Reklama

Reklama

Black Panther: Wakanda nechť žije

  • USA Black Panther: Wakanda Forever (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Královna Ramonda (Angela Bassett), Shuri (Letitia Wright), M’Baku (Winston Duke), Okoye (Danai Gurira) a Dora Milaje (Ivy Haralson) bojují o ochranu svého národa před zasahujícími světovými mocnostmi poté, co se rozšířily zprávy o smrti krále T’Chally. Zatímco se obyvatelé Wakandy snaží přijmout svou další kapitolu, hrdinové se musí spojit a s pomocí Nakii (Lupita Nyong'o) a Everetta Rosse (Martin Freeman) vytvořit nový svět pro království Wakanda. (Falcon)

(více)

Diskuze

Ratemus

Ratemus (hodnocení, recenze)

AloeB

 asi to ale jen moc řeším, no, jsem každopádně zvědav, co bude dál...je mi jedno kdo bude Panther hlavně když to nebude Shuri, nevadí mi že to bude jiný herec co bude Tchalla nebo uplně jiná postava...ovšem v březnu se má natáčet, tak jsem zvědav zda to zruší posunou nebo dodrží a něco vymyslí

Ratemus

Ratemus (hodnocení, recenze)

AloeB

já to myslím tak, že sice budou chtít samozřejmě oživit Tchallu (ano vím, kdo umřel) ale nový herec a každý herec který to přebírá po někom jiném, stejně do toho vloží něco své. Je nesmysl a ani to nejde, i když jsou za to placení a je to jejich práce, aby to zahrál tak, jak by to zahrál Chadwick, napodobit osobnost, řeč těla atd prostě jen tak nejde...věřím, že kdyby tam dali třeba JD Washingtona, tak sice bude Tchallu hrát dle pokynů MCU aby se držel charakteru Tchalli, ale rozhodně to nebude hrát jako Chadwick...ten Redemption arc by mohl být zajímavý ale hlavně by musel být dobře napsaný....čast o se objevuje teorie, že BP2 bude začínat válkou s Namorem kde Tchalla zemře a prostě se najde nový Panther a nikdo nemusí se držet charakteru Tchalli...ano já vím že komediální herci  drama zahrají perfektně, ale mám pocit že každý máme na mysli a mluvíme o něčem jiném...ohledně oživení Killmongera myslel jsem to tak, by si jeho oživení wakanskou technologií, o které jsi řikal jak léčí zázraky, musí přece odsouhlasit Wakanda nebo nějaká rada těch kmenů a to pouze v případě, že budou uvažovat o zvolení si jej jako krále. Ty bys chtěl za krále někoho a následně ho oživil, kdo před tím zabíjel tvůj lid, chtěl zneužít tvou technologii, začít ,,světovou válku,, svrhl krále, stal se diktátorem? toho bys chtěl znovu oživit? nebo by byl oživený jinak ne wakandany ale potom tedy ne vibraniem...

na příspěvěk reagoval AloeB, ArsenalEagle

AloeB

AloeB (hodnocení, recenze)

Ratemus

Příběh jde napsat jakkoliv. Nikdo netvrdí, že musí Killmongera oživit nějaká rada Wakandy, že musí být jednorázově zvolen králem. Tchalu neoživí, protože Tchala mrtvý není, mrtvý je Chadwick Boseman. Smůla, co.

 

Proto píšu redemption arc, který by dával smysl, a proto někde předtím píšu, že by to nešlo o nic jednoduchého. Nicméně věřím, že by se Killmongerovo vykoupení napsat dalo.

 

Pokud bude kompletní přeobsazení Tchally, nebude jistě problém zahrát charakter stejný jako jej zahrál Chadwick. Herci jsou zde od toho, aby hráli. Je poměrně běžné, že napodobují herecký styl svých kolegů. nebo dokonce i to, že výrazný komediální herec zvládne roli ve vážném filmu jako kdyby předtím hrával jen v dramatech.

na příspěvěk reagoval Ratemus, Ratemus

Ratemus

Ratemus (hodnocení, recenze)

