Reklama

Reklama

VOD (1)

Obi-Wan Kenobi pátrá po spojencích. (Disney+)

Recenze (123)

cerdax2 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tenhle dil - mimo ditete, co v deseti letech neumi chodit (asi bohuzel cast zivota stravilo na choditku) - je tu plno lenosti scenaristu - jednu minutu Vader vitezi a valcuje vse, o minutu pozdeji v obdobne scene jen kouli v helme ocima :P. Snad prohlaseni "Your pain has just begun." nebylo mysleno pro divaky. 55% ()

Sharpooter 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pozor celá recenze je jeden velký spoiler!!! Tohle bylo úžasné! Pro fanouška Star Wars úplná pastva pro oči. Vidět Bena s Vaderem znova spolu bylo dechberoucí. Nechápu takové malé hodnocení, když se jedná asi o nejlepší díl. Lidi měli asi moc velká očekávání, nebo se jedná o fanoušky co si myslí, že Star Wars jsou primárně o "choreografii soubojů". V některých recenzích jsem dokonce viděl, že si člověk stěžoval na to, že ta choreografie je oproti Pomstě Sithů totální propadák. Můžu se zeptat jestli takový člověk vůbec dával pozor? Obi-Wan deset let nepoužil světelný meč a ze seriálu jsme mohly zatím vidět, že je zlomený minulostí a náhle se dozví, že jeho učedník žije. Dokonce i na herci jdou vidět Obi-Wanovi emoce. Herecký výkon Ewana McGregora je fantastický! A Vader? No tak na hraní Vadera se nedá nic podělat. Každopádně jeho scény jsou dechberoucí: "Now you will suffer. Obi-Wan", "I’m what you made me". Tato epizoda ve mně opět vyvolala skvělé emoce. Znovu jsem se cítil jako desetiletý kluk, který poprvé vidí Hvězdné války. I easter eggy v tomto díle byly pro fanouška jako orgasmus: "Quinlan was here", nebo: "Yes, I think I had a brother," a samozřejmě spoustu dalších. 7/10 ()

Reklama

DJ_bart 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"What have you become?" "I am what you've made me." ________ Zpočátku jsem byl na rozpacích kvůli lazy-writingu a celkově směru, jakým se epizoda ubírala – pak ale na scénu přišel Anakin Dripwalker a celou si ji ukrad pro sebe. Dramaturgický pacing příběhovýho napětí taky není moc ideální (naháněčka Vadera s Obi-wanem a závěr působí lehce dětinsky až směšně), těch nelogických scénaristických děr je opět víc jak v cedníku (Reva na konci tunelu, nebo Obi-wan který zažehne svůj světelný meč po víc než 10 letech jen proto aby si posvitil?!), o narušení oficiálního kánonu radši ani nemluvě (Grand Inquisitor je asi fakt tuhej lol), no a to že Evžen MekŘehoř neřekl svou ikonickou hlášku je největší promarněná šance tohoto tisíciletí. To že se ono "legendární" setkání odehraje mezi hromadou štěrku radši ani neberu v potaz. Navíc 40 minutová stopáž je strašně krátká, takže uvidíme co grilování s Obi-wanem přinese příští týden. Jen aby se do tý doby kvůli hypu někdo omylem nespálil – if you know what I mean ( ͡° ͜ʖ ͡°) ()

darjeeling 

všechny recenze uživatele

Slušný díl. Ewan McGregor je úžasný a podařilo se mu (hlavně hlasově) Alecu Guinnessovi stylově celkem přiblížit. Postava Kenobiho je zde skvěle vystavěna. Pozorovat to, jak je zlomený svým selháním výcviku Anakina a to jak svou jeho Jedi schopnosti jsou oslabené, je dojemné, ale zároveň víme, že Obi-wan je silná povaha a jen tak něho ho nezničí. Pokud jde o samotný souboj na konci, přišlo mi krásně vystavěné to, jak ani jeden nechce toho druhého zabít (pokud jde o Obi-wana, tak na tom bylo znát, že se s Anakinem ani nechce utkat, a nemyslím si, že by to bylo kvůli tomu, že by bál smrti) a že k sobě chovají pořád jakési pouto. Nechápu, proč všichni kritizují to, že Vader neuhasil oheň. Samozřejmě by to dokázal, ale podle mě to právě krásně značí to, že k Obi-wanovi sice cítí značnou zlost, ale zabít ho v tento moment ještě nedokáže. Také z toho vyplývá, že je v něm pořád ta špetka dobra. V tom je v podstatě celá poetika Vaderovy postavy. ()

tomik99 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Líbí se mi, jak z Vadera (opět) dělají hrůzostrašnou postavu, na kterou nemá nikdo není. Jde z něj strach, člověk má husí kůži a přesně tato se má Vader chovat. Scény s ním byly super. Zbytek epizody byl o malinko pomalejší, nicméně to se dalo po dvoudílném úvodu poměrně čekat. Na druhou stranu jsme se dozvěděli více o Obi-Wanově rodině, Quinlanovi či třeba Revě, pozorný divák totiž již musí tušit, kdo ve skutečnosti Reva je. Já byl tedy nakonec spokojen, i když souhlasím s názory, že scénář je velice jednoduchý a jde fanouškovi až moc na ruku. ()

Galerie (23)

Zajímavosti (6)

  • Quinlan Vos, jeden z nejzvláštnějších Rytířů Jedi, který na čas podlehl temné síle, prožil milostný románek s Asajj Ventress a po rozkazu 66 se vypařil a jednou stranou byl považován za mrtvého, druhou za nezvěstného. Třetí epizoda potvrdila, že Quinlan Vos patřil mezi promile přeživších Řádu a aktivně se podílel na pomoci pro přeživší rytíře Jedi, padawany a děti citlivé na sílu. (Veskoslav)
  • Poprvé se na plátně také odbylo svou premiéru ústředí inkvizitorů na měsíci Nur v systému Mustafar. Jeho zpracování a uvedení do světa Star Wars jsme si mohli užít o tři roky dříve, a to ve hře „Star Wars Jedi: Fallen Order“, kde se hlavní postava Cal Kestis s pomocí Cere Junda snažili ústředí infiltrovat a získat holocron od Second Sister. (Veskoslav)
  • Poprvé se zde představí trůní sál Dartha Vadera (Hayden Christensen), který se nachází v jeho pevnosti na planetě Mustafar. Místo, kde zemřel Anakin Skywalker a zrodil se Darth Vader. Některé části návrhů místa pochází přímo od Ralpha McQuarrieho a poprvé jsou prezentovány v roce 2022. Samotná pevnost si odbyla svou premiéru již v roce 2016, a to v Rogue One: Star Wars Story (2016). (Veskoslav)

Reklama

Reklama