Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(6)

Za nadvlády Impéria sa Obi-Wan Kenobi vydáva na kľúčovú misiu. (Disney+)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (469)

verbal 

všechny recenze uživatele

Mistr Youda k tomu v deníku FuckDisney Times napsal: „Já názoru toho jsem, že kokotina stupidní, nápadu prosta, strojová a plytká to převeliká jest, válkám hvězdným nedůstojná zcela a slizák prkenný – Eman ten, co konstantně tváří se, jako by v rektu meč světelný zaražený měl, možná tak parawán nepřesvědčivě ztvárnil by, však Obiwana v dementa koženého proměnil. Běda, věk nadešel zmaru, zhouby a teroru audiovizuálního v předaleké galaxii poté, co Jirka Lukáš Temné síle se zaprodal, jež nyní jedy místo jedi vypouští, snaha jakákoliv, snad na pár vyjímek až, veskrze za vyližlejlu stojí a Darth Disney prohnilý mamon jen, co zasel, teď z debility galaktické sklízí a škodolibě úpadku tomu chichotá se." ()

Kothy 

všechny recenze uživatele

Dlouho očekávaný Star Wars seriál je tu. Něco mu ale chybí a fanoušci zřejmě tohle nečekali. Sledujeme Obi-Wana 10 let po událostech Epizody III. Většina jediů je mrtvá a po tom zbytku jsou inkvizitoři. Kenobi se skrývá na Tatooineu a hlídá malého Lukea. Po únosu Lei je ale povolán jejím nevlastním otcem, aby ji zachránil. Kenobi se brání, ale nakonec svolí. Začíná tedy záchranná mise, která se neobejde bez komplikací. Akce je tam dost a vidíme spoustu známých postav. Celé to dost stojí na vztahu Bena a Anakina a ti dva se nejednou potkají. Bohužel je tam spousta děr a nelogičností. Závěrečný souboj ale stojí za to. Další série už zřejmě nebude potřeba. A co bude dál? "Ty nejsi jedi!" ()

Reklama

Helo 

všechny recenze uživatele

Naprostý scénáristický a režisérský neumětelství, kdy seriál není schopnej vyprávět to, co chce vyprávět, ani za pomoci dialogů, ani s pomocí obrazu a už vůbec ne s pomocí hudby. Vizuálně se to sice tváří hezky a dá se zapauzovat na hezkých obrázcích, ale v pohybu to má šílenou kameru i střih, většina potenciálně cool věcí se odehrává v šeru nebo tmě a hudebně to naprosto selhává, protože původní SW muzika je tu trestuhodně nevyužitá, což nedává ani nejmenší smysl, poněvadž je tu tolik scén, který si o ní přímo říkaj a byly by hned několikrát lepší. A to jsem ještě nezačal ani o tý tuně nesmyslů a logice mnoha scén... je mi Ewana s Haydenem líto, protože pro prvního tohle měl bejt vysněnej a vytouženej návrat do role a pro druhýho zadostiučinění vůči hejtu, kterej kdysi sbíral. No, je pravda, že teď se ten hejt přesměruje asi na jiný osoby. Koneckonců Haydeonovo dvě flashbackový scény jsou vlastně to nejlepší na celým seriálu. ()