AloeB

moralisty vidím různě po netu co tak čtu na hodně webech vyjádření obyčejných lidí atd...no mně tam Killmonger prostě nesedí, nevěřím, že by se chtěl najednou vykoupit, když celý život usiloval o pomstu, zabíjel po světě a svrhával vlády, zabil Zuriho a další, měl vysoce radikální a militantní postoje a přímo říkali ve filmu, že na trůnu sedí nepřítel...nevěřím, že si ho najednou zvolí a před tím ještě jakože oživí...když teda mají tak úžasnou technologii, proč neoživí rovnou Tchallu? to bude totiž to první co bude na filmu dementní a bude to velikosti MARTY. Aby ho tedy nejdříve oživili, musejí být zástupci Wakandy přesvědčení a rozhodnutí, že jej chtějí za svého krále a už vidím jak si ho zvolí, to má fakt mnohem větší šanci usednout na trůn Mbaku. Pokud bude skutečně vybrán nový herec na post Tchalli, tedy komplet přeobsazení stejné postavy, tak to nejspíš bude zcela jiný a nový charakter protože prostě osobnost Chadwicka napodobit nejde, to není jako u seriálu Spartakus...

na příspěvěk reagoval AloeB

AloeB

AloeB (hodnocení, recenze)

Ratemus

Děkujeme za názor, zde je klíčenka...

 

Ok, ale vážně. Nikdo netvrdí, že kdyby se měl vrátit Erik Killmonger, že by hned musel být veleúžasný a čestný král Wakandy. Jde o jiný charakter. O antihrdinu. První Black panther se snažil být dospělejší (zdůrazňuji snažil), klidně by tedy na tuto snahu mohli tvůrci navázat a napsat Erikovi nějaký redemption arc, který by dával smysl (a že by to bylo složité, to zdůrazňuji i v předchozím komentáři).

 

Erik samozřejmě nemusí být přiveden k životu nějakým lusknutím, stačí použít nějaký twist s Wakandskou technologií. Když už vibranium dovede léčit rakovinu a velebit krajinu Wakundy.

 

Netuším, kde vidíš kardinální moralisty. Snad ne v tom, že někdo tvrdí, že přeobsazení by byla neúcta. Neúcta to samozřejmě není, jde o logické řešení problému, se kterým se ovšem musí zacházet opatrně. Tedy, že je třeba nahradit Chadwicka někým, kdo následně nebude hrát úplně jiný charakter (takže žádný Kevin Hart nebo Samuel L. Jackson).

na příspěvěk reagoval Ratemus

Ratemus

Ratemus (hodnocení, recenze)

Yoshitsune

bavit se o jeho roli je přirozený a normálí a logicky coby fanoušci postavy je novmální se bavit o tom co bude dál...spíš nechápu např tu demenci na sociálních sítích kde lidi doslova nadávají a uráží El. Olsem jen proto že se ještě nevyjádřila k jeho smrti, přitom prostě neměla čas, ale lidem asi stačí jen dementní RIP aby dosáhli satisfakce.....no hele mně se to taky dotklo, ale neznám ho, netruchlím atd, prostě je to smutné a ted mě zajímá co dál. ale jen mi přijde že najednou někteří na sebe vzali roli strašně dotčených a moralizujících tot vše...mimochodem k tomuhle tématu bych sem hodil jedno vyjádření uživatele na jineém webu, Tedy:

 

 

 

Těžko, někdo z nás Chadwicka, znal líp, než jeho odkazu Black Panthera. Tudíž vzdávat mu hold jako člověku je velmi těžké. Upřímě, kdo z vás ho osobně znal?
Pro většinu znás to byl prostě herec Black Panthera, proto se starat čistě o tuhle část jeho odkazu je pro nás jako jeho diváky naprosto v pořádku. Blíž ho může litovat jen někdo, kdo mu blíž opravdu byl. Jinak je to povrchní. Co kdyby Black Panthera, nikdy nehrál? Litoval by tu jeho ztrátu někdo teď? en si je prostě nutné uvědomit, že ho nelze požadovat od diskuze filmových fanoušků na filmovém Webu. Jistě, můžem si tu každý povzdechnout "RIP Chadwick", ale to je asi tak všechno. Nikdo znás nejsme jeho osoby blízké, abychom to tu mohli blíže rozebírat. Ale můžem se tu rozebírat budoucnost jeho odkazu. A rozhodně není špatně. Dokazuje to jenom, že si jeho ztvárnění postavy ceníme. A co víc si herec může po své smrti přát, než je jeho role zůstane nezapomenutelná pro co nejvíc lidí.

