Reklama

Reklama

Doctor Strange v mnohovesmíru šílenství

  • USA Doctor Strange in the Multiverse of Madness (více)
Trailer 1

Ve snímku Doctor Strange v mnohovesmíru šílenství filmový svět studia Marvel otvírá brány do paralelních světů a dává do nich nahlédnout jako nikdy předtím. Vydejte se do neznáma s Doctorem Strangem, který za pomoci starých známých a nových spojenců vstupuje do šílených a nebezpečných paralelních světů mnohovesmíru, aby se utkal se záhadným soupeřem. (Falcon)

(více)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (838)

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

V mnohovesmíru šílenství jsem se ocital já, když jsem sledoval, jak Sam Raimi snaživě na plátno promítá svůj osobitý styl, režijní a kamerové vychytávky a lehce hororový a morbidní nádech, načež se to vše ztrácí v propasti scenáristické bezradnosti a veskrze bezvýznamném a nezajímavém šablonovitém příběhu. Marvel si opět jede pouze v bezpečně položených kolejích, ničím diváka nepřekvapuje a ty jeho osvědčené gimmicky v podobě tuctů zbytečných cameo rolí, které mrtvolně brzdí děj, jen aby teasovaly další spin-offy, jsou už totálně na facku. A navíc letošní Everything Everywhere All at Once rozhodně v hrátkách s mnohovesmíry tomuhle předraženému korporátnímu produktu jednoduše nakopalo řiť... Same, doufám, že jsi za tohle zinkasoval solidní šek, a teď si za něj natoč nějaký low-budget horor, co udělá radost tobě i divákům. Prosím. ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Hravé, ale zkratkovité pokračování příběhu o arogantním chirurgovi, který se dal na kouzla vede do jiných světů, ale i do jeho podvratného nitra. V úvodu překvapil Raimi paralelou na západoruský konflikt, závěrem démonickým zmrtvýchvstáním a celkově nekonzistentním vyprávěním. Druhý Strange by zasloužil tak půlhodinu navíc, aby se multivesmírem pořádně poňuchňal, aby mohl rozvést podpříbehy postav. Nevěřím, že by Waldron pokazil scénář a spíš v tom vidím zásah studia, aby dostal stopáž na rozumnější úroveň. Hostující herci jsou celkem fajn, ale z jedné castingové volby nejsem vůbec nadšený, takže minusový bod i zde. Hororové aranžmá je boží (bulvy z očích důlků budou padat!), tlející těla, efektní smrti a odpadávající kusy těl, ale naznačují, že Myšák občas umí přivřít oči a potěšit pravověrné trochou gore. Bude to ale stačit? Jsi šťastný? ()

Reklama

Fr 

všechny recenze uživatele

„OVLÁDAT VŠECHNO JE MŮJ OSUD…“   Na jedný straně komplikovanost mnohovesmíru, na straně druhý jednoduchá akce. Brutálně scifoidní,  temnější akce (super IMAX verze…), která nese Raimiho rukopis. Moc krásný obrázky – škoda, že je to trochu nuda. Hudba – Danny Elfman, paráda! Jen kurva ten scénář… víc se soustředit na postavy, páč to pozlátko kolem nezasytí.     /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Často si myslím, že jinde bych byl šťastnější. 2.) Chyběl mi Sam Raimi.  ///  Thx za titule „Vojtěch Kostiha“.                  PŘÍBĚH  ***  HUMOR  ne  AKCE  ****  NAPĚTÍ  * ()

Sobis87 

všechny recenze uživatele

Konečně zase jednou výraznější marvelovka, kterou jsem neměl problém dokoukat, a to pak především díky Raimimu, jehož styl a hororové kořeny jsou ve filmu hodně cítit (včetně přímých odkazů na jeho Evil Dead atd.). Příběhově to není nijak extra objevné a spousta věcí se odbyde dost rychle, samotná vyprávěcí struktura je ale hezky vypilovaná a film nestačí ani na chvilku nudit. Druhý Strange je jasným důkazem, že jestli mají mít do budoucna marvelovky ještě nějaký ten kulturní smysl, měli by je točit režiséři s výraznějším rukopisem a ne jen poslušní řemeslníci, kteří pouze realizují už pevně dané vfx previzualizace. ()

Ainy 

všechny recenze uživatele

Spousta akce, vizuálních efektů ale i tak se jim podařilo mě uspat. Ještě, že vedle mě seděl potomek a ne cizí marvelovec, kterému bych slintala na rameno! Někde jsem četla, že tomu předcházel nějaký seriál, který u nás neběžel, no asi jo, pač jsem netušila, jak se z Vendulky stala běsnící harpie s outěškem! Také konečně někdo chápe, jak je hudba důležitá a dokonce s ní dokážeš umlátit protivníka! Harfa je ze všech nástrojů ta nejsmrtelnější! Bacha jo! Ještě, že na ni neumím. Rozesmálo mě obsazení jistého invalidy s nadpřirozenými schopnostmi, u kterého jsem zvědavá, ve kterém filmu se zas objeví živý, opět překonávající svou vlastní smrt. Film se nás snaží rozdrtit nabouchanými účinnými triky, ale chyběl mi tam zasrdcesebraný příběh. Je to takový rychle do světa poslaný výrobek něčeho nedotaženého. ()

Galerie (68)

Zajímavosti (139)

  • Budova, na ktorej Dr. Strange (Benedict Cumberbatch) s Wongom (Benedict Wong) bojuje proti príšere Gargantos; je tá istá budova (hoci z inej strany), na ktorej bojovali Doctor Octopus a Spider-Man v Spider-Man 2 (2004) v „inom“ vesmíre. (Pat.Ko)

Související novinky

Jak dlouhé bude pokračování Captain Marvel?

Jak dlouhé bude pokračování Captain Marvel?

30.08.2023

Sezóna dlouhých stopáží rozhodně nekončí a už brzy nás po tříhodinovém kolosu jménem Oppenheimer čekají další obsáhlá dramata – Scorseseho Zabijáci rozkvetlého měsíce (206 minut) a Scottův Napoleon … (více)

Reklama

Reklama