Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(6)

Za nadvlády Impéria sa Obi-Wan Kenobi vydáva na kľúčovú misiu. (Disney+)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (469)

InJo 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nejočekávanější SW seriál skončil (nebo aspoň jeho první série) a já si připadám, jak kdyby ani nezačal. Asi byla hloupost od toho cokoliv (pozitivního) čekat, ale že to bude až takhle prázdný, banální a plný nesmyslů, to teda všechna čest. Za těch šest epizod se tam nestalo nic, co by fanda SW (natož kdokoliv jinej) potřeboval vidět. Takže nakonec ještě horší než koncepčně bizarní Boba Fett. Zlatej Mandalorian. Jestli budou u Disneyho v tomhle chamtivostí poháněném mrvení legendární značky pokračovat i v dalších (mnoha) letech, ani Síla už nám nepomůže. 50 % ()

Helo 

všechny recenze uživatele

Naprostý scénáristický a režisérský neumětelství, kdy seriál není schopnej vyprávět to, co chce vyprávět, ani za pomoci dialogů, ani s pomocí obrazu a už vůbec ne s pomocí hudby. Vizuálně se to sice tváří hezky a dá se zapauzovat na hezkých obrázcích, ale v pohybu to má šílenou kameru i střih, většina potenciálně cool věcí se odehrává v šeru nebo tmě a hudebně to naprosto selhává, protože původní SW muzika je tu trestuhodně nevyužitá, což nedává ani nejmenší smysl, poněvadž je tu tolik scén, který si o ní přímo říkaj a byly by hned několikrát lepší. A to jsem ještě nezačal ani o tý tuně nesmyslů a logice mnoha scén... je mi Ewana s Haydenem líto, protože pro prvního tohle měl bejt vysněnej a vytouženej návrat do role a pro druhýho zadostiučinění vůči hejtu, kterej kdysi sbíral. No, je pravda, že teď se ten hejt přesměruje asi na jiný osoby. Koneckonců Haydeonovo dvě flashbackový scény jsou vlastně to nejlepší na celým seriálu. ()

Reklama

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Obi je zpočátku za sračkaře, ale v posledním díle je to zase ten starý dobrý Wan Kenobi jak jsme ho měli rádi. Psaní je dost mizerné a Chow režíruje unyle, akce je na pár výjimek hodně slabá, některé scény nedávají vůbec smysl nebo jsou konstruovány pouze pro efekt. Znovu i dostáváme mentorskou variaci, kdy náhradní otec pečuje o dítě, zachraňuje ho, znovu ztrácí, znovu zachraňuje.  Samozřejmě že je super, že se díky tomu o Leiy dovídáme více, ale je to pouhý fanservis i díky tomu, že hlavním postavám nic nehrozí, když přežijí minimálně do Nové naděje. Postava třetí sestry je sice zajímavá, ale Moses Ingram herecky nijak nezaujme. Maska Ruperta Frienda je spíš k smíchu než že by budila respekt. Trestuhodně je nevyužitá původní hudba Johna Williamse. Ve chvíli kdy si ale Christensen s McGregorem v poslední části vyměňují názory jde všechno špatné stranou a je to tam. Obávám se, že jsme měli raději dostat film než nedopečenou minisérii. ()

Algernons 

všechny recenze uživatele

K seriálu jsem byl celou dobu skeptický, než mi první ukázky dali naději, že by se mohlo jednat ve výsledku o něco neškodného, zajímavého a kvalitního. Potenciál na vás dýchá z každé epizody, hlavně díky Ewanu McGregorovi, který je velmi dobrým hercem. Jenže se to tvůrcům celé rozpadlo pod rukama. Tolik nápadů, co by chtěli odvyprávět a předvést, až nebyl prostor žádný pořádně rozvést a naopak to seriálu škodí. Šilená nesourodost a naprosto nepřirozená gradace. Jen ztěží odhadnete z konce epizody o čem bude další a to opravdu nemyslím jako pochvalu. Je tu znát hrozná nedopečenost a souboj PĚTI RŮZNÝCH scénaristů. Je to liný, zkratkovitý a ultimátně o ničem a bez pointy. Potřebovalo to aspoň dalšího půl roku nebo rok příprav předtím, než by to šlo do produkce, ale to bohužel v Disneyho pásové výrobě obsahu pro Disney+ není možné. Nemluvě o tom, jak si to absolutně vytírá zadek s původními filmy a charaktery některých postav. Je to velká bída, které by nikdo neměl věnovat pozornost. Jasně, na sledování je to asi záživnější než takový Boba Fett, ale ten vám ani nezpůsobil silnou psychickou újmu a nesníží IQ o 20 bodů. Bída, hrůza, děs a tragikomedie. Cringe "Hello There" už je jen shnilou třešničkou na tomto bioČoko dortu. 4/10! Seriál OBI-WAN KENOBI Si Zasloužil MNOHEM VÍC! ()

Beckett51 

všechny recenze uživatele

První a poslední epizody jsou jako zarážky pro silně průměrnej a chvílema až podprůměrnej fan-service, kdy se scénáristi ztratili v domněnce, že fanouškům nestačí nic jinýho než "wow efekt". Třetí a čtvrtá epizoda jsou absolutní katastrofy jak z hlediska scénáře (díry a facepalmy jsem přestal počítat tak po deseti minutách), tak režie. Všechno špatný nicméně nevymaže skvělou úvodní scénu z prvního dílu a díl závěrečnej, kde fungovaly dokonce i emoce, což jsem po třetí epizodě snad ani nečekal. Samotnej final fight bych si pak troufl strčit do top 10tky SW soubojů. ()

Galerie (123)

Zajímavosti (55)

  • Projekt Harvester byla operace Impéria pro lov na sílu citlivých dětí. (Veskoslav)
  • Více než pozoruhodná jména skrývaly znaky napsané v Aurebesh – Corwin Shelvay, Djinn Atlis a Roganda Ismaren. Jsou to jména tří rytířů Jedi, kteří byli součástí „Star Wars Legends“. (Veskoslav)

Související novinky

Zemřel James Earl Jones

Zemřel James Earl Jones

09.09.2024

Sametový hlas už dozněl. Dnes ráno totiž ve svém domě v požehnaném věku 93 let zemřel slavný herec a dabér James Earl Jones. První kroky jeho kariéry započaly na divadelních prknech, kde svým zvučným… (více)

Odhalila desátá epizoda Star Wars svůj název?

Odhalila desátá epizoda Star Wars svůj název?

05.11.2023

V současné době hraje u studia Disney prim spíše seriálová odnož Star Wars. Poslední celovečerní film jsme v kinech viděli téměř před čtyřmi lety, od té doby jsme však dostali seriály Ahsoka, Andor,… (více)

Jak se Ahsoka vyhnula problémům s Volume?

Jak se Ahsoka vyhnula problémům s Volume?

27.08.2023

Jedním z důvodů, proč se vůbec povedl vznik seriálu Mandalorian, byl tehdejší technologický průlom zvaný StageCraft, jenž byl od té doby použit v řadě dalších filmových i seriálových produkcích. V… (více)

Kevin Costner kraluje televizním ratingům

Kevin Costner kraluje televizním ratingům

19.11.2022

Rod draka? Obi-Wan Kenobi? Nebo snad Pán prstenů? Kdepak. O největší americkou televizní premiéru letošního roku se nakonec postaral Kevin Costner a seriál Yellowstone scenáristy a showrunnera… (více)

Reklama

Reklama