Reklama

Reklama

Doctor Strange v mnohovesmíru šílenství

  • USA Doctor Strange in the Multiverse of Madness (více)
Trailer 1

Ve snímku Doctor Strange v mnohovesmíru šílenství filmový svět studia Marvel otvírá brány do paralelních světů a dává do nich nahlédnout jako nikdy předtím. Vydejte se do neznáma s Doctorem Strangem, který za pomoci starých známých a nových spojenců vstupuje do šílených a nebezpečných paralelních světů mnohovesmíru, aby se utkal se záhadným soupeřem. (Falcon)

(více)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (838)

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Potvrzení faktu, že 4. fáze se Marvelu absolutně nedaří. S Marvelem se začínáme čím dál více rozcházet. Jasně, nemůžu se považovat ve svých 41 letech za nějakou cílovku, ale i přesto jsem si ověřil, že když jsem si nedávno znovu pouštěl Iron Many nebo třeba prvního Thora, tak na mě ty filmy stále dokáží účinkovat. To ani nemluvím o Kapitánech, kteří byli vždy špičkoví. Jenže se Strangem si zkrátka nevím vůbec rady. Jednička mě úplně nesbourala a Dvojka je pro mě absolutně nesrozumitelná. Ať se na mě nikdo nezlobí, ale jediné co se mě na tomhle Strangeovi líbilo: Scéna s chobotnicí, ultimátně krvavé killy a Bruceovo cameo. Zbytek včetně dvou matek mě dokonale sral. 40% ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Za posledné obdobie jedna s mála Avengeroviek, ktorá ma bavila. Dôvod je jednoduchý, zaujímavý príbeh, dobrá réžia a hlavne Avenger, ktorého máme radi a nemusíme sa s ním zoznamovať a prichádzať mu na chuť ako u kopec iných (Eternlas, Shang-Chi). Bendedict Cumberbatch je znova výborný a aktuálne asi najzaujímavejší Avenger, ktorý ťahá ešte svoju sériu (samozrejme aj Thor je super, ale toho spomínam iba preto, aby ma neje*bli blesky na stoličke). Film ma síce slabšie hodnotenie ako prvý diel, ale mňa tento mnohovesmír šialenstva bavil viac. Príbeh nie je síce nič extra a drží sa v zaručene fungujúcich schémach, ale  je tam toľko toho, že je sranda pozerať sa na to, čo sa tam všetko deje a kto všetko sa tam objaví. Máme tu záporačku, ktorú veľmi dobre poznáme, takže stret dvoch Avengerov je určite vítaný, obzvlášť po nevýrazných záporákoch na jedno použite. No a tretím výrazným plusom je réžia Sama Raimiho. Jeho stopa na tomto filmovom kotúči je skutočne výrazná, pretože na miesto klasických vtipných scén, sme dostali takmer hororové. Stále je to pre deti, takže do hororu nemôžme zabrusliť, ale je to určite vítaná zmena. K ďalším plusom patrí samozrejme aj opäť fajn vizuálna stránka, hudba Dannyho Elfmana, hromada odkazov a prepojení na svet Avengerov a taktiež aj nabitá akcia, či Strangeová pravá ruka Wong. Užil by som si to ešte o niečo viac, ale to by finále muselo byť viac napínavejšie, agresívnejšie, hororovejšie a menej predvídateľné. Tak či tak spokojnosť. P.S.: za titulkami sú dve scény, v prvej vás čaká Charlize a v druhej Raimiho dlhoročný kamoš Bruce Campbell. 80% - 4* ()

Reklama

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Príjemná crazy jazda s rukopisom Sama Raimiho. Trochu hororové, jemne temné a na pomery Marvelu aj drsné a krvavé. Viaceré scény s Wandou mi ale prišli nadbytočné a i keď mám Elizabeth Olsen rád, neviem sa rozhodnúť, ako vnímať jej postavu záporáčky. Miestami som ju žral, no v niektorých polohách (hlavne materinských) na mňa nepôsobila autenticky. Celkovo som ale spokojný a som rád, že to filmári s alternatívnymi realitami na môj vkus príliš neprekombinovali. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

"Nejhororovější marvelovka" je asi tak významuplné sousloví, jako třeba "nejteplejší zmrzlina". Jasně, druhej Doctor Strange není tak rozjuchanej jako třeba poslední Thor nebo Strážci galaxie, ale držku si jím takříkajíc nespálíte. Byť je v tom Sam Raimi občas cítit, osobně jsem u filmu s podtitulem "v mnohovesmíru šílenství" doufal v bláznivější, odvážnější a ehm, šílenější jízdu. Stále se to drží v bezpečných mantinelech neškodné zábavy a klasické marvelácké šablony. A je to škoda, protože potenciál byl nezměrný a po delší době mohl Marvel operovat s negenerickým "novým" záporákem (jednoznačně nejsilnější stránka filmu). Na úrovni jednotlivých scén občas super (Raimiho režijní vklad), škoda že je nepropojuje vypilovanější scénář. ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Kdyby mi někdo před patnácti lety řekl, že tohle vznikne jako mainstreamový film pro masy, budu se divit a budu nadšený. Jenže Marvel nás pomalu vaří jak žáby několika desítkami filmů a už mi to prostě nestačí. Aby to stálo za to, muselo by to dělat věci, jaké blockbuster nikdy dělat nebude. Už holt potřebuju, aby tahle etapa skončila a našlo se něco nového. Mnohovesmír má pár vizuálních nápadů, párkrát udělá něco, co bych nečekal, ale od Sama Raimiho jsem asi čekal trochu víc - všechno to jsou jen pozlátka nalepená na zas ten samý film. Vlastně nevím, co jsem čekal. Líbilo se mi cheezy odhodlání budovat velké melodramatické motivy a pronjášet velká poselství - hezky v ranku Raimiho Spider-Mana.  Pokud něco, měl tomu být ten film nakloněný víc. Wanda jako záporák je asi největší klad. Ale není to dost. Uvidíme, jestli mě z letargie vytrhne Thor - to je poslední naděje, protože Waititiho mám hodně rád. A pak už se komiksy můžou zrušit, děkuju pěkně. ()

Galerie (68)

Zajímavosti (139)

  • Prsty Scarlet Witch (Elizabeth Olsen) začaly v tomto filmu černat, což je způsobeno magickou mocí knihy „Darkhold“, která si ji začíná podmaňovat. (Frca)
  • Během souboje s Garantoem si můžeme všimnout telefonní budky s reklamou na čaje od firmy Celestial Seasonings. Jedná se o skutečnou společnost a možné pomrknutí na Celestiály, kteří se již v MCU objevili. (Kubaaa97)

Související novinky

Jak dlouhé bude pokračování Captain Marvel?

Jak dlouhé bude pokračování Captain Marvel?

30.08.2023

Sezóna dlouhých stopáží rozhodně nekončí a už brzy nás po tříhodinovém kolosu jménem Oppenheimer čekají další obsáhlá dramata – Scorseseho Zabijáci rozkvetlého měsíce (206 minut) a Scottův Napoleon … (více)

Reklama

Reklama