 

a já s tím souhlasím, ty ne? no jo no

Yoshitsune

Yoshitsune (hodnocení, recenze)

Nebo se použije alternativní realita, kde byl Killmonger hodnej a rád by se vrátil domů, ale nepůjde to ještě aspoň čtyři filmy......nebo pět, podle toho a ano některých z nás se to dotklo a některých se to nedotklo. A pak sou tady jiní, a ti se už slétávají k Chadwicku tělu a chtějí ho nahrazovat a dělat, jako by žádný Chadwick Boseman nebyl.

na příspěvěk reagoval Ratemus

Ratemus

Ratemus (hodnocení, recenze)

se mi líbí jak je hned každý kardinální moralista a mluví jakoby se ho to přímo emočně dotýkalo...ano lusklo se, čili se vlastně může vrátit kdokoliv ze záporáků i přesto že si Hulk přál, aby se vrátili přátelé jak řiká Stark, poté lusnkl Stark a přál si zabít Thanose a jeho armádu a jeden z nich si řál oživit i zbytek jak jsme viděli v FFH, ovšem zbytek vypařených, nikoliv mrtvých padouchů z minulosti...to se potom se vrátí ROnan, Malekith, Cross a další...potom se ale ptám, kdyby Erik tedy obživl, to jako změní najednou své morální zásady které měl v prvním dílu a vlstně po celou dobu jeho života, uplně změní postoj který měl a najednou bude ten úžasný král Wakandy? aha

na příspěvěk reagoval AloeB

Yoshitsune

Yoshitsune (hodnocení, recenze)

Luskalo se a to hned několikrát, luskání bude mít vliv na celý Marvel svět, Killmonger může být uveden na scénu a zároveň to nijak nezneuctí Chadwicka. To spíš jeho přeobsazení někým jiným a dělat že se jako nic nestalo, a že to je ten BR kterého známe, to je neúcta.

AloeB

AloeB (hodnocení, recenze)

Filmy o Killmongerovi by byli skvělé, jen by to mohlo popřít závěr prvního Black panthera, což si lze vyložit jako velice neuctivý čin vůči Chadwicku Bosemanovi.

 

Letitia Wright by jistě svůj film utáhla, bohužel by ale muselo jít o něco dimenzionálně úplně jiného než je klasický Black panther. Zde by se více hodil právě Michael B. Jordan jako Killmonger - pokud jde udělat, aby jeho návrat nevypadal uměle.

tomas.malo

tomas.malo (hodnocení, recenze)

LizianShaw , Ratemus

Podľa mňa TOP manažment o jeho diagnóze vedel a ktovie, možno v utajení vopred natočili nejaký dôstojný záver/odchod.

Stan Lee pred svojou smrťou tiež natočil niekoľko scén, ktoré sa postupne dávali do filmov po jeho skone.

Yoshitsune

Yoshitsune (hodnocení, recenze)

vrátit Killmongera zpátky do hry s tím, že "teď budeš sekat latinu jinak" by to bylo docela fajn, jednak by to bylo uctivé k památce Chadwicka a za druhé by se kolem toho dalo vytvořit fajn linka. Killmonger by nebyl BP, všichni by to věděli postavy a i diváci, hrál by sám sebe a měl by svůj kostým, který vypadal jako Black Gepard. Nicméně říct že Letitia Wright nemá charisma a že by nebyla utáhnout vlastní solovku, je prostě a jednoduše kravina. 

EH17

EH17 (hodnocení, recenze)

Četl jsem i teorii s oživením Killmongera. MB Jordana bych rád znovu viděl, ale myslím, že tohle je mimo mísu..

LizianShaw

LizianShaw (hodnocení, recenze)

Jo, je to smutný.

S těma komentářema jsem smířenej, to spíš, že někdy to ti herci nevydrží a vzdají se role, jako např. Ben Affleck, který kvůli Batmanovi možná propadl i alkoholismu. 

Ratemus

Ratemus (hodnocení, recenze)

LizianShaw

To je vždycky. Půlka z toho jsou najednou velcí moralisti a jakože srdcaři a hlavně pozeri typu woodsman pro které vše co není snyder je špatné, viz nový Batman protože to není snyder, Affleck a dceu... Takže tak.. Lidi si zvykli na nového Spartaka, Brumbala a další.. Většinou řve menšina a půlka z toho je herectví prostě.. Jen se podívej, za posledních 10 let tu byli tři Jokerove, tři Batmani a za Teda v době civil war tři spidermani...

Ratemus

Ratemus (hodnocení, recenze)

LizianShaw

hele ve všech zprávách to je hezký že to je...ale taky je možný že to prostě nezvěřejnili...Marvel by si toto pohlídal...vždyt jak vypadal na tom posledním videu, vyhublý na kost...byla by velká nezodpovědnost to v takovém téměř finálním stádiu neříct a nepodniknout kroky pro nějaké východisko v MCU

na příspěvěk reagoval LizianShaw, tomas.malo

Ratemus

Ratemus (hodnocení, recenze)

LizianShaw

asi takhle Letitia nemá na to utáhnout film v hlavní roli...Panther měl být jako jeden z dalších hlavní tváří a avengerem příštích let, tam prostě je až moc plánů s ním aby to prostě zařízli....prostě bud přeobsadí Tchallu nebo bude jiný Panther ale každopádně nový herec bude určitě....

LizianShaw

LizianShaw (hodnocení, recenze)

Ratemus

No, ve všech zprávách je. že to tajil, takže to nejspíš řekl jen rodině. 

Shuri mě taky napadla, ale myslím, že by si měla projít určitým vývojem, než usedne na trůn, takže nejspíš až na konci BP3.

Očividně ho přeobsadí, protože T'Challa má ještě mnoho příběhu v nabídce. Washington je skvělá volba.

na příspěvěk reagoval Ratemus, Ratemus, tomas.malo

Ratemus

Ratemus (hodnocení, recenze)

Jirka_Šč

smozřejmě že to bude s Black Pantherem, bud bude jiný Tchalla, nebo prostě jiná postava převezme trůn a bude Black Pantherem

Jirka_Šč

Jirka_Šč (hodnocení, recenze)

Je mi nesmírně líto, že to bude bez Black Panthera. Doufám, že ho nebudou obsazovat někým jiným.

na příspěvěk reagoval Ratemus

Ratemus

Ratemus (hodnocení, recenze)

Kodousek

Mně se líbí tento komentář z fandimefilmu : pokud Chadwick věděl, že boj s rakovinou prohraje (a jako že asi před třema měsícema vydal video a byl na něm výrazně pohublí a lidi už tehdy řešili, jestli není vážně nemocný), tak Feigemu a Cooglerovi oznámil a sám odsouhlasil jak se s jeho odkazem v rámci MCU má naložit. Pokud se bude přeobsazovat tak je teoreticky možné, že si náhradu schválil nebo dokonce sám vybral, ale nechají tomu čas než jí oznámí. Rozhodně tohle nebude pro Marvel novinka.

na příspěvěk reagoval Kodousek, LizianShaw

Kodousek

Kodousek (hodnocení, recenze)

Ratemus

Jp. Washington ml. mě taky hned napadl. Nepřijde mi to nijak necitlivé, Chadwick byl prostě součástí 'entertainmentu' určitě by chtěl, aby se BP dotočil.

na příspěvěk reagoval Ratemus

EH17

EH17 (hodnocení, recenze)

Každopádně četl jsem možnost, že by se dvojka upravila a královnou Wakandy by byla Shuri, která tuším i v komiksech měla Pantherův kostým... No ale nevím jak by to bylo s T'Challou.. zemřel by král Wakandy mimo kamery a jen by jeho smrt zmínili ? Nebo s nějakým použitím cgi alespoň v úvodu udělat scénu s Chadwickem, kde T'challa bud zabit? Nevím, zapeklitá situace pro Marvel. Měl s ním velké plány a nevím jestli by přeobsazení bylo uctivé vzhledem k Chadwickovi.. Uvidíme

na příspěvěk reagoval darthvader77

EH17

EH17 (hodnocení, recenze)

Ratemus

Já teda nic neviděl, nečetl.. ale Washington byl taky úplně ten první, co mě napadl v téhle spojitosti.. 

Související novinky

Posuny v marvelovském kalendáři

Posuny v marvelovském kalendáři

04.09.2023

Stávka nebo ne, šéf studia Disney Bob Iger už delší dobu tvrdí, že společnost hodlá výrazně ubrat na míře obsahu, zejména toho seriálového, který proudí na streamovací službu Disney+. A platí to… (více)

Jak dlouhé bude pokračování Captain Marvel?

Jak dlouhé bude pokračování Captain Marvel?

30.08.2023

Sezóna dlouhých stopáží rozhodně nekončí a už brzy nás po tříhodinovém kolosu jménem Oppenheimer čekají další obsáhlá dramata – Scorseseho Zabijáci rozkvetlého měsíce (206 minut) a Scottův Napoleon … (více)

95. Ceny Akademie ovládlo Všechno, všude, najednou

95. Ceny Akademie ovládlo Všechno, všude, najednou

13.03.2023

V noci z 12. na 13. března proběhl v losangeleském Dolby Theatre slavnostní ceremoniál 95. ročníku předávání prestižních Oscarů, tedy cen americké Akademie filmového umění a věd (AMPAS). Opulentním… (více)

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

29.12.2022

Opět se nám blíží konec roku, ale ještě před tím, než se všichni ČSFĎáci rozutečou do víru silvestrovských oslav, máme tu tradiční ohlédnutí za nejlepšími filmy a seriály roku podle nejoblíbenějších… (více)

Reklama

Reklama