Scorseseho Zabijáci rozkvetlého měsíce (206 minut) a Scottův Napoleon … (více)

Reklama

Reklama