Reklama

Reklama

Doctor Strange v mnohovesmíru šílenství

  • USA Doctor Strange in the Multiverse of Madness (více)
Trailer 3

Ve snímku Doctor Strange v mnohovesmíru šílenství filmový svět studia Marvel otvírá brány do paralelních světů a dává do nich nahlédnout jako nikdy předtím. Vydejte se do neznáma s Doctorem Strangem, který za pomoci starých známých a nových spojenců vstupuje do šílených a nebezpečných paralelních světů mnohovesmíru, aby se utkal se záhadným soupeřem. (Falcon)

(více)

Videa (4)

Trailer 3

Recenze (838)

Beckett51 

všechny recenze uživatele

Jedna z nejupřímnějších Marvelovek ever a guilty pleasure roku. Pro Strange mám z nějakého důvodu ohromnou slabost a ve spojení s Raimiho evildead-lvl srandičkama to na mě i přes svojí roztomilou stupiditu působilo naprosto neodolatelně. První Marvelovka od prvního Strange, na kterou bych se klíďo podíval znova. ()

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

Já jsem notně spokojen! Upřímně, přesně něco takového jsem čekal a pokud je někdo, kdo si myslí, že by v každé další marvelovce mělo docházet k posunům a dramatičnostem, co ovlivní celý filmový vesmír na věčné časy, tak... To se prostě nestane a já jsem rád. Tohle je  jednoduše sakra dobrá horrorová komiksárna, která svoje pg13 věkové omezení ždímá naplno a samozřejmě, že se tu nedějí vyložené děshrůzné temnosti, pořád je tu dost scén, které dokáží navodit když už ne strach, tak alespoň jeho auru. Je to prostě hraní na písečku, které dokonale využívá rozpočet, herce i motivace (ačkoliv dost pomáhá vidět WandaVision).  Narozdíl od mnohých jsem od tohohle filmu nečekal nemožné a jsem za to naštěstí rád a po dlooooouhé době je to Marvelovka, kterou jsem viděl krátce po sobě dvakrát, což se mi stává dost výjimečně a jsem nadšen jako vačice, které nejen že nebyla přejeta náklaďákem, ale ještě ji vačičáčí lid zvolil držitelkou hodnosti Zlatého ocásku. ()

Reklama

Davies182 

všechny recenze uživatele

Klidně to celý můžete přejmenovat na "Sam Raimi v mnohošílenství Marvelu", páč bylo stejně každýmu jasný, že z toho vznikne přesně takováhle cheesy strašidelná ptákovina. Tohle je čarodějnický zásah přímo do černého a důkaz, že když jako renomovaný režisér zkombinujete všechny svoje předešlé filmy, nemusí z toho nutně vzniknout ultradebilní patvar, ale naopak zábavná comicsová laskomina. P.S. Všimli si doufám všichni toho vteřinovýho probliknutí na Marvel Noir Multiverse!!! OMG! [CinemaCity Zličín] ()

sheen 

všechny recenze uživatele

Je to úlet ale v dobrém slova smyslu, Raimiho hororový rukopis je tady znát, já se bavil. Řekl bych, že se Raimi trošičku urval z řetězu, tedy na poměry Marvelu. Ten temný nádech se k Strangeovi naprosto hodí, je to něco úplně jiného než co doposud Marvel vyprodukoval. Chudák Bruce Cambel dostával přes držku vlastní rukou v Evil Dead a tady si to zapakoval, těch narážek na sérii je tam víc. Dlouho jsem nebyl na žádné marvelovce, tato se mi líbila. [IMAX 3D] ()

Cival 

všechny recenze uživatele

Nedopadlo to. Příběh je generický a bolestivě nedopracovaný, dějový oblouk tří stěžejních postav vetchý a výstavby jednotlivých scén mnohem víc cílí na naleštěné hororové atrakce než na vyprávění a ždímání emocí z něj. Proto zůstanou už po pár hodinách v hlavě jen nahodilé strašidelné střípky, karnevalová camea a trikové pozlátko, než aby se tam zahnízdilo cokoliv inspirativnějšího. Velkolepá, ale až bolestivě spotřební věc, která je odfláklá hlavně po scenáristické stránce. Těšil jsem se moc, protože jednička byla audiovizuálně tučná a potenciál hlavní postavy i mnohovesmírů je enormní, ale v kině jsem kvůli tomu unavenému vyprávění docela rychle vystřízlivěl. ()

Galerie (65)

Zajímavosti (139)

  • Michael Waldron uviedol, že sa hovorilo o obsadení postavy Namor do filmu ako člena Illuminati, ale jeho zaradenie bolo zrušené, pretože Marvel Studios má s postavou iné plány. (Pat.Ko)
  • Podľa režiséra Sama Raimiho bolo počas postprodukcie z filmu vystrihnutých takmer 40 minút dodatkových scén. (Pat.Ko)

Související novinky

Sam Raimi se opět točí kolem hororového žánru

Sam Raimi se opět točí kolem hororového žánru

12.07.2024

Populární režisér Sam Raimi (Lesní duch, Spider-Man) nám nadělil svůj zatím poslední režijní počin v roce 2022 díky příspěvku do marvelovského univerza, kterým byl vlažně přijatý Doctor Strange v… (více)

Jak dlouhé bude pokračování Captain Marvel?

Jak dlouhé bude pokračování Captain Marvel?

30.08.2023

Sezóna dlouhých stopáží rozhodně nekončí a už brzy nás po tříhodinovém kolosu jménem Oppenheimer čekají další obsáhlá dramata – Scorseseho Zabijáci rozkvetlého měsíce (206 minut) a Scottův Napoleon … (více)

Reklama

Reklama