Reklama

Reklama

Po zmrzačení jediné přeživší Victorie Heyes (Samantha Scaffidi) a spáchání sebevraždy při policejní konfrontaci je Art (David Howard Thornton) o rok později vzkříšen zlověstnou bytostí a na halloweenskou noc začne hon na dva nic netušící sourozence v oblasti Miles County. (TommyZR)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (149)

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Pre mňa jasný Top horor tohto roka, a asi to tak aj ostane. Pre každého milovníka gore to podľa mňa bude podobne. 140 minút morbídnej krvavej zábavy, pri ktorej sa každú chvíľu tešíme, akým spôsobom tento vynikajúci hororový klaun svoju obeť zamorduje. Omdletie či zvracanie ako niektorým americkým divákom samozrejme nehrozilo (iba im závidím, že si to mohli vychutnať v kine a ja nie, lenže na drbnutom katolíckom Slovensku to najlepšie aj tak nikdy nepustia), pokojne som pri tom večeral pizzu a vychutnával si vybuchujúce hlavy, skalpovacie scény či poletujúce končatiny. Tretia časť by pokojne mohla trvať aj 4 hodiny, lebo na toto by som sa dokázal pozerať vkuse. A už sa neviem dočkať, ako tu niekto začne rozoberať scenár a logiku chovania postáv :) ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Takzvaná „teorie povýšeneckého pseudoyntelechtuálního pičuse“ říká, že pokud bude nabubřelý, egoistický kokot neustále omílat své trolí zvratky po nekonečně dlouhou dobu, skoro jistě to jednoho dne pořád bude nabubřelý, egoistický kokot. A pravděpodobnost toho, že náhle prozří během doby existence vesmíru, je zcela nepatrná (i když technicky možná až záporná). Čekal bych, že nesčetných fiascích už o tomto samozvaném hororovém exprdovi v souvislosti s ryze brakovým filmovým žánrem, jakož i s jinými, do nichž by se opojen vlastní jasnozřivostí náhodou sebelaskajíc pustil, jakživ neuslyšíme. Bohužel je zřejmé, že máme co do činění se silně narcistickým jedincem, jenž postrádá jakoukoliv sebereflexi. Aplikuji-li tedy na tomto místě nedetermismus kvantové teorie s předpokladem, že jeden ze dvou totožných experimentů byl vyhodnocen povýšeneckým pseudoyntelechtuálním pičusem, shledávám, že je Děsič 2 vcelku roztomilou, úchylnou groteskou, tupou sekerou vyseknutou nostalgickou poklonou klasikám žánru šesté až osmé dekády 20. století a parafilně hravým zhovnabičem s autentickou atmosférou i patinou, jaké může zcela odsoudit jen do sebe zahleděný a yntelechtuálně značně atrofovaný sebeprznič a zcela adorovat jen deviantní jatkový masturbant. Tudíž jakožto zdejší lovec kokotů uděluji tři do krve rozškrábané strupy. ()

