Reklama

Reklama

Podle románu autora Čelistí vznikl v roce 1996 napínavý horor s hvězdou televizních seriálů Williamem Petersenem (Kriminálka v Las Vegas, Beze stopy). Přímořské letovisko Graves Point zažívá jednu z nejhorších sezón své historie. V pobřežních vodách se množí tajemné útoky na rybáře i turisty a celá oblast se obává přítomnosti lidožravého žraloka. Mořský biolog, doktor Talley, však zná děsivou pravdu. Na obyvatele dosud pokojného městečka útočí obří hlavonožec a je na nich samých, aby se s ohrožením vypořádali. Když je však ulovena velká krakatice a útoky nepřestávají, pochopí i ten poslední pochybovač, že v moři číhá něco obrovského. Něco, co má velký hlad… (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (100)

panfilmu 

všechny recenze uživatele

Když jsem to viděl na základce, byl jsem unešen, byla to prostě bomba, krakatice co žere lidi, no po žralocích by to byl další hajzl kterýho bych se u nás na rybníku mohl bát a že jsem se jich bál. Nu ale jak roky plynou a voda teče viděl jsem tento snímek po mnohal letech znovu a popravdě, jsem musel brečet smíchy, co za PVC obludu, tam ty lidi vlastně zabíjí, byla legrace koukat na film, který se vám líbí po tolika letech...………….masakr, z nostalgie tři hvězdy ()

Aqualung 

všechny recenze uživatele

Myslím, že jde o pokus zpracovat Benchleyho Bestii.Něco na to namotali, celkem slušně jsou provedeny scény s netvorem.Ovšem je zde zase něšťastný počin dávat vědomí a volní jednání živočichovi, jakým je Architeutis dux.Vztah mámy a dítěte...no nechejme pracovat fantazii.Ale zase ne tak moc.Je to film tak na sobotní odpoledne, ale nic víc. ()

Reklama

cariada 

všechny recenze uživatele

Běžný zvířecí béčko z tv produkce. Obří oliheň napadá lidi, i takhle by se dal stručně popsat o co, že tam jde. Opět je tu několik lidí co se snaží olihen zabít pomocí výbušnin. Což se jim podaří, jenže.... Film postrádá to hlavní a to je atmosféra. Je to mdlé a nudné. Zápletka je tak jednoduchá a v podstatě o ničem. ()

Hixx 

všechny recenze uživatele

Trošku vykrádačka čeľustí akurát s mega chobotnicou na ktorej efektami asi dosť šetrili (z blízka vyzerá ako gumený mop a z diaľky ako z ruskej hry predchodcu gameboya). Ešteže tu bol správny hošík Vip ktorý to uhral zase na happy end, samozrejme mu asistovala krásna deva, morský biológ a milionár pre ktorého peniaze niesu problém no aj tak tam vlezie sám s predpotopnou harpúnou ktorú používal ešte asi kapitán Nemo. No bolo to dosť trápenie vydržať to tie 3 hodiny ale už to mám za sebou a nikdy sa k tomu už nevrátim. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Peter Bradford Benchley je americký spisovateľ, ktorého román "Čeľuste" sa stal v roku 1975 predlohou kultového rovnomenného filmu Stevena Spielberga. Film som videl mnoho krát, ale knihu som ešte nečítal. No nie je to tak dávno, čo som prelúskal Benchleyho román "Beštia" o obrovskom hlavonožcovi. Ten sa tiež dočkal svojho filmového spracovania. V roku 1996 vznikol dvojdielny televízny snímok "Krakatica". Film sa v mnohých detailoch odkláňa od knihy, no i tak sa jedná o dosť dobrú televíznu adaptáciu. *** ()

Galerie (10)

Zajímavosti (2)

  • Whip (William Petersen) označuje nouzový maják pro indikaci polohy jeho iniciálami: E P I R B. Obecně se vyslovuje „Eperb“. (LUKICKK)
  • Natočeno na motivy stejnojmenné knihy Petera Benchleyho. Benchley byl výkonným producentem této televizní adaptace. (LUKICKK)

Reklama

Reklama