Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Swann je nebezpečný terorista, specializující se na bombové útoky a právě teď chystá něco opravdu velkého. Na stopu se mu ovšem dostal polda, který je pro něj nebezpečnější než všichni ostatní strážci zákona dohromady. Detektiv Ray Nettles totiž nedávno přišel o rodinu a při poslední akci mu Swann zabil parťáka. Nettlesova poslední akce měla alespoň jedno plus. Když byl při jednom zátahu přepaden teroristy, nejenže se mu podařilo uniknout, ale také zatknout Swanovu mladou milenku, teroristku Claire, která je navíc velmi schopnou vědkyní. Drží ji na policejní stanici, kde se z ní pokouší dostat informace potřebné k dopadení Swanna, což se mu zoufale nedaří a terorista mezitím likviduje jednu budovu za druhou. Když se Swann pokusí proniknout na stanici, obrátí se Claire na Nettlese s nabídkou, že pokud ji propustí, dovede ho k Swannovi, který se prý chystá odpálit bombu jenž by dokázala zničit celé Chicago! Ray se rozhodne požádat o pomoc nejlepšího chicagského pyrotechnika Franka Glassa. On zneškodní teroristu, Glass se musí postarat o zneškodnění bomby. Dají se do pátrání a zdá se, že vše vychází, jenže pak dojde k tragickému zvratu, kdy vyjde najevo šokující skutečnost, která vše obrátí naruby... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (136)

ssfan 

všechny recenze uživatele

Zmíněné hodnocení 17% naprosto neodpovídá kvalitě filmu. Je to sice jeden z nejhorších Seagalových filmů, přesto si myslím, že je objektivní kvalita aspoň na 45%. Film má totiž dobré herecké obsazení (Seagal, Hopper, Sizemore), slušnou hudbu a je i celkem napínavý. Děj není vůbec špatný, pár soubojů tu taky bylo. Já dávám 5 hvězd, abych vylepšil hodnocení. Myslím, že mnoho filmů s Van Dammem, Norrisem, Lundgrenem i Arnoldem je horších, přesto mají lepší hodnocení. Asi prostě mnoha lidem stačí dát odpad, aniž by film viděli. ()

Pohrobek odpad!

všechny recenze uživatele

Nejhorší film, který jsem měl kdy tu smůlu zhlédnout. Je tu negace všeho, co by mohlo kohokoli na filmu zaujmout. Ještě štěstí, že v poslední době asi probíhá souboj o nejstupidnější scénář a tvůrcům Profesionála se zase nedostává tolik invence, aby byli schopni nějak výrazně zabodovat i v této oblasti. Ve chvílích, kdy se objevuje Dennis Hopper, můžeme alespoň na chvíli, uvažovat o tom, že se jedná o jakési podprůměrné béčko, ale Seagal se svou hvězdnou eskadrou nám tento letmý dojem definitivně vymluví. Kdyby se alespoň bylo čemu zasmát, kdyby alespoň Seagal někoho statečně podřezával, škrtil,dusil,rdousil, bodal, řezal, sekal, cupoval, trhal na kusy,čtvrtil, lámal na kole nebo jenom někomu skákal po krku!To, co tu však předvádí, se nedá nazvat vůbec ničím! Posledním hřebíkem do Seagalovy rakve jsou dialogy, kdyby byly alespoň trapné, aby nás nějak zaujaly, ale toto! Kdybych byl býval viděl film třeba v hotentotštině nebo zulukafrštině, bavil bych se více. ()

Reklama

Lateef odpad!

