Reklama

Reklama

Ichi the Killer

  • Japonsko Koroshiya 1 (více)
Trailer

Obsahy(1)

Sakra...nezůstal nikdo, kdo by mě zabil. Krví prosáklým příběhem japonského podsvětí nás provází bezohledný stroj na zabíjení Kakihara. Na cestě za svým osudem Ichim předkládá zívající blonďák Evropanům neortodoxní druhy násilí v duchu unikátní asijské cesty. Tento film opravdu není pro diváky se slabšími nervy nebo pro ty, kterým se z většího množství krve dělá nevolno. Režisér Miike své publikum rád šokuje - a ve svém oboru je mistr! (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (273)

B!shop 

všechny recenze uživatele

Tohle je zvlastni film, neni spatnej, ale cekal jsem vic. Problem je v kolisave urovni. Misty film jede ve velkem tempu, drsna hudba, nejaka ta krev a spousta cerneho humoru a pak najednou strih a najednou je na place neskutecne velky mnozstvi postav, diky nimz se film stane zmatenym a zacnete se ztracet v deji. Navic spousta japoncu si je dost podobna. Takze fakt nevim, jak film ohodnotit. Navic ani to tolik probirane nasili neni tak velke, aby me nejak otraslo. Par nechutnejch scen, ktery ale reziser nijak zvlast detailne nezabira, aby se v nich vyzival a navic nekdy triky pusobi dost digitalne a tech scen tu tolik neni. Nicmene hlavni "hrdina" Kakihara je nehorazne cool a vetsina scen s nim je perfektnich, hudba je obcas uplne mimo a obcas super, kamera obcas zajimava a zabira ruzne detaily a pribeh ve sve podstate dost jednoduchej a presto misty zmatenej. A samotnej Ichi je docela uchylacek, ale cekal jsem vetsiho drsnaka. Takze na jednu stranu jsem cekal vic (hlavne krvavejch scen, misto kerejch sem spis dostal cernohumorne sceny, i kdyz dost drsne), ale na stranu druhou, jsem se nudil jen minimalne, takze bych to videl na ty 4*. ()

JitkaCardova 

všechny recenze uživatele

Poměrně přesně vystihl v několika řádcích jádro pudla JFL: "...na dílo brakového režiséra je film v postavách příliš propracovaný, v užití a stylizaci násilí příliš důmyslný a v závěru až příliš matoucí a zcizující. Miike totiž moc dobře ví, co dělá, a ze všeho nejradši manipuluje diváky. Ichi je jeho sonda do diváckého vnímání násilí." - ano, ale právě proto vnímám, že tohle dílo neobstojí jako samostatný film, je to jen vytříbeně provokativní, nevyžádaný příspěvek do pomyslné společenské diskuse, což je přesně ten nešvar, který v mých očích rozděluje režiséry (i všechny ostatní umělce) na svrchované, nekompromitující se tvůrce a na samozvané společenské komentátory, vychovatele a mentory. Ten druhý přístup vpodstatě zneužívá a limituje umění, ať už záměrně nebo z nepochopení jeho skutečné povahy a nedozírných možností, a deklasuje díla na pouhé manipulační nástroje nebo přepravní nosiče názorů. Jenže když si pouštím film, s ničím menším se nespokojím, i kdyby to bylo vyrobené sebezajímavěji. ()

Reklama

Dudek 

všechny recenze uživatele

SPOILER: Výborný film, který není vystavěn na násilí, i když je mu věnován dostatek prostoru. Ichi the Killer disponuje úžasnými klady, ať je to již skvělé herecké obsazení, úžasná hudba, rychlý střih, skvělá hudba či dynamická režie. Takashi Miike přizpůsobuje režijní styl příběhu a to jak vyprávění, tak i náladám hrdinů. A právě hrdinové jsou jednou z nejlepších věcí, které tenhle snímek má. Zejména Kakihara je úžasný a jeho skon je velmi dobře podaný, tenhle film se ale věnuje širokému spektru postav, které tahají jedno eso z rukávu za druhým a mají tak neustále čím překvapovat, přesto však má divák pocit, jakoby je již dlouho důvěrně znal (tomu napomáhá i kamera, která přímo vtahuje diváka do filmu). Takashi Miike je nesporný talent a od teď si na něj budu dávat mimořádný pozor. [TOP 19/7 60%] ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

DivX/// Obsazení 6/10 Děj 3/10 Hudba 6/10 Efekty 7/10/// +několik gore scén -charaktery postav, děj filmu/// Asi na tom filmu něco bude, ale asi jsem to nějak nepochytil. Jedno vím jistě, amíci by si na takové gore scény netroufli. O to více můžu ocenit režiséra tohoto filmu. Jenže první problémek byl asi ten, že jsem si film nejