Reklama

Reklama

Doctor Strange v mnohovesmíru šílenství

  • USA Doctor Strange in the Multiverse of Madness (více)
Trailer 1

Ve snímku Doctor Strange v mnohovesmíru šílenství filmový svět studia Marvel otvírá brány do paralelních světů a dává do nich nahlédnout jako nikdy předtím. Vydejte se do neznáma s Doctorem Strangem, který za pomoci starých známých a nových spojenců vstupuje do šílených a nebezpečných paralelních světů mnohovesmíru, aby se utkal se záhadným soupeřem. (Falcon)

(více)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (838)

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

V mnohovesmíru šílenství jsem se ocital já, když jsem sledoval, jak Sam Raimi snaživě na plátno promítá svůj osobitý styl, režijní a kamerové vychytávky a lehce hororový a morbidní nádech, načež se to vše ztrácí v propasti scenáristické bezradnosti a veskrze bezvýznamném a nezajímavém šablonovitém příběhu. Marvel si opět jede pouze v bezpečně položených kolejích, ničím diváka nepřekvapuje a ty jeho osvědčené gimmicky v podobě tuctů zbytečných cameo rolí, které mrtvolně brzdí děj, jen aby teasovaly další spin-offy, jsou už totálně na facku. A navíc letošní Everything Everywhere All at Once rozhodně v hrátkách s mnohovesmíry tomuhle předraženému korporátnímu produktu jednoduše nakopalo řiť... Same, doufám, že jsi za tohle zinkasoval solidní šek, a teď si za něj natoč nějaký low-budget horor, co udělá radost tobě i divákům. Prosím. ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Okatá snaha jen ždímat poslední zbytky uchopitelného komiksového universa slavných hrdinů. Doctor Strange není špatná postava, která má divákovi co nabídnout, ale jakmile se tvůrci pustí do dalšího scenáristického veletoče plného paralelních vesmírů, magických knih a run, skákání v čase apod. je více než pravděpodobné, že to bude jen zase další generická komiksová akce, plná omalovánek a digifestu. Příchod Raimiho ocení fandové hororu, protože druhý Strange má v tomhle aspektu co nabídnout a některé momentky jsou docela solidně temné. Jako celek ale dvojka kompaktnost a zajímavost jedničky nepřekoná ani náhodou. ()

Reklama

B!shop 

všechny recenze uživatele

No nebylo to spatny, ale ani zadnej zazrak, Marvel uz zacina drobet nudit. V Spider-manovi ty jiny dimenze jeste davaly jakz takz smysl, tady je to jen zmatena slatanina bez nejakyho vetsiho smyslu, v podstate jen takova zaminka pro digitalni bordel, kdy i tady bohuzel pokracuje trend nic moc triku a ve vysledku v podstate ten multiverse ani neni moc vyuzitej. Aspon, ze je film narvanej spoustou akce, par fajnovejma scenama (Iluminati, zombie Strange), celkove fajn, lehce horovou atmosferou a ty dve hodiny slusne odsejpaj. Herci jsou tradicne fajn, kamera je super, ale precejen by to chtelo neco vic, nez dalsi zamenitelnej dil dalsi faze MCU. Slabsi 4*. ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Ono to má celkom dobrú zápletku, motívy i viacero nápadov, ale výsledný produkt je strašný bordel, kde sa striedajú vizuálne prepracované scény (napr. intro, či súboj s chobotnicou) so scénami, ktoré vyzerajú ako z nejakého 90s seriálu vrátane skoro až televíznej kamery (väčšina scén s Illuminati). Nehovoriac, že oproti potenciálu to má pramálo zo sľubnej hororovej estetiky (teda nie, žeby to mal byť horor, alebo aby to aspoň solídne štylisticky čerpalo z hororov). Generická lunaparková jazda. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Byl jsem zvědavý na cestování mnohovesmírem, ale čekala mě jen hromada digibordelu (už dlouho na mě něco nepůsobilo tak přetrikovaně) s řadou zbytečných bitev a marveláckých humorů a nezbavím se dojmu, že libovolná epizoda Ricka a Mortyho o cestování paralelními světy je násobně zajímavější a zábavnější. Raimi dá vzpomenout na svoje trademarky, ale je to spíš smutné vzpomínání. Strange je dost nezajímavou postavou, puberťačka spíš otravná, ale Olsen je dobrá záporačka. ()

Galerie (69)

Zajímavosti (141)

  • Paralelní svět v multiversu, ve kterém se vyskytuje verze Iluminátů z tohoto filmu, je Země-838. (Frca)
  • Jeden plagát zobrazuje sochy tigra s krídlami a ženskej bohyne. Títo sú známi ako Hoggoth a Oshtur, ktorí v Marvel Comics spolu s Agamottom tvoria trojicu bohov mágie známych ako Vishanti. (Pat.Ko)

Související novinky

Sam Raimi se opět točí kolem hororového žánru

Sam Raimi se opět točí kolem hororového žánru

12.07.2024

Populární režisér Sam Raimi (Lesní duch, Spider-Man) nám nadělil svůj zatím poslední režijní počin v roce 2022 díky příspěvku do marvelovského univerza, kterým byl vlažně přijatý Doctor Strange v… (více)

Jak dlouhé bude pokračování Captain Marvel?

Jak dlouhé bude pokračování Captain Marvel?

30.08.2023

Sezóna dlouhých stopáží rozhodně nekončí a už brzy nás po tříhodinovém kolosu jménem Oppenheimer čekají další obsáhlá dramata – Scorseseho Zabijáci rozkvetlého měsíce (206 minut) a Scottův Napoleon … (více)

Reklama

Reklama