Reklama

Reklama

Jak jsem se stal gangsterem

  • Polsko Jak zostałem gangsterem. Historia prawdziwa (více)
Trailer

VOD (1)

Ctižádostivý gangster si klestí cestu vzhůru varšavským podsvětím, až se nakonec pokusí dobýt nejvyšší metu. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (88)

janesX 

všechny recenze uživatele

Bohužial sa mi práve pri tejto gangsterke stalo, že mi nesadla táto sebavedomá, pozitívna, až veselá atmosféra a hlavné postavy márne usilovali o moje sympatie a nefandil som im, akokoľvek zlý a neetický, ale za to groteskný bol ich skutok. Jasné, že aj extrémny život skutočných gangstrov pozostáva hlavne zo zábavy, no komédia toto nakoniec tiež nebola. Viac by sa mi tu hodil konvenčnejší formát, keďže sú to predsa len vážne veci. Koniec bol ale výborný a dotiahol to na 70%. A to je už myslím za štyri. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

„NEHLEDÁME POZORNOST, KRADEME JEN BOHATÝM, NESAHÁME NA ŽENY A DĚTI. A CELÝ SVĚT JE NÁŠ…“ ///   „Povím ti“… Kronika jednoho gangstera ve filmu, kterej ve vás vzbudí pocit gangsterský blaženosti. Přesně takovej, kterej se málokdy probuděj naši filmaři. Prostě Poláci, no… Chvilku uprostřed to sice ztratí to svoje ukrutný vypravěčský tempo, ale jinak má ten film téměř všechno, co od východoevropský gangsterky očekáváte. ///  NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Jedu jen kusy podle skutečnosti. 2.) Měl jsem všechno.  /// Thx za titule „bounas“.   /// PŘÍBĚH  *****  HUMOR  ne  AKCE  *  NAPĚTÍ  ** ()

Reklama

castor 

všechny recenze uživatele

„Váš syn je malý zabiják.“ – „Já ti dám malej...“ Vyzrálá a sebevědomá filmařina, ale také mnohokrát viděný příběh o jednom vzestupu. V rámci subžánru gangsterských thrillerů podle reality se řadí k tomu lepšímu, ale do stropu určitě neskáču. Ústřední antihrdina (rovněž v pozici vypravěče, což mi sedne jen málokdy) od dětství ví, že nebude makat v masně nebo rozvážet lidi jako jeho táta. Rád a často se zaplétá do pouličních rvaček, získává sebevědomí a pomalu si troufá na větší a výnosnější kšefty. Revoluční prostředí ve východní Evropě je solidní kulisou, má to šmrnc i slušné herecké výkony (nejvíc mě bavila šéfova pravá ruka – Tomasz Włosok). Příběh nicméně úplně nestrhnul, akce byla uchopená stylem, který mi nesedí (hodně zpomalovaček, hodně prostřihů), zároveň si moc nedokážu představit, že Maciej Kawulski natočil o tři roky později něco podobného a natáhnul to na tři hodiny. Už tady měl pár minut ubrat. Slušné tři hvězdy. ()

TheSpearCZ 

všechny recenze uživatele

Když točí Polsko gangsterku, tak by měli všichni rázem zpozornět, Maciej Kawulski nastavil zrcadlo, jak by se měly točit filmy, devadesátkový příběh dle skutečné události, který má všechno, co měli devadesátky v Polsku a kvalitativně je tohle jedna z nejlepších gangsterek, jakou jsem měl možnost kdy vidět. Tady můžu probrat všechno od přiběhu k hudbě až po herce a pokaždé dojdu ke stejnému závěru - že to je všechno naprosto perfektní a dohromady to tvoří ve svém žánru nepřehlédnutelnou a výjimečnou záležitost. 5* ()

Rozjimatel 

všechny recenze uživatele

[2,5*]     "Naprawdę nie wiem, skąd w tej rodzinie wziąl się taki chuj jak ja."     Gangsterské filmy nie sú zrovna mojím obľúbeným žánrom (ak ich práve nenakrútil Tarantino) a problém s nimi mám najmä vtedy, keď je nejaký veľký mafián vykreslený ako ohromný sympaťák s mimoriadne vyvinutým zmyslom pre česť, spravodlivosť a priateľstvo. A tento film je presne takého typu - hlavný hrdina je štýlovo "hustý" a veľmi charizmatický. Napriek tomu ma film celkom dokázal zaujať (napr. svojim humorom, často poriadne čiernym, či zaujímavým, pre gangsterky netradičným prostredím) a nemôžem mu uprieť, že je nakrútený naozaj dobre. Dokážem mu odpustiť aj tú okatú snahu byť silou mocou ohromne štýlový (použitie hudby, pózy hrdinov, spomalené zábery). Páči sa mi aj vykreslenie jednotlivých postáv, s výnimkou hrdinovej partnerky Magdy, ktorá sa na začiatku javí ako inteligentná a silná žena, ale sa tak akosi zmení na hlúpu husičku. Dojem z filmu u mňa kazí nevhodný výber hudby, ktorá je poväčšine hrozne obohraná a dokopy tvorí neskutočný guláš.     "Nie będę jak inni gangsterzy, nie będę debilem." ()

Galerie (21)

Zajímavosti (3)

  • Když hlavnímu protagonistovi (Marcin Kowalczyk) nasedne do taxi kněz, pronese k němu větu: „Nikomu to neříkej.“ Tuto větu pedofilní duchovní nejčastěji adresují sexuálně zneužitým dětem. (Punisher)
  • Ve filmu ani jednou nezazní jméno hlavního protagonisty (Marcin Kowalczyk). V závěrečných titulcích je pak označen jako „bohater“, v překladu „hrdina“. (Punisher)
  • Když je hlavní protagonista (Marcin Kowalczyk) v knihovně, prohlédne si knížku „ZŁY“ od Leopolda Tyrmanda. Jedná se o odkaz na začátkem filmu, kde si do stejné knížky hrdina vkládal první „vydělané“ peníze z pouličních rvaček. Kniha je krimi odehrávající se ve stejné době, ve které začíná děj filmu. (Karlosik_4)

Reklama

Reklama