Reklama

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Přestože jsem se nakonec Terrifier 2 rozhodl hodnotit maximálním počtem *, nemohu skrýt určité zklamání z tohoto pokračování, a to hned ze dvou důvodů. Jednak téměř 140 minutová stopáž je na takovýto typ filmu prostě neúnosná, zbytečná a nepřinášející nic dobrého, jelikož je natahovaná prostě jen nepodstatnou dějovou vatou, bez které by ten film fungoval i tak a prostě tento tvůrčí krok musím jednoznačně odsoudit, a jednak to co si tvůrci připravili zhruba v závěrečné čtvrthodince, co se tedy týče děje, tak to se omlouvám, ale to mělo jako znamenat co? Já vůbec nepochopil především dění kolem ústřední hrdinky, především to její WTF oživení, no a mezititulková scéna tomu pak dala korunu úplně, to jsem fakt nepobíral už vůbec a jako jestli to měla být prostě jen cestička k oživení klauna Arta, tak to jsou tvůrci pěkní břídilové, že to udělali právě tímto způsobem, který je sice správně brutální, nechutný a efektní, ale zároveň hlavně i fakt hloupý. Toť tedy k těm výtkám, kvůli kterým jednička nad tímto pokračováním u mě jednoznačně vítězí, zbytek je ale v naprostém pořádku, a já si opět chrochtal blahem. Především tedy jakmile se dostane klaun Art ke svému řádění, tak to je lahůdková záležitost, totální gore festival, vrcholný masakr, a dokonce ani kvalita veškeré té řezničiny není vůbec špatná, zvlášť když divák ví, že finanční prostředky tu nebyly příliš k dispozici. Fajn jsou jinak i veškeré postavy, které jsou sympatické, slečny jsou pohledné, parádní je opět i dokonale syrová a špinavá atmosféra, nechybí tu napětí, několikrát jsem se i leknul tak, že jsem si musel jít přehodit pleny, a hlavně, postava Arta se tu pak díky svému nekompromisními a zároveň vtipnému masakrování dostává na pomyslný vrchol mého osobního žebříčku oblíbenosti mezi hororovými figurami, a doufám, že další díl to jen potvrdí. ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Je to teda šíleně dlouhé a nesvázané snad žádnými pravidly fikčního světa, který stojí někde na pomezí realistického, mytologického, komiksového a žánrového. Terrifier 2 ale zasluhuje metál nejen za násilí, kdy zdejší zloduch své oběti doslova zničí, nýbrž i za extrémní podchycení konceptu, který odstartoval už první Halloween. Art the Clown, evidentně nadpřirozená bytost, chodí o Halloweenu po městě, všichni ho mají za magora v masce (za magora v masce brutálního vraha, který se stal po událostech jedničky trochu celebritou) a nikdo se nepozastaví nad tím, že si jde pro koledu jako každý hravý jinoch. Jenže Art si hraje trochu jinak a Damien Leone hlavně v prostřední části inscenuje neuvěřitelně cheesy scény, které bych nazval vrcholem černohumorného hororu. Jde o úplné splynutí folklórního (potažmo žánrového) mýtu s kostýmem, který jej v hororech vlastně reprezentuje falešně - místo aby kostým mystickou identitu stvořil, tak ji pouze zakrývá a dovoluje ji bez povšimnutí páchat strašná zvěrstva. Takový vztah k popkultuře prostupuje celým filmem, v němž hrdinka pro změnu povstane právě díky vlastnoručně vyrobenému kostýmu. Terrifier 2 není moc dobrý v kontextu tempa, ale skvěle vychytal společenskou fascinaci tím, co děsivého se může za sváteční fasádou Halloweenu či jiných duchovních tradic skrývat. A Halloween i jiné hororové série k tomu nepotřebuje papouškovat, nýbrž buduje originální svět a klišé transformuje do moderní vývojové linie grindhouse hororů. Úžasné finanční výsledky z USA ostatně hovoří za vše. 70 % ()

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Art tu je zas a masakruje svoje obete ešte s väčšou surovosťou a sadizmom. Že je to zvrátené hovädo viem už dávno a keďže som to očakával, prekvapiť ma to nemohlo. Užíva si to ešte viac ako minule. Svoje obete teraz nemusí naháňať, ale pekne si ich nájde doma či v aute. Som trocha prekvapený, že i keď aj táto časť sa vyznačuje silnými explicitnymi scénami, tak sa tu našiel čas i na aspoň trocha rozvinutie charakterov postáv. Asi preto ma film cez dve hodiny, ale takáto striedačka mi celkom vyhovovala. Dialógové nezáživne scény sa miešali s gore šťavnatými a slušne prevedenými. Nečakal som to, že to poviem, ale tento Art ma bavil. Nehrá sa na nič, na čo nemá a v podobne ladených filmoch sa prihliada hlavne na gore stránku a tu zvládol do cela solídne. A, že pritom je trocha vaty už nikomu neublíži. Tento film a mnoho ďalších boli stvorené len za jedným účelom, trocha obohatiť hororový žáner. A tu nemôžem zabudnúť nespomenúť Hotel Inferno 2: The Cathedral of Pain, ktorý mi to tu najviac pripomínal. Nie príbehom, ale krvavostou sú si veľmi podobne. A aj keď sa dávno o originalitu nejedná, tak i takéto dielko si nájde fanúšikov. A aj keď ja k nim zatiaľ nepatrím, tretí diel môže všeličo zmeniť  A tak to vyzerá, že klaun Art bude nová hororová ikona a po tejto časti, mu to aj celkom prajem. ()

Galerie (16)

Zajímavosti (15)

  • Diváci po promítání v kinech uvedli, že film je tak násilný a krvavý, že lidé v kinech zvraceli a omdlévali. V některých případech byla dokonce přivolána sanitka. (noelcoward73)
  • Ve filmu zazní celkem 30x slovo „fuck“. (noelcoward73)

Reklama

Reklama