Reklama

Reklama

VOD (1)

Obi-Wan Kenobi pátrá po spojencích. (Disney+)

Recenze (123)

tomik99 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Líbí se mi, jak z Vadera (opět) dělají hrůzostrašnou postavu, na kterou nemá nikdo není. Jde z něj strach, člověk má husí kůži a přesně tato se má Vader chovat. Scény s ním byly super. Zbytek epizody byl o malinko pomalejší, nicméně to se dalo po dvoudílném úvodu poměrně čekat. Na druhou stranu jsme se dozvěděli více o Obi-Wanově rodině, Quinlanovi či třeba Revě, pozorný divák totiž již musí tušit, kdo ve skutečnosti Reva je. Já byl tedy nakonec spokojen, i když souhlasím s názory, že scénář je velice jednoduchý a jde fanouškovi až moc na ruku. ()

Kokos 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Já moc nechápu ten hejt. Moc se mi líbí thrillerový až horrorový formát celého projektů, skvělá je aktuální poloha oslabeného a zlomeného Obi Wana (o kterého má člověk starost - přestože zná jeho osud) a z Vadera jde patřičný respekt. Takový, jaký vzbudil svou slavnou scénou z Rogue 1.  Ok, ta záchrana na konci mohla být vyřešena trochu líp, tohle by Vadera asi nezastavilo, ale jinak nemám námitek. ()

Reklama

Caszidy 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Budu se opakovat, ale musím opět kvitovat interakci Obi-Wana a malé Leii, která to pro mě do značné míry zachraňuje. Návrat Vadera je asi to, na co všichni čekali, působení na Obi-Wana zničující, jenže proč to celé sráží to laciné provedení? Opravdu bylo třeba po lávovém Mustafaru zvolit to úplně nejnudnější možné prostředí nějakého noname generického kamenolomu? Uff, to opravdu bolelo. Samotná akce byla bohužel také velice rutinérská. Umanutá Třetí sestra je fajn, už teď nicméně lituji její představitelku, která se jistojistě stane další obětí toxického Star Wars fandomu. Abych shrnul hodnocení - na tu čtvrtou hvězdu to tentokrát vydrápal jen Vader a to s vypětím všech svých démonických sil. ()

Azurovydrak 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Vím, že propracovaný příběh nikdy nebyl nejsilnější stránkou Star Wars, ale tohle začíná už hodně bolet. Deborah Chow si počíná jako fanynka která píše své první dívčí fantazie, jelikož tak rozbředlý scenáristický vývar jsem už dlouho neviděl. Nestačí, že Obi-Wan je vykreslen jako churavý dědula se sklerózou, který si ani v dobách největší perzekuce neobtěžuje sundat jedijskou kápi, a pomalu nepřeveze ani partičku pitomých stormtrooperů (co takhle: "tohle není princezna, kterou hledáte"). Ale i černá sestra je naprosto geniální lovkyně, která hravě najde jakýkoliv tajný úkryt a úspěchy má tak mimořádné, že sám Vader by ji nejradši pozval na večeři. Ten si zase počíná jako šéf zelenáč, který si užívá svých nově nabytých pravomocí, a trapně terorizuje náhodné občany civilního městečka. To vyústí v směšnou naháněčku dvou bývalých mistrů, kde Obi utíká jako vyděšená slípka a Vader na něj občas bafne zpoza stromu, a vrcholí to těžce odfláknutým barbecue (vlasy ani látka totiž přece nehoří). Fakt, že Ani nechá svého starého mistra (zřejmě pro zábavu) opět utéct, už ani nekomentuji. Nevím, zda najdu sílu shlédnout další díl. 35% PS: Milému AllShallFallovi, který se tu opět do všech naváží, bych doporučil vytáhnout hlavu z té břečky nostalgie, z níž nejspíš seriál pozoruje, a otevřít oči :) ()

William_ 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

No to byla patlanina. Nebudu zde zmiňovat příšerný scénář, který snad psaly opice, ale co měl být ten konec? Kde je nějaká gradace nebo epičnost? Tak umělý souboj jsem u SW snad neviděl. Všechno strašně rychle na sílu tlačené. Radši bych se tohoto souboje dočkal na koci série, ale aby to mělo nějakou gradaci. Tohle bylo suchý jak připálená topinka. Chudák Ewan, takovou potupu si nezasloužil. ()

Galerie (23)

Zajímavosti (6)

  • Quinlan Vos, jeden z nejzvláštnějších Rytířů Jedi, který na čas podlehl temné síle, prožil milostný románek s Asajj Ventress a po rozkazu 66 se vypařil a jednou stranou byl považován za mrtvého, druhou za nezvěstného. Třetí epizoda potvrdila, že Quinlan Vos patřil mezi promile přeživších Řádu a aktivně se podílel na pomoci pro přeživší rytíře Jedi, padawany a děti citlivé na sílu. (Veskoslav)
  • Poprvé se na plátně také odbylo svou premiéru ústředí inkvizitorů na měsíci Nur v systému Mustafar. Jeho zpracování a uvedení do světa Star Wars jsme si mohli užít o tři roky dříve, a to ve hře „Star Wars Jedi: Fallen Order“, kde se hlavní postava Cal Kestis s pomocí Cere Junda snažili ústředí infiltrovat a získat holocron od Second Sister. (Veskoslav)
  • Projekt Harvester byla operace Impéria pro lov na sílu citlivých dětí. (Veskoslav)

Reklama

Reklama