všechny recenze uživatele

"Čágo Stevene, Ty hlavo oteklá.." "Zdarec Dennisi, jak je??..tak dneska prej poslední natáčecí den..." "Už??..vždyť jsme předevčírem začali??.." "Kecáš, předevčírem??.. já myslel, že včera, no já si už hovno pamatuju, ty vole, koukej, už se mi nesou ty dvojitý burgery...hustý!!!" "No tak to si dej, stejně dneska nemáš žádnou natáčecí akční scénu..." "Kurva, to je žrádlo...a kde je Tom??" "Nevím, počkej mám phone...haló??...čau Tome, zrovna se o Tobě se Stevenem bavíme, kde jsi??..co??..kecáš??..takže dneska volno??...super, měj se.." "To Ti volal Tom??" "Jo, včera se prej s rejžou ztřískali v hospě...Tom byl úplně na sračku, moc jsem mu nerozumněl, ale prej se domlouvali, že film přejmenujou na Poslední výkřik hollywoodských déčkařů...to je narážka na nás??" "Chrrrrrrrrrr, chrrrrrrrrrrr...." "Stevene, Ty spíš?? Slyšel, co jsem Ti říkal??..Měl bys vstát a jít Toma i rejžu zmlátit, dokud jsou nasráč!!" "Chrrrr...co??..pošli na ně mýho dubléra, dík, chrrrrrr.." "Stevene, seš na hovno!!" "Chrrrr, Dennisi, nech mě bejt, za chvilku přijede náklaďák s hydraulickým ramenem, naloží mě a odvezou domů..co budeš dělat Ty, když máme dneska volno...??" "Chrrrrrrrrrrrrrrr..." "Dennisi, Ty spíš??..." "Chrrrrrrrrrrrrrr.." "Asi jo, tak já jdu zatím taky, zase jeden těžkej den na place, život je kurvaboj...chrrrrrrrrrr..." ()

herr_carter 

všechny recenze uživatele

Tak tady jsem se asi prudce minul csfd davem a budu možná jeden z mála, kdo dal víc než odpad,případně hvězdičku - mě to ale přišlo docela napínavý. Akorát už si nepamatuju, jestli jsem na to tenkrát nekoukal pod vlivem, to by možná lecos vysvětlovalo...................moje hodnocení = 6 z 10. ()

otík 

všechny recenze uživatele

V době, kdy se lámal chleba v profesní kariéře bývalého akčního hrdiny a měnil se v kulatou parodii sama sebe (neboli mezi prvním průšvihem Tajným agentem Jackem T., pak otřesným Patriotem až posledním velkým filmem Lovec policajtů) si Steven odskočil do vedlejší role pyrotechnického machra, který musí za pomoci osamělého zkušeného policisty Toma Sizemora vypátrat a zneškodnit ujetého Dennise Hoppera. Neskutečně imbecilní film s hláškami a dialogy suchými jako moje zadnice po vytření. Děsné. Tři čtvrtiny filmu Seagal jen sedí nebo chodí, kecá a hlásá "moudra", když už přijde na akci, je neskutečně zmatená, vůbec není jasné, kdo je záporák a proč na sebe ti lidé vlastně střílejí. Seagal přitom není zas tak moc tlustý a z pohledu dneška (8.9.2010) má ještě zachovanou tvář i copánek a vypadá solidně. Hopper si zahrál zcela to samé jako v Nebezpečné rychlosti, jenže tady je totálně blbý a ujetý. Sizemore hraje co potřebuje, chvílemi mi připadá, že ani neví proč. Určitě se to nedá nazvat pravou seagalovkou, i když s přibývajícím časem se Steven staví víc a více do role hlavního hrdiny a zachránce. Posledních 15 minut úplně bohatě stačí všem těm, kdo nechtějí ztrácet čas. Uvidí mistra v akci (no už jsem viděl i trapnější zfilmování), ale přijdou o fakt "bomba" dialogy. Film sám o sobě je z filmařského hlediska katastrofou, na některé odpovědi čekáte třeba 3-4 sekundy, záběry z jedoucího auta jsem trapnější snad ještě neviděl, akce a výbuchy jsou směšné. Jedna hvězda je s ohledem na Patriota a pozdější Sílu úderu či Stíny minulosti, které jsou ještě trapnější a ubožejší. Po desetiletí sledování Seagalových béček můžu konstatovat, že je to otřesný film, ale ne nejhorší. Hudba: Serge Colbert ()

Galerie (38)

Zajímavosti (8)

  • Původní návrh scénáře byl napsán v roce 1989. (rafix)
  • Pôvodne sa mal dej odohrávať v Chicago, nie v San Franciscu. (beso74)

Související novinky

Zemřel herec Tom Sizemore

Zemřel herec Tom Sizemore

04.03.2023

Z kalifornského Los Angeles přichází smutné zprávy, ve věku jednašedesáti let totiž odešel americký herec Tom Sizemore. Zprávu o skonu médiím potvrdil hercův zástupce Charles Lago. Sizemore byl v… (více)

Reklama

Reklama