Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

El Camino přímo navazuje na seriál Perníkový táta. Jesse Pinkman (Aaron Paul) je na útěku před policií. Jeho plán je utéct ze země a začít nový život. Na to potřebuje spoustu peněz, které nemá. Díky vzpomínkám na staré známé tváře si uvědomí, kde bude moci nějaké peníze najít. Jenomže to nebude tak snadné, jak se zdá. (HonzysKISS)

Videa (4)

Trailer 3

Recenze (335)

Matty 

všechny recenze uživatele

Solidní dovětek k nejlepšímu seriálu všech dob. Thrillerový slow-burner, pomalu odkrývající potřebné informace (neustále víme méně než protagonista), v němž jeden perfektní záběr střídá další a každému kroku pokračující kalvárie Jesseho Pinkmana se (konečně) dostává luxusního prostoru. V podstatě jde v duchu seriálu o několik delších scén soustředěných na zachycení určitého procesu, se znamenitě budovaným napětím a často nečekanou pointou (související právě s oním dávkováním informací a naší nejistotou, kdo blafuje). BB univerzum film zásadně nerozšiřuje, ale coby dodatečné uznání Pinkmana jako skutečného tragického hrdiny seriálu naplňuje svou ambici výborně. Mj. zásluhou vyprávěcí struktury přepínající elegantně mezi minulostí a přítomností. Kromě vyprávění o zoufalé touze po úniku (a nemožnosti návratu) sledujeme převážně melancholickou, ale místy zároveň hodně vtipnou rekapitulaci toho, kterak Jesseho setkání s Heisenbergem nejdřív naplnilo nadějí a posléze jej o veškerou naději připravilo. Jestli jste BB neviděli, moc vám to zřejmě neřekne. Jestli ano, množství odkazů k seriálu (vizuálních, dialogových, situačních) vás rychle dostane do rauše. 85% ()

HellFire 

všechny recenze uživatele

Zbytečné pokračování seriálu Breaking Bad, které dále rozvádí příběh Jessieho po jeho útěku ze spárů jeho věznitelů. Proč se Gilligan po tolika letech rozhodl pro sequel? Peníze? Ze sledování jsem neměl pocit, že by tohle muselo být něco, co potřeboval nutně sdělit obecenstvu. Spíš je to zbytečně natahovaný příběh (původně se mělo jednat o max. 30minutový filmeček). Kdyby se ve filmu aspoň dělo něco zajímavého, ale děj je unylý a nudný, jako kdyby neměl Gilligan na starost scénář a režii. Veškeré napětí je to tam, protože víme, že Toddovi se nic nestane a Gilligan by si určitě nedovolil, aby policie chytila ani Jessieho. Vzhled Todda je do očí bijící, za těch pár let neskutečně přibral. Vůbec jsem si neuvědomil, že jsem na něj vlastně pár dny před zhlédnutím El Camina hleděl skoro dcě hodiny v kuse v jiném filmu – I am thinking of ending things, kde byl k nepoznání (očividně přibral mnohem víc). ()

Reklama

DJ_bart 

všechny recenze uživatele

"You're lucky. You didn't have to wait your whole life to do something special." ___________ Taková pomyslná tečka za Breaking Bad ságou, která se nesmazatelně vepsala nejen do dějin seriálové tvorby, ale i do desítek milionů dalších srdcích po celém světě - zásadně pak toho mého. Bravurní one-man show Aarona Paula stylizovaná do až neo-westernově laděného útěku za svobodou. Melancholická, mistrovsky zrežírovaná, vcelku minimalistická, ale zatraceně dojemná rozlučka a instantní fan-servis, kterej nemá sebemenší chybu. My si už jen můžeme domýšlet, kampak se Jesse v El Caminu vlastně vydal.... Díky Vincku, byla to jízda! 💚 ()

Algernons 

všechny recenze uživatele

Tohle bylo teda zásadní zklamání po dokonalém Breaking Bad s perfektním finále. Jasně, všichni herci hrají opět skvěle, je zde přítomná zdatná scénaristika a režie Vince Gilligana. Ovšem v mých očích jde o kompletně zbytečné navázání na finále, které nic zásadního nepřidává k původnímu dokonalému seriálu. Navíc jsou tu absolutně nesnesitelně nudné a nepotřebné flashbacky s Toddem, kterého hraje dnes už napuchlý a obtloustlý Jesse Plemons. Bylo to opravdu potřeba vzhledem k tomu jak se oproti jiným hercům liší od své původní verze postavy? Ne, nebylo. Stejně šlo jen o natahovanou vatu. Film přidává jen zbytečné kroky k tomu, co mohlo stejně zůstat na divákově fantazii. Není to nutně tragédie, proto i hodnocení o třech hvězdách. Většina věcí v přítomnosti se mi líbila, obzvláště tak Jesseho trauma. Některé momenty a uzavření s postavami bylo moc pěkné, ale celkově mi to příliš nedalo a ani nově naroubovaní "záporaci" na mě příliš nefungovali, protože si je vycucali odnikud. Až někdy budu dělat rewatch seriálu tohle s radostí vynechám. Jesseho finální záběr v seriálu je desetkrát dokonalejší než tento film. ()

David.Darco 

všechny recenze uživatele

Asi úplne nerozumiem komentárom typu povinná jazda pre fanúšikov a tak ďalej. BB movie ja skutočne nostalgickou bodkou, tak ako mnohí spomínajú. Problémom však je, že nie je ničím viac. Skutočne sme potrebovali vedieť ako to dopadne s Pinkmanom ? Pri flashbackoch sujet rozbíja fabulu a skutočne poteší, či rozosmeje iba pár scén. Napriek svojej nesamostatnosti a všetkému vyššie spomenutému je BB movie filmom ktorý (fanúšika seriálu) nenudí. Jedná sa tak viac-menej o priemerný film, zadosťučinenie pre divákov zbožňujúcich doslovnosť a SPOILER: ( h...y-e..y) ()

Galerie (34)

Zajímavosti (25)

  • Ve scéně, kde je Skinny Pete (Charles Baker) vyslýchán policií, můžeme na zdi policejní kanceláře vidět fotky vyetřovatelů Hanka Schradera a Stevena Gomeze z původní série Perníkový táta (od r. 2008).. (Punisher)

Související novinky

Zemřel herec Robert Forster

Zemřel herec Robert Forster

12.10.2019

Ve věku 78 let zemřel vážený herec Robert Forster. Ten byl známý především díky svým charakterovým rolím, včetně té ve snímku Jackie Brown, která mu vynesla dokonce i nominaci na Oscara. Herec… (více)

Reklama

Reklama