Reklama

Reklama

Po zmrzačení jediné přeživší Victorie Heyes (Samantha Scaffidi) a spáchání sebevraždy při policejní konfrontaci je Art (David Howard Thornton) o rok později vzkříšen zlověstnou bytostí a na halloweenskou noc začne hon na dva nic netušící sourozence v oblasti Miles County. (TommyZR)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (149)

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

“ART” je proste nedocenený, umelecký zabávač, ktorý by ako jeden z mála klaunov, uspel aj pred Slávikom v “Československo má talent”. Po prvej scéne si hovorím: pokiaľ sa aspoň čiastočne udrží takáto forma explicitnej zábavy, nebude možné podliezť latku štyroch ⭐️ pričom tomuto udeliť “odpad”, to môže naozaj len selektívny hororový znalec 🤡 Ja uznávam, že okrem gore Terrifier II nemá čo ponúknuť. Lenže v rámci žánru, je to skrátka vysoký nadštandard za pár drobných, určený najmä pre okrajové publikum. No a tí ostatní? Ostatní sa môžte (so susedom) aj pojebať ❤️🏳️‍🌈✌️ ()

Quint 

všechny recenze uživatele

138minutový (!) slasher o vraždícím klaunovi Terrifier 2 na sebe upozornil tím, že diváci na jeho projekcích údajně zvraceli a omdlévali, zatímco na serveru Rotten Tomatoes získal překvapivých 86 % a vychvaloval ho dokonce i sám Stephen King. Nezávislý film za 250 tisíc amerických dolarů financovaný skrz crowdfunding se díky tomu dostal do hororového mainstreamu a hned za první tři dny vydělal 6 milionů amerických dolarů. Něco podobného se povedlo i hororům Blair Witch Project a Paranormal Activity, ale v tomto případě jde o extrémně brutální "video nasty" gorefest, který nemá absolutně žádné zábrany a v USA stále zůstává "unrated". Co všechno se ve filmu děje byste ve slušné společnosti nechtěli popisovat. Film stojí především na imaginativní zvrácenosti, prvotřídních praktických efektech, které tvůrci na žádost fanoušků vyslali do boje o Oscara, a na děsivě groteskním hereckém výkonu Davida Howarda Thorntona coby klauna Arta, který je v podstatě takovým němým, pantomimickým Freddym Kruegerem. Divoký, pobuřující a krajně znepokojivý grindhouse ze staré školy pouze pro milovníky gore filmů a pro ty, kdo chtějí otestovat hranice své otrlosti. ()

Reklama

Omnibus 

všechny recenze uživatele

Oživili klauna, furt mám z toho trauma.“ Pocta osmdesátkovým krvákům, brakovým i hororové klasice. Zpočátku vymazlená, od vstupu do Domu hrůzy bohužel přepálená infantilní taškařice, beroucí sama sebe kdovíproč smrtelně vážně a samolibě porušující vlastní zákony střevního univerza (viz nesmyslné vražení tátova meče do špatného břicha). ARTOVO OKÉNKO: [][] Damien Leone coby scenáristický klaun je A) Sympatický. Ale sadista, neznalý rčení „všeho s mírou“. B) Čistotný. Už vím, proč radši peru doma. C) Hravý. Ale líný myslet, neb holčičku LoliArt vidí v prádelně pouze klaun (je to jen jeho fantazie), jindy ji vidí všichni. WTF? D) Rozverný. Čtverák, který všechny nápady pro 16 epizod seriálu zkouší nacpat do klaunova pytle v „krátkometrážní“ dvojce. E) Nesmrtelný. Zabít ho lze jen umlácením tupým scénářem. [][] Lovím z pytle... jen tři mrňavé kloboučky. OT z 27.3.: „Hele, ty jedna hororová Faustko, v předmanželské smlouvě jsi slíbila střídat žánry. Doufám, že dnes už si dáme něco artového?“ „Jasně, miláčku můj náročný, dnes bude Art.“ ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

V roku 2017 natočil podľa vlastného scenára režisér Damien Leone snímok "Terrifier". Je to jedna z mnohých variácií na horror, ktorého dej sa odohráva počas halloweenskej noci. Vyčíňanie démonického, vraždiaceho klauna ma vtedy celkom zaujalo. Nepadol som z toho síce na zadok, ale v konečnom dôsledku som bol spokojný. Dal som tomu tri hviezdičky. Prešlo päť rokov a krvilačný Art the Clown sa vrátil v plnej paráde a dobrej forme. Znova sa v USA slávi halloween, a toto sadistické monštrum s odporným ksichtom, veľkými skazenými zubami, desivým make-upom, oblečené v hnusnom čiernobielom kostýme, sa tento krát zameria na sympatickú teenegerku Siennu a jej mladšieho brata Jonathana. Čakajú ich chvíle plné hrôzy a bolesti. Je to podarené pokračovanie, ktoré podľa mňa tak trocha prekonáva svojho predchodcu. Takže tomuto sequelu dám o jednu hviezdičku viacej. Záverom deklarujem, že nepohrdnem ani tretím dielom, ktorý bude mať premiéru tohto roku. **** ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Voalá.. Už je tady zase to sadistický prase! Zkurvenec Artík, kterému nejde jen tak rozšlapat klobouček, zase úřaduje takovým způsobem, že si hledáte na internetu fotky Davida Howarda Thorntona, abyste našli úlevu v polidštění. Délka je přiměřená nabízenému artiklu, atmosféra chvílemi skličující a jindy zase v příjemně nostalgickém retro módu se zaměřením na proces přeměny Lauren LaVera na She-Mana. Diváci, co při ložnicové scéně omdlévají a odhazují své šavle v dáli, si určitě myslí, že Damien Leone zasluhuje polstrovanou celu. Já mám za to, že zasluhuje tvůrčí svobodu a aspoň jednu nulu navíc k rozpočtu (dvě by ho už možná zkazily).. ()

Galerie (16)

Zajímavosti (15)

  • Vzhledem k tomu, že Lauren LaVera (Sienna) je trénovaná v bojových uměních, dělala ve filmu všechny své kaskadérské kousky sama. (noelcoward73)
  • Natáčení probíhalo v amerických státech New York (město Abracadabra) a New Jersey (město Manalapan a noční klub QXT na 248 Mulberry St. v Newarku). Natáčelo se od října 2019 do 10. července 2021. (noelcoward73)

Reklama

Reklama