Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(6)

Za nadvlády Impéria sa Obi-Wan Kenobi vydáva na kľúčovú misiu. (Disney+)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (465)

maddy 

všechny recenze uživatele

Typický bezpohlavný produkt od Disneyho. Očakávania boli rozhodne oveľa vyššie, predsa len je to Obi-Wan, ktorého vidíme v Star Wars univerzu po XY rokoch. Finálny seriál je však skrz naskrz priemerným, nijakým produktom podobne ako Boba Fett. Nie vyslovene zlý, ale len úplne obyčajný, kde v epizódach sa po väčšinu času nič zásadné nedeje a keď som si predtým hovoril, že seriál o Obi-Wanovi nemôžem rozhodne vynechať, tak po zhliadnutí si rozhodne hovorím, že ak by som vynechal, nič zásadné by sa nestalo. Čo pre seriál s Obi-Wanom rozhodnie nie je dobrá vizitka. Celé to pôsobí ako také seriálové Béčko, ktoré natočili bez toho, aby sa ktokoľvek snažil, pretože vedeli, že to sa to volá Obi-Wan a tak na to fanúšikovia budú čumieť tak či onak, bez ohľadu na kvalitu. Škoda. CELKOVO: 5/10 ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Obi je zpočátku za sračkaře, ale v posledním díle je to zase ten starý dobrý Wan Kenobi jak jsme ho měli rádi. Psaní je dost mizerné a Chow režíruje unyle, akce je na pár výjimek hodně slabá, některé scény nedávají vůbec smysl nebo jsou konstruovány pouze pro efekt. Znovu i dostáváme mentorskou variaci, kdy náhradní otec pečuje o dítě, zachraňuje ho, znovu ztrácí, znovu zachraňuje.  Samozřejmě že je super, že se díky tomu o Leiy dovídáme více, ale je to pouhý fanservis i díky tomu, že hlavním postavám nic nehrozí, když přežijí minimálně do Nové naděje. Postava třetí sestry je sice zajímavá, ale Moses Ingram herecky nijak nezaujme. Maska Ruperta Frienda je spíš k smíchu než že by budila respekt. Trestuhodně je nevyužitá původní hudba Johna Williamse. Ve chvíli kdy si ale Christensen s McGregorem v poslední části vyměňují názory jde všechno špatné stranou a je to tam. Obávám se, že jsme měli raději dostat film než nedopečenou minisérii. ()

Reklama

vurhor 

všechny recenze uživatele

Druhý Mandalorian se bohužel nekoná.  Obi-Wan Kenobi je ve výsledku spíše jen takový nemastný neslaný interquel, jehož celý děj by se v poho dal nacpat do jedné 90ti minutové epizody. Jako jo, návrat starých známých postav potěší, ale celou dobu na nostalgii ten seriál prostě hrát nemůže. Inkvizitoři nevýrazní a nezajímaví (i když možná ten šéf mě docela bavil), Revu sice hraje dobrá herečka, ale postavě samotné se dává až příliš prostoru. Mnohem raději bych místo toho sledoval skromnější a komornější příběh, který se především bude zaměřovat na vztah mezi Obim a Vaderem. Tempo to má celkově ale docela dobré, plus finále z poslední epizody bylo poměrně uspokojivé. Většinu času jsem ale měl pocit, že koukám jen na nějakou fillerovou sérii, což bych zrovna u seriálu o Obi-Wanovi fakt nečekal. Nemluvě také o řadě naprosto nelogických momentů, za které by si tvůrci zasloužili jednu fláknout. (SPOILER ALERT!) Fakt se musel celý jeden Star Destroyer vydat za Obi-Wanem a nechat loď s rebelskými sympatizanty uprchnout? To se za ním nemohl Vader vydat ve stíhačce sám, zatímco Destroyer by dorazil rebely?  Ach jo... a to ten první trailer vypadal tak suprově a nadupaně...  Průměrné 3* ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Kdyby z těch šesti dílů byl jeden pořádný film, kde se Obi Wan sejde s Darth Vaderem (což od toho nikdo vlastně ani nic jiného nečekal), tak to bude stačit. Disney to ale nestačilo a tak ten příběh tvůrci natáhli na zbytečných šest hodin, kde Obi Wan dělá kromě onoho setkání i řadu naprosto jiných zbytečností. ()

AllShallFall 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zdejší hodnocení fakt nechápu. Průměr hodnocení všech episod, dává dohromady 68.1%, ale my tu máme 63%. Velice zajímavé. Nevadí. No a rovněž si myslím, že spousta lidí by měla, na místo sledování seriálů universa, kterým vlastně nejsou ani oddaní fanoušci, raději chodit ven na vzduch a do přírody, vyvětrat své zakrnělé mozečky. A po návratu domů, navštívit doktora a nechat si předepsat nějaké tabletky na uklidnění. Nebo po přečtení některých komentářů zdejších moudrých kritiků, mám pocit, že jim musela bezprostředně rupnout cévka v mozku. Jinak k tomu seriálu. Není to Mandalorian, jak to každý už opět srovnává. Ale je to hezká tečka za Episodou III. To, co se ve filmu nestihlo, tak tady je. ()

Galerie (123)

Zajímavosti (55)

  • T-47s, lehký spídr, který Povstalecká aliance modifikovala, vybavila dvěma protipěchotními lasery a využívala zejména pro pozemní boj. Nevýhodou byla nízká vzletová hladina, minimální pancéřování, nízká rychlost, která dosahovala 1 100 km/h, a absence hypermotoru. Modifikovanou verzi do arktického prostředí spolu se systémem harpuny jsme mohli viděl ve Star Wars: Epizoda V - Impérium vrací úder (1980). (Veskoslav)
  • Scéna, kdy se Owen (Joel Edgerton) dohaduje s Obi-Wanem (Ewan McGregor) o svém nevlastním bratrovi a Obi-Wanovém synovci, vychází z komiksové předlohy z roku 2016 „Star Wars Vol. 2“, číslo 15. I zde viní za smrt svého nevlastního bratra Obi-Wana. (Veskoslav)
  • Ve scéně, kdy Vader (Hayden Christensen) odzbrojí a srazí na kolena Revu (Moses Ingram), je vidět, že Reva nemá připnutý svůj odznak Veleinkvizitora. V další scéně už ho opět má. (Tony-Z)

Související novinky

Odhalila desátá epizoda Star Wars svůj název?

Odhalila desátá epizoda Star Wars svůj název?

05.11.2023

V současné době hraje u studia Disney prim spíše seriálová odnož Star Wars. Poslední celovečerní film jsme v kinech viděli téměř před čtyřmi lety, od té doby jsme však dostali seriály Ahsoka, Andor,… (více)

Jak se Ahsoka vyhnula problémům s Volume?

Jak se Ahsoka vyhnula problémům s Volume?

27.08.2023

Jedním z důvodů, proč se vůbec povedl vznik seriálu Mandalorian, byl tehdejší technologický průlom zvaný StageCraft, jenž byl od té doby použit v řadě dalších filmových i seriálových produkcích. V… (více)

Kevin Costner kraluje televizním ratingům

Kevin Costner kraluje televizním ratingům

19.11.2022

Rod draka? Obi-Wan Kenobi? Nebo snad Pán prstenů? Kdepak. O největší americkou televizní premiéru letošního roku se nakonec postaral Kevin Costner a seriál Yellowstone scenáristy a showrunnera… (více)

Reklama

Reklama