Lexonka97 

všechny recenze uživatele

Star Wars nepatří ke značkám, které by se kvalitou stále drželi na podobné příčce a ani nepatří k těm, které by byly každým projektem lepší či horší. Star Wars je trochu složitější, protože se tady kvalita opravdu těžce hodnotí a na vkusu každého záleží více, než kdekoliv jinde. Já sám jsem velikým fanouškem značky a ať už se jedná o film, seriál, hru, knihu, či cokoliv jiného, chci to a chci více tohoto světa a být více jeho součástí. A proto jsem při oznámení nebo nově chystaného projektu o Obi-Wanovi dostal doslova gigantický hype. Obi je jedna z mých nejoblíbenějších postav světa a jelikož jsem doteď nečetl žádný komiks ani knihu dějově zapadající mezi epizodu 3 a 4, potřeboval jsem vědět, co se s mojí oblíbenou postavou dělo. Když ale seriál přišel se dvěma epizodama najednou, měl jsem smíšené pocity. Byl jsem vděčný za návrat pár známých postav ale celé vyprávění příběhu mi nějak nesedlo. Už jen ten příběh je sám o sobě ohraný, ale to líné a rychle působící zpracování... Ale nejlepším momentem je Leia utíkající před námezními lovci. Tady to přeci nikdo nemohl myslet vážně ne? Ale řekl jsem si: "Dobře, sice nic moc první dvě epizody, ale to vše snad vynahradí zbytek seriálu ne?" Ovšem to co přišlo potom... Třetí díl mohl být sestaven do nejlepší epizody seriálu, ale tvůrci to znovu tak zničili. Jediné co stálo za to je představení Vadera, které ale překazil příšerný duel, který měl přeci působit na jedničku. Duel teď už největších rivalů a setkání po deseti letech a oni to takhle zničí. Na čtvrtou epizodu to ale přeci jenom nemá. Musím říct, že takto špatně není udělaná skoro žádná epizoda Bad Batch a dá se to srovnávat se stupiditou několika momentů Boby Fetta. Alespoň pátý díl seriál potahal a musím říct, že jsem si ho opravdu užil. Finále je... zvláštní, ale zábavné podobně jako u již zmiňovaného Fetta. A finále rozhodně nepomáhá poslední Hello There, které působí opravdu hrozně a trapně.  || 1. Ep - 7/10 || 2. Ep - 7/10 || 3. Ep - 5/10 || 4. Ep - 3/10 || 5. Ep - 8/10 || 6. Ep - 6/10 ||  Co se týče postav, Kenobi ztvárněným Ewanen McGregorem je opět vynikající, Vader je prostě motherfucker, Leia je v rámci možností v pohodě, Reva mně od páté epizody přestala srát až na půdu a třeba takový Grand Inguisitor je každým dialogem otravnější. Celkový seriál je 5/10 ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Hateři všech zemí vyližte si prdel a pokud se dotknu někoho ze svých oblíbenců tak sorry, ale když tu čtu ty některý blbosti tak se fakt bavím. Jasně tohle je svým způsobem hodně konzervativní sázka na jistotu. Nic převratnýho ani dechberoucího, ale svým pojetím je to jednoznačně nejblíž původní trilogii to musí vidět i slepej ignorant. McGregor si návrat do slavné role užívá plnými doušky a jeho souhra s malou Leiou je překvapivě funkční a vtipná. Jak se objevil poprvé Vader dostal jsem husinu, takže pod čtyři určitě ne.75% ()

Galerie (123)

Zajímavosti (55)

  • „Cesta“, která má chránit Jedi a na sílu citlivé děti před zraky Impéria, končí na místě zvaném Jabiim. Toto místo bylo poprvé zmíněno v komiksu „Dark Horse Republic“ z roku 2003 a později se stalo součástí „Star Wars Legends“. Uvedením v Obi-Wanovi se toto místo stává oficiálně kanonické (přestože zmínky od roku 2003 proběhly i v jiných částech světa Star Wars) a poprvé se tato oblast Vnějšího okraje dostala do „live action“. (Veskoslav)
  • Poprvé se na plátně také odbylo svou premiéru ústředí inkvizitorů na měsíci Nur v systému Mustafar. Jeho zpracování a uvedení do světa Star Wars jsme si mohli užít o tři roky dříve, a to ve hře „Star Wars Jedi: Fallen Order“, kde se hlavní postava Cal Kestis s pomocí Cere Junda snažili ústředí infiltrovat a získat holocron od Second Sister. (Veskoslav)
  • Obiwanův světelný meč je jeho 3. světelným mečem. Sestavil si ho během klonových válek. (Veskoslav)

Související novinky

Zemřel James Earl Jones

Zemřel James Earl Jones

09.09.2024

Sametový hlas už dozněl. Dnes ráno totiž ve svém domě v požehnaném věku 93 let zemřel slavný herec a dabér James Earl Jones. První kroky jeho kariéry započaly na divadelních prknech, kde svým zvučným… (více)

Odhalila desátá epizoda Star Wars svůj název?

Odhalila desátá epizoda Star Wars svůj název?

05.11.2023

V současné době hraje u studia Disney prim spíše seriálová odnož Star Wars. Poslední celovečerní film jsme v kinech viděli téměř před čtyřmi lety, od té doby jsme však dostali seriály Ahsoka, Andor,… (více)

Jak se Ahsoka vyhnula problémům s Volume?

Jak se Ahsoka vyhnula problémům s Volume?

27.08.2023

Jedním z důvodů, proč se vůbec povedl vznik seriálu Mandalorian, byl tehdejší technologický průlom zvaný StageCraft, jenž byl od té doby použit v řadě dalších filmových i seriálových produkcích. V… (více)

Kevin Costner kraluje televizním ratingům

Kevin Costner kraluje televizním ratingům

19.11.2022

Rod draka? Obi-Wan Kenobi? Nebo snad Pán prstenů? Kdepak. O největší americkou televizní premiéru letošního roku se nakonec postaral Kevin Costner a seriál Yellowstone scenáristy a showrunnera… (více)

Reklama

Reklama