Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Během pouhých pěti let Ted Bundy, jeden z nejobávanějších amerických masových vrahů, unesl a zavraždil stovky žen. Byl inteligentní, přítažlivý a měl charisma. Navždy změnil profil masových vrahů a právě proto je jeho příběh tak děsivý. Ted Bundy žil mezi námi a vraždil přímo před našima očima. Film byl natočen podle skutečných událostí a pokládá divákovi provokativní otázku: poznali bychom takového člověka? Vzbudil by v nás důvěru? (Intersonic)

(více)

Recenze (118)

Garch 

všechny recenze uživatele

Řekl bych, že věrně zpracované podle skutečnosti. Michael Reilly Burke je vynikající v přechodech mezi nejistým zlodějíčkem Tedem, a všehoschopným maniakem. Tím, že režisér natočil průběh rutinní přípravy před exekucí, dal alespoň malou satisfakci rodinám... .PS Je hrozné, že stačí malá anomálie v mozku, něco nesepne jak má a lidství je pryč. ..PPS Jak přemýšlí ty mraky žen, které se do odsouzených sériových zrůd zamilovávají, to mi zůstane záhadou. ()

RedHot 

všechny recenze uživatele

Filmy bývají často úspěšné kvůli tomu, že kašlou na alespoň vzdálenou podobnost s realitou a především diváka baví. Ted kožená Bunda je na tom úplně stejně. Jeho největší kvality podle všeho spočívají v brutálních erotických scénách a podrobných záběrech na pitvání těl mladých dívek šroubovákem. Veškerý ten humus je do filmu vmíchán častokrát, dosti agresivně a zbytečně detailně. Za jediným účelem - abychom si dali ruku před oči, ale ve skutečnosti se dívali dál. Strategie to jistě není špatná, ale já na ni neskočím. ()

Reklama

Slavníkovec 

všechny recenze uživatele

Celkem zdařillé drama, plné slovíček "fuck" a "bitch", doplněné psychicky narušeným kleptomansko, nekromanským psychopatem, který si našel zalíbení ve vraždění mladých dívek, které před a potom brutálně znásilní. Měl, ale velké charisma, proč by jinak již odsouzenému masovému vrahu posílalo dopisy 1000 dívek. Lítost neprojevil nad svými obětmi ani na křeslem. Prostě další úchylák, kterého justice místo doživotí poslala na smrt. Byl by to pro něj horší trest. To utíkání by ho za chvíli přestalo bavit. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

"Tam vonku som možno nikto. Ale tu mám moc JA". Príbeh jedného z najväčších sériových vrahov žien, ktorý v 70' rokoch vyčíňal v Amerike. Spočiatku príležitostný lupič sa po krátkom čase mení na beštiálne zvrhlé monštrum. Ted Bundy bol elegán, ktorý na verejnosti pôsobil milým, inteligentným dojmom. Opak bol však pravdou. Nech je to už s touto kreatúrou akokoľvek, snímok je natočený biedne. Niekoľko scén bolo ozaj pritiahnutých za vlasy. Omnoho horšie ale vyznejú totálne bez emócii vyobrazené Bundyho skutky. Ako keby si dal režisér za úlohu zobraziť kvantitu a nie kvalitu. Neviem ako iný divák, ale toto je normálny, dokonca slabšie natočený TV snímok, ktorý potrebuje remake ako chleba s masťou - soľ. Až na pár zábleskov a autentické záberov, som tomuto film "neuveril" a zanechal vo mne pocity sklamania. Bohužiaľ, nestačí len pracovať s faktami. V závere, tesne po poprave "Katom", potešila irónia osudu. ()

klukluka 

všechny recenze uživatele

Má to jednu velkou vadu na kráse. Nevykreslili tady skutečnou hloubku a děs těch jím páchaných zvěrstev. Chtělo by to film, kterej by otevřel oči všem těm mickám, který si ho pletly a pletou s šukajícím pánembohem. Jinak mě sere, že si na podobných zmrdech není po odhalení co vzít. Jejich posranej život? To není nic. Jinak ale samozřejmě tisíckrát JO trestu smrti. Fakt, že ho nemáme, je výsměch. ()

Galerie (21)

Zajímavosti (5)

  • Auto, které po celou dobu ve filmu řídí Ted Bundy (Michael Reilly Burke), je Volkswagen Brouk z roku 1968. Toto vozidlo opravdu používal i ve skutečnosti, pouze s drobným rozdílem. Filmový Brouk je křiklavě žlutý, zatímco jeho originál je spíš světle šedý. K vidění je v National Museum of Crime & Punishment (NMCP) ve Washingtonu. (Moena)
  • Další názvy tohoto filmu jsou Bundy a The Ted Bundy Story. (Chatterer)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno