Reklama

Reklama

VOD (1)

Obi-Wan Kenobi pátrá po spojencích. (Disney+)

Recenze (123)

st4nford 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Dějově je to super, o tom žádná, ale v některých částechh to působí jako scenáristická i režijní lenost. Měl to být největší nakopávak a strhující moment dvou setkání dvou postav a i když nastupuje totálně přísný a temný Vader (ano, přípomíná Myerse z Halloweenu) + i Obi-Wan a Leia jsou díky skvělým hereckým výkonům úžasní, setkání Vadera a Obiho mohlo být daleko epičtější, dramatičtější a překvapující. Ten lacině zrežírovaný souboj mezi šutry se vážně nehodí...  Každopádně jsem rád za to, kam to směřuje. Obi dostal na frak a musí se stát znovu tím, kým kdysi byl. Těším se na další epizody. Očividně si ale Darth Vader s Obi-Wanem pohrává a záměrně ho nechal utéct, aby ho znovu a ještě více srazil na kolena. Těším se na pokračování příběhu a druhý duel. ()

Rudinsky odpad!

všechny recenze uživatele

Disney, šibe vám? Kúpiť za 4 miliardy takúto monumentálnu značku a nechať ju dlhodobo prasiť, to chce naozaj odvahu hraničiacu s podozrením, že je to cielené a niekto v exekutíve StarWars neznáša. Dajte to už prosím niekomu, kto má elementárnu úctu k látke a fanúšikom (starý dobrý Edwards) a rozumie sa sci fi a popkultúrnemu odkazu tejto ságy. Takto to totiž pôsobí ako woke-wanna be bullshit. Pre mňa za mňa nech to režíruje aj Conchita Wurst, ale aby vysokorozpočtový seriál pôsobil ako haluz od Tommyho Wiseaua, to chce poriadnu dávku mimózy. Veď už len fanmades vyzerajú oproti týmto toporným koninám ako z iného sveta. Končím. ()

Reklama

William_ 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

No to byla patlanina. Nebudu zde zmiňovat příšerný scénář, který snad psaly opice, ale co měl být ten konec? Kde je nějaká gradace nebo epičnost? Tak umělý souboj jsem u SW snad neviděl. Všechno strašně rychle na sílu tlačené. Radši bych se tohoto souboje dočkal na koci série, ale aby to mělo nějakou gradaci. Tohle bylo suchý jak připálená topinka. Chudák Ewan, takovou potupu si nezasloužil. ()

Caszidy 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Budu se opakovat, ale musím opět kvitovat interakci Obi-Wana a malé Leii, která to pro mě do značné míry zachraňuje. Návrat Vadera je asi to, na co všichni čekali, působení na Obi-Wana zničující, jenže proč to celé sráží to laciné provedení? Opravdu bylo třeba po lávovém Mustafaru zvolit to úplně nejnudnější možné prostředí nějakého noname generického kamenolomu? Uff, to opravdu bolelo. Samotná akce byla bohužel také velice rutinérská. Umanutá Třetí sestra je fajn, už teď nicméně lituji její představitelku, která se jistojistě stane další obětí toxického Star Wars fandomu. Abych shrnul hodnocení - na tu čtvrtou hvězdu to tentokrát vydrápal jen Vader a to s vypětím všech svých démonických sil. ()

DJ_bart 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"What have you become?" "I am what you've made me." ________ Zpočátku jsem byl na rozpacích kvůli lazy-writingu a celkově směru, jakým se epizoda ubírala – pak ale na scénu přišel Anakin Dripwalker a celou si ji ukrad pro sebe. Dramaturgický pacing příběhovýho napětí taky není moc ideální (naháněčka Vadera s Obi-wanem a závěr působí lehce dětinsky až směšně), těch nelogických scénaristických děr je opět víc jak v cedníku (Reva na konci tunelu, nebo Obi-wan který zažehne svůj světelný meč po víc než 10 letech jen proto aby si posvitil?!), o narušení oficiálního kánonu radši ani nemluvě (Grand Inquisitor je asi fakt tuhej lol), no a to že Evžen MekŘehoř neřekl svou ikonickou hlášku je největší promarněná šance tohoto tisíciletí. To že se ono "legendární" setkání odehraje mezi hromadou štěrku radši ani neberu v potaz. Navíc 40 minutová stopáž je strašně krátká, takže uvidíme co grilování s Obi-wanem přinese příští týden. Jen aby se do tý doby kvůli hypu někdo omylem nespálil – if you know what I mean ( ͡° ͜ʖ ͡°) ()

Galerie (23)

Zajímavosti (6)

  • Quinlan Vos, jeden z nejzvláštnějších Rytířů Jedi, který na čas podlehl temné síle, prožil milostný románek s Asajj Ventress a po rozkazu 66 se vypařil a jednou stranou byl považován za mrtvého, druhou za nezvěstného. Třetí epizoda potvrdila, že Quinlan Vos patřil mezi promile přeživších Řádu a aktivně se podílel na pomoci pro přeživší rytíře Jedi, padawany a děti citlivé na sílu. (Veskoslav)
  • „Cesta“, která má chránit Jedi a na sílu citlivé děti před zraky Impéria, končí na místě zvaném Jabiim. Toto místo bylo poprvé zmíněno v komiksu „Dark Horse Republic“ z roku 2003 a později se stalo součástí „Star Wars Legends“. Uvedením v Obi-Wanovi se toto místo stává oficiálně kanonické (přestože zmínky od roku 2003 proběhly i v jiných částech světa Star Wars) a poprvé se tato oblast Vnějšího okraje dostala do „live action“. (Veskoslav)
  • Projekt Harvester byla operace Impéria pro lov na sílu citlivých dětí. (Veskoslav)

Reklama

Reklama