Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Televizního moderátora počasí Phila Connorse (Bill Murray) zastihne cestou do pensylvánského městečka Punxsutawney, kam jede natočit reportáž o každoročních oslavách Hromnic, ohromná sněhová kalamita. Od té chvíle se ocitne lapen v časové smyčce, která ho nutí neustále se probouzet do stejného dne, a to 2. února. Ve svém světě každý den naráží na ty samé lidi, kteří si však neuvědomují, že se Hromnice dokolečka opakují. To mu dává jistou výhodu – může tak zjistit, co žena od muže očekává, a další den se chovat přesně tak, aby na ni udělal dojem. Naštěstí je mu nablízku dívka, na níž to může otestovat. Jmenuje se Rita (Andie MacDowellová), Philova trpělivá produkční, která musí snášet jeho záchvaty vzteku, přehnané požadavky i nevrlou náladu. Philova povaha se postupně mění a on získává Ritiny sympatie. Když se jednou společně probudí, je před nimi nový den... (HBO GO)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (935)

Radyo 

všechny recenze uživatele

Tak tohle je to nejlepší s Billem Murrayem!! Kdo to neviděl, neví, co je to skvělá a zároveň inteligentní komedie. Naprosto neuvěřitelná zápletka, vystavěná na neustále se opakujícím dni, dává tvůrcům, potažmo i hlavnímu představiteli možnost rozehrát desítky situací, které by v takovémto případě mohly nastat. Některé z nich dovádějí až do krajnosti, jiné jen naťuknou, každopádně ale fantasticky pobaví. ()

Eddard 

všechny recenze uživatele

Můj nejoblíbenější film z dětství... Bratr ho kdysi donesl z videopůjčovny. Viděl jsem ho nejmíň pětkrát a vždycky mě dostane - výborný námět, vtipný scénář s rozumnou dávkou morálního ponaučení, krásná Andie, kvůli které byste se určitě rádi změnili taky, a samozřejmě Bill, který už to tehdy měl v sobě, jen si toho asi nikdo nevšiml tolik jako deset let poté, když mu Lost in Translation odstartovalo raketový comeback do hvězdných výšin, kam patří i s chlupama. K mým nejmilejším filmům toho bohužel většinou nemám mnoho co říct... 100% ()

Reklama

lesumir 

všechny recenze uživatele

Ryze americká rom-kom, která si díky svému originálnímu námětu a důvtipnému zpracování zasloužila stálé místo v TOPce IMDB. Popravdě, vůbec se tomu nedivím, takhle nějak totiž vypadá život, když se zastaví. Možná malinko hůře, ale pokud máte po boku Andie, no nevím, nevím. Alespoň Billovi to pomáhalo v řešení kritických situací - herec par excellanc. Andie MacDowell byla vybrána rukou osudu, skvěle se doplňovali a jejich prohlubování na mě působilo velmi realisticky, až jsem uvěřil, že mezi nimi něco je :) ()

juta 

všechny recenze uživatele

V jednoduchosti je krása. Nemůžu říct nic negativního. Snímek je to moc pěkný a pro mě, jako milovníka filmů, kde se děje něco s časem bylo tohle jako stvořené. Vtipná komedie, která ukazuje, že i nesmrtelnost nemusí být skvělá, ale zopakovat si jeden den na nějakém pěkném místě by nemuselo být tak špatný. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Tuhle zdánlivě beznadějnou komediální smyčku už viděl zřejmě každý. I tak dokáže po letech znovu a znovu překvapit/potěšit/dojmout. Co je podle cynického moderátora počasí horší – svišť, sněhová bouře, vězení, Dylanova ranní píseň z rádia, otravný spolužák ze školy nebo ledová louže, které se musí naučit vyhýbat? Tenhle den už tu jednou byl, všichni se chovají stejně jako minulého dne a vypadá to, že ráno se vše bude opakovat. Uvízl v nekonečné sérii stejných čtyřiadvaceti hodin. Výhody: může zamachrovat ve vědomostní televizní soutěži, využije předchozích informací ke sbalení opačného pohlaví, pořádně se nacpat, ukrást peníze bez následků… jenže zaujmout krásnou producentu, na které mu skutečně záleží, a navíc za jeden jediný den, to je docela oříšek. Originální nápad dělá z téhle milé a inteligentní látky nezapomenutelný kus, kterému ani nevadí to, jak je americký a plný morálního poselství. Bill Murray a Andie MacDowell jsou k nakousnutí. Podle toho, jakého je divák pohlaví. Tohle se prostě musí líbit.. ()

Galerie (60)

Zajímavosti (63)

  • Chyba v časové ose Philova (Bill Murray) rána: v první den, kdy se vše opakuje, stráví Phil v hotelu jistý čas hovorem s tlouštíkem a majitelkou, načež venku potká ženu s červenou taškou. Druhý den se však s tlouštíkem a majitelkou vůbec nebaví a přímo jde před hotel, v důsledku čehož je na ulici dříve než předešlý den, přesto vidí paní s červenou taškou jít po ulici, respektive dokonce již odcházet. (velkyvezir)
  • Phil Connors (Bill Murray) se každé ráno v 6:00 probouzí na skladbu „I Got You Babe“ od interpretů Sonny & Cher. (honzista)

Související novinky

Vince Vaughn v těle mladé dívky

Vince Vaughn v těle mladé dívky

31.08.2019

Čas od času se začne chystat film, který má tak bizarní námět, že jej zkrátka nelze ignorovat. Zatím nepojmenovaný snímek od studia Blumhouse je přesně tím případem. Film bude vyprávět příběh… (více)

Na Hromnice o pár projektilů více

Na Hromnice o pár projektilů více

03.06.2012

Joemu Carnahanovi se sice nepovedlo rozběhnout úspěšnou sérii s A-Teamem, ale letošním Mezi vlky dokázal, že jako filmař má co říct a ví, jak to říct. Naposledy jsme o něm psali v souvislosti s… (více)

Reklama

Reklama