Reklama

Reklama

Láska a příšery

  • USA Love and Monsters (více)
Trailer

Sympatický smolař Joel přežil apokalypsu, při které Zemi ovládly příšery. Po sedmi letech ale opustí útulný podzemní bunkr a vydá se najít svoji bývalku. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (334)

luka4615 

všechny recenze uživatele

Nenáročná jednohubka na volný večer, která vyjma nepřeberného množství různorodých monster zaujme i neokoukaným přístupem k látce či neočekávaně velkorysou akční stránkou. Jako nenáročná dobrodružná jízda tedy snímek Love and Monsters funguje v rámci svých možností víceméně dobře. A to mi tentokrát ke spokojenosti stačí. (Netflix) „Don't Settle. You Don't Have To.” ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Takovej Zombieland pro celou rodinu. Min akce, min hlasek, zadna krev, ale i tak to je super zabavny postapo. Jednoduchouckej pribeh o konci sveta a zmutovanym hmyzu a poslednich zbytcich lidstva v bunkrech ze zacatku lehce pripomina Fallout, ale za chvilku se to preklopi do jeste jednodussiho pribehu, kdy hlavni hrdina jde z jednoho bunkru do druhyho, aby si moh zapichat se svoji holkou. O'Brien je pro me naprosto neznamej, ale prijemne prekvapil a diky nemu i ty hluchy mista a ze jich tu je bohuzel docela dost, nezacnou vylozene nudit. No a samotny bitky s monstrama jsou prekvapive hodne fajn, celkove vizual a triky jsou perfektni. No a to je asi tak vsechno, sem tam slusna akce, sem tam padne fajn hlaska, do toho napadity prisery a spousta sympatickejch postav. Neni to takova pecka jako Zombieland, ale i tak jsem spokojenej. Slabsi 4*. ()

Reklama

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Taky jsem nemohla dlouho dostat z hlavy Zombieland, ale jak jsem se dočetla, tenhle film z něj prý inspiraci nečerpal. I když příběh je dost podobný: outsider čelí apokalyptickému světu a touží po lásce. Je to žánrovka na velmi vysoké úrovni. Střídá vtipné momenty s napínavými i dojemnými a navíc vůbec není hloupá (když tedy divák přijme, že apokalypsu způsobují přerostlí obojživelníci a hmyz). Hlavní hrdina je velmi sympatický a milý a divák mu nemůže než fandit a držet všechny palce. Líbilo se mi i, že většina lidí, které na své pouti potká, jsou přátelští a nejdou si hned po krku, jak to obvykle v dystopických pohádkách bývá. SHRNUTÍ: Kterak kličkovat za láskou mezi obřími šneky a smrtícími mravenčími královnami. ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Příjemný film na jedno zhlédnutí. Docela rychle to uteče, pár scén zaujme, ten nápad taky není marný a vyloženě špatné to taky není. Jenže vyloženě dobré taky ne a tak nemám důvod tomu dát vyšší hodnocení. Ačkoli, možná bych ho dal, kdyby se to v závěru celé nepohnojilo řadou dementních zvratů. Krab mi přišel ještě v pohodě, to se mi i líbilo (ale jen to, jak to s ním skončilo, ne ten nápad proč se tam vůbec objevil), ale trojice záporáků "pirátů", protahování scén, konec vzkazující "nemějte pevné bydlení, buďte nomádi"... Hlavně v té závěrečné půlhodině je dost znát, že už docházely nápady a tak do toho Matthews přimíchal úplně všechno možné, nehledě na to, jak moc to do celého děje zapadá. Takže asi tak - příjemný průměr, který není úplnou ztrátou času, ale zároveň to není nic, k čemu bych se kdy (rád) vracel. Prostě to jenom ujde. 3* ()

Lenka.Vilka 

všechny recenze uživatele

Takže...další apokalypsa. Světu vládnou hnusný příšery. A do toho si jeden ňouma řekne, že u toho má dost a že dojde za svojí holkou, kterou už fakt dlouho neviděl, sedm let. Dost mi to připomnělo Y: Poslední z mužů (mmch jsem zvědavá na adaptaci). Ne tím, že ženský jsou monstra (což jsou), ale tou cestou :D ... chápu, že muž bez psa nemůže být. Hlavně po apokalypse. Úvodní scéna seznámení byla skvělá. Skoro mi přišlo, že pes má víc rozumu než ňouma, ale bylo to skvělý. Hlavně vidět Dylana O´Briena v komický roly, leč moc se těším na film The Education of Fredrick Fitzell. Ale tohle bylo prostě osvěžující. Ale zároveň film dost připomíná "Zombieland bez krve". A když ňouma nemluví se psem, vystačí si s robotem :D "Příroda je celkem hezká, když se tě nesnaží zabít." Příjemný film. Dostala jsem přesně to, co sliboval trailer a já byla spokojená :) vážně milá blbina. Po vizuální stránce monstra dokonalá. Navíc to poučení bylo milý (mmonstra jsou úplně stejný jako lidi), až mi skoro nevadilo, že to nebyla krvavá prasárna ;) ()

Galerie (31)

Zajímavosti (6)

  • I přesto, že je film přirovnáván k Zombielandu (2009), tak hlavní inspirací byla videohra „The Last of Us“. Hlavní postava se jmenuje Joel a tričko s palmami, které nosí, je stejné, jako nosí postava Ellie ve hře. (Sancoo)
  • Film byl natočen na několika místech po celém státě Queensland v severovýchodní Austrálii. Konkrétní místa natáčení používaná v Queenlandu zahrnují Screen Queensland Studios v Hemmantu, stejně jako Mount Cotton, Brisbane a Southport. (Trajektt)
  • Ve filmu si roli psa jménem "Boy" zahráli ve skutečnosti 2 psi plemene Australská kelpie, a to pes jménem Hero a pes jménem Dodge, kteří se v hraní střídali. (mikki089)

Související novinky

Star Wars: Rogue Squadron našlo scenáristu

Star Wars: Rogue Squadron našlo scenáristu

27.06.2021

Prvním novým Star Wars filmem po skončení ságy o rodině Skywalkerů by se měl stát Star Wars: Rogue Squadron, který chystá režisérka Patty Jenkins (Wonder Woman). O ději se zatím příliš neví, jen že… (více)

Reklama

Reklama