Reklama

Reklama

Zkurvená noc

  • USA 11:14 (více)
Trailer

Obsahy(1)

V malém městě Middelton jede mladý muž ve svém autě, značně posilněn alkoholem. Rána, prasklé přední sklo, mrtvola. Ve strachu zabalí mrtvolu a schová ji do kufru auta. Přijíždí mladá žena s úmyslem pomoci a zavolá svého dobrého přítele, velitele policie. Jelena tu někdo srazí každou chvilku. Policista přijíždí a požaduje otevření kufru auta. Jak sám pozná, jelen to určitě nebude. Mladík, pronásledovaný policistou, se dává na útěk a mezitím z policejního auta vybíhají další dva zadržení jedinci. Následuje spletenec situací, které divákovi dovolí pochopit celý děj až v případě, kdy uvidí všechny události z různých úhlů. (MiD)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (333)

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Za prvé: Nevím, co si kdo chtěl dokázat tím poetickým překladem názvu. Aby snad nedošlo k mýlce, že 11:14 by se mohl jmenovat záznam Utkání hvězd NHL, napadla někoho asociace „Zkurvená noc.“ Výborně. Ona ta noc de facto zkurvená vážně je, jde ovšem o to, že název film shazuje na ubohou úroveň české sprostoty. A přitom je to podívaná fakt dobrá, ba co víc – poutavá a zábavná. Pravda, člověku nedá velkou námahu poodhalit sled událostí, pokud má alespoň tolik dedukce, jako Ace Ventura (a to věru není hodně), ale komu by pořád mělo něco vadit, když se pobavil a bylo mu potom dobře? Řeč je stále o filmu... (Filmfest Hurghada 2012, 30/67) ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Bizarní scénáristická hříčka ovlivněná Tarantinovým slavným snímkem Pulp fiction ve smyslu mísení žánrů, zpřeházení chronologie příběhu s několika paralelně se odvíjejícími příběhy postav, které mají ve filmu zhruba stejný prostor a jsou obdařeny cool charakteristikou. Humor je, jak je pro tarantinovky typické, spojen s násilím a lidským neštěstím. Nechybí ani několik zločinů, mrtvoly, jeden uříznutý penis a poněkud jadrnější mluva - zkrátka všechno, co má kultivovaný divák odkojený Bergmanem a Fellinim tak rád. Snímek má velmi rozumnou stopáž a rychlé tempo, na druhou stranu nemá tak dobře napsané dialogy, jako ranné tarantinovky, chybí černé hlášky a na filmu je znát i režijní nezkušenost.Celkový dojem: 65 %. ()

Reklama

Jonash87 

všechny recenze uživatele

Promyšlené to bylo docela dobře, jednotlivé dílky do sebe zapadají, i když těch absurdních situací je až trochu moc. Co mi ale vadilo, bylo to, že u filmu sem stále netušil, jestli je myšlen vážně, anebo ne. Také začátek byl slabší, než se začal vyprávět děj z pohledu dalších a dalších osob - druhá polovina je tedy výraznější svižnější a zábavnější. Závěr je pak očekávané vyústění toho, co už všichni vědí a čekají. I když se nedá upřít dávka originality, k lepšímu hodnocení mi ještě něco chybělo. Možná zručnějšího režiséra. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Parádní adrenalinová, zábavná a vtipná jízda seskládaná inteligentním puzzle. Byť je zápletka celkem jednoduchá, stane se incident, který je převyprávěn pěti odlišnými perspektivy, ovšem ten progress je zde velmi účinný a šokující, kterému se i daří diváka držet v napětí a v neustálé zvědavosti. Tyhle hry s divákem jsou super a baví mě. Tolik ironie pohromadě jen tak neuvidíte. Díky Quentinovi za super tip. 80% ()

PauloZ 

všechny recenze uživatele

Tahle noc byla ku*evsky zkurvená a já bych se jí nikdy účastnit nechtěl. Za prvé skvěle napsaný scénář, všechno do sebe krásně pasuje. Za druhé skvělý herci. Za třetí se od většiny filmů s propletením osudů liší v tom, že tohle se děje teenagerům, všechno se sere a jsou zde odlehčené scény na usmátí, tudíž to koncepčně není postaveno vyloženě na vážno. A tím to mělo skončit, jenže je tu za 4.! ZA 4. je tu nehorázně zku*vený konec, který totálně vysírá a já mám sto chutí dát 3*. Divák sice ví jak to bylo, ale mě konkrétně zajíma, jak to celé dopadlo, jak se to vyřešilo! Ať už se do toho tvůrci zamotali a nevěděli jak dál, nebo neměli odvahu to dokončit, nebo to tak prostě chtěli, tak je to na úder! Nakonec dám 4*, teda konkrétně 3,5*, protože celá ta podívaná je skvělá, ale schází tomu 20 minut konce... ()

Galerie (23)

Zajímavosti (3)

  • Postava Buzzy byla podle původního scénáře muž. Když si ho Hilary Swank přečetla, byla touto rolí nadšená. Přemluvila Grega Marckse, aby scénář přepsal, aby ji mohla hrát. (don corleone)
  • V roku 2019 bol herec Henry Thomas skutočne zatknutý za jazdu pod vplyvom alkoholu, tak isto ako postava Jack, ktorú stvárnil vo filme. (ShortyIC)

Reklama

Reklama