Reklama

Reklama

Roztříštění

  • USA Fractured (více)
Trailer

VOD (1)

Jeho žena a zraněná dcera se při návštěvě pohotovosti ztratily a zděšený muž je marně hledá po celé nemocnici. Začíná si být jistý, že doktoři něco tají. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (293)

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Pro mě bez debat nejlepší film, co jsem za poslední dobu viděl. Napětí od začátku až do konce, výborná hudba (podobná jako z Get Out), tajemné a ke konci extrémně drsné. Divák se nestačí za 100 minut ani jednou nudit a ke konci se na něj valí jeden zvrat za druhým až k samotným titulkům, u kterých jsem koukal s otevřenou pusou. Originalita z filmu jenom tryská a všechny ty weird znamení, symboly a náhody, které jsou zde od prvních minut, nutí diváka přemýšlet, který scénář se nakonec vyklube. Precizní, šikovný a absolutně bezchybný halucinační thriller, který si pustím ještě Xkrát... ()

silentname 

všechny recenze uživatele

"Fractured" bude asi pre mňa jedno z väčších prekvapení roku. Nemôžem povedať, že ide o super silný film, no rozhodne ma držal v napätí od začiatku do konca a jeho pointu reálne človek len tak ľahko neodhadne. Podobne ako roky dozadu film "Flightplan" má dobrú atmosféru, vie pracovať s napätím a náš hlavný hrdina je veľmi dobrý. Dokonca musím povedať, že záverečné rozuzlenie bolo dosť silné a efektné. Sam Worthington je skvelý. Lily Rabe je podľa mňa tiež dobrá. Celkovo musím povedať, že všetky postavy mi celkom dobre sadli a priniesli poriadnu dávku napätia. V jednu chvíľu máme odpovede, v druhú chvíľu sa dostaneme k niečomu úplne inému. A pravda bola taká, že je ťažké vedieť, na ktorú stranu sa prikloniť. Ale koniec to nakoniec dostane do trošku novej roviny. A popravde (hoci s tým nemám skúsenosti) si viem predstaviť, že ľudská myseľ vie vytesniť traumu svojim vlastným spôsobom. Mozog sa bráni. A rozumiem tomu. Ako celok je to podľa mňa dobrý thriller so skvelými nápadmi a podľa mňa aj dobre využitými. A podľa mňa rozhodne stojí za to, aby ste si ho čekli. Hodnotenie: B+ ()

Reklama

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Brad Anderson opäť dokazuje, že dokáže natočiť thriller napínavý od začiatku do konca a na sekundu nepolaviť. Ale nešikovne a okato naznačí záverečnú pointu hneď v úvode a aj keď si celý čas nie ste istí, či to tak naozaj je, v závere s ňou predsa len príde, a ja nepoznám nikoho, koho by v roku 2019 nesklamala. Škoda, lebo inak ide o solidný, štvorhviezdičkový napínák. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Brad Anderson má napínáky s paranoidním podtónem rád a přestože nikdy nemá k ruce silný scénář, dokáže přinést za málo peněz hodně tajemné muziky. Roztříštění je v mnohém podobné Mechanikovi, kdy divák, který má trochu nakoukáno, po chvíli tuší, že to co sleduje nebude asi úplně pravda. Sam Worthington bohužel není úplná jistota a nedokáže táhnout tak přesvědčivě, jako takový Christian Bale, ale vzhledem ke scénáři se mu nedá mnoho vytknout. Rozuzlení jako takové, není tak WTF, jak by se mohlo zdát a celkově jede film na půl plynu, ale jako nenáročná atmosférická jednohubka docela funguje a neurazí. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Netflix to má stále s tou spotřební filmovou produkcí (tedy mimo ty skutečné stomilionové a festivalové kousky) na pováženou a stejně jako jsem předtím s klidem vynechal Worthingtonův Titan, stalo by se tak i u Roztříštění (uměl bych si představit přesnější český název). Nicméně mě překvapilo až nebývale vysoké hodnocení na tento typ filmů (a doporučení od člověka, na kterého dám) a ačkoliv to není stoprocentní spokojenost a jednu chvíli jsem se i nudil, tak po většinu filmu jsem byl v příjemném napětí a poměrně hezky to uteklo. Skutečně takových mixů Uprchlíka a (možná?) Fight Clubu je spousty, plus mě to ještě vizuálně tou šedivou odpuzovalo, ale Sam Worthington mi nikdy nevadil a každý aspoň trošku snesitelný snímek mu přeji...7/10 ()

Galerie (9)

Zajímavosti (6)

  • Nemocnice ve filmu se jmenuje „Kirkbride Regional Hospital“. Inspiraci si režisér vzal ze snímku Vražedná terapie (2001), kdy jedna z budov ve filmu se jmenovala „Kirkbride Building“. (TheSpearCZ)
  • V žiadnom prípade takto nezareaguje žiadny z personálu nemocnice na zmäteného pacienta s možným poranením hlavy. (Pat.Ko)
  • Natáčelo se ve Winnipegu v provincii Manitoba v Kanadě. (Rominator)

Reklama

Reklama