Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Pojďme se znovu zaposlouchat do nesmrtelných písniček jako „Šššš, Pátá, Včera neděle byla, Náhrobní kámen, Hvězda na vrbě, Stín katedrál, Já budu chodit po špičkách, Řekni, kde ty kytky jsou, Mně se líbí Bob, Oliver Twist…“ v úspěšném retromuzikálu Zdeňka Zelenky a Filipa Renče. Přenesme se zpět do času prosluněného léta roku 1968, kdy ještě všechno dýchá novou nadějí a hrozbu sovětské okupace si nikdo nedokáže představit ani v tom nejčernějším snu. Tři půvabné dívky – Tereza (Z. Norisová), Bugyna (B. Stanková) a Julča (A. Veselá) – z malebného pohraničního městečka se chystají k maturitním zkouškám, tři spolužáci – Olda (M. Kubačák), Tuřín (O. Šípek) a Drmola (P. Burian) – jim neobratně nadbíhají a tři záhadní cizinci – Šimon (J. Révai), Bob (J. Nosek) a Eman (Ľ. Kostelný) právě vystupují z vlaku, aby rozvlnili ospalou hladinu místních poměrů a očekávané obrátili v nečekané. Tak začíná příběh velké lásky, plný tance, splněných i nesplněných nadějí, a především melodií, které nelze snadno vymazat z paměti… (Česká televize)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (524)

Silence 

všechny recenze uživatele

Zpětně se Rebelům omlouvám za nízké hodnocení a mrzí mě, že jsem je dokázal naplno ocenit až po dlouhých letech. Nejde ani tak o to, jak moc Rebelové vyčnívají nejen technickým zpracováním, kamerou, svižností a lehkostí nebo prostě celkovým pojetím nad většinou filmů, co vznikla od té doby, jde především o uvědomnění si, co se za těmi barvičkami a stylizacemi skrývá. Ano, před šesti lety v kině jsem se bavil, líbilo se mi to, ale to jednoduché, přesto až k nesnesení smutné pozadí, jsem si tehdy nepřipustil tak, jak jsem měl... Omlouvám se, Filipe! ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Muzikály nemám rád, pretože prerušujú normálny film pesničkami a spevom. Tento film má dobré jediné tie pesničky. Veľmi sa to chce podobať Pomáde, ale zlyhalo to na hereckej fasáde, pretože mimo toho, že Stanková "hrá" šialenú hysterku, nikto z nich na maturantov nevyzerá. Jedine na takých indočeských, čo desaťkrát prepadli. ()

Reklama

Gemini 

všechny recenze uživatele

Špičková stylizace, výborná atmosféra, velmi povedený výběr písní. A okolo toho příběh až na několik světlých (leč historicky velmi temných) bodů utápějící se v patosu a budící v divákovi dojem, že na takhle hloupé divadlo je už trochu stár, neb jej baštil naposledy v pubertě. Nicméně i když je tomuto zásadnímu období již nějaký ten roček vzdálen, nemůže nepřiznat, že ta Norisovic Zuzka je po čertech pohledné a velmi, velmi roztomilé děvčátko. Škoda, že to je tak všechno, co může světu nabídnout;) Ono se v Rebelech vůbec příliš nehraje, jediní dva skutečně kvalitní hrdinové jsou pouhými vedlejšími postavami, čemuž odpovídá i jejich prostor. Scény pánů Hanáka a Němce zvedají akcie filmu významným způsobem, ale když se na plátně či obrazovce producíruje neherec Révai, a k tomu ho ještě deus Renč machina obdaří hlasem Bohuša Matuša, je veškeré herecké umění spláchnuto tak snadno a dokonale jako právo při politickostranických rozborech Džordžína Paroubka (zdravíme pana Krejčíře a neúplatného jihoafrického soudce). Výsledek pro film jako celek vyčíslen budiž na 60%. ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Po deseti letech uzrálý retro muzikál s kompaktní vizuální stránkou, lehkou nadsázkou a hořkou nótou na závěr. Celek povyšuje Tomáš Hanák a jeho soukromý restauratér. Méně by samozřejmě bylo více, kolekce filmů na téma léta 1968 lepší kousek bohužel zatím nenabízí. A pět ze šestice nových mladých uspělo, to je slušná bilance. #kinobus ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

Pestrobarevně kýčovité, ale po hudební stránce skvělé. Děj je tak trochu v pozadí všech těch skvělých hitů své doby, z nichž se některé v novém aranžmá staly hity i doby pozdější ("Š Š Š Šepotá"). Zuzana Norisovááááá... to je skvost. Tuším najkrajšia slovenská herečka všetkých čias. I kdyby po celou dobu ve filmu stála jak kus dřeva a ani nekuňkla, tak bych se do ní zamiloval (samozřejmě platonicky :)) ). A ona tedy ne že kuňkla, ona ZPÍVALA, a moc dobře. A nebyla sama. I někteří další herci (zpěváci) se nedali zahanbit a skutečně se jim podařilo z Rebelů udělat snad až moc líbivý muzikál, který sice není ničím převratný, ale jinak se dost povedl. ()

Galerie (11)

Zajímavosti (43)

  • Film se natáčel převážně v CHKO Kokořínsko. Kostel, ze kterého Tereza (Zuzana Norisová) vychází, když začíná pršet, se pak nachází ve vesničce Mšeno nedaleko Mělnika. Koupaliště, které se ve filmu objevue, je areál v Mšenských lázních. Scéna, kdy byla Tereza se svým tatínkem na rybách, byla natočena v Ráji nedaleko města Mšeno. Scéna v dešti u kostela se stejně jako scéna s odjezdem z města do ciziny točila na náměstí v Úštěku, kde se natáčel například také film Kolja (1996). Škola, do které chodí děvčata, je stejná jako škola, do které chodila Zuzka v seriálu Vyprávěj (od r. 2009). (charlie.sambora)
  • V šedesátých letech se na gymnáziu studovalo tři roky, a ne čtyři, jak je tomu ve filmu. (chleba24)

Reklama

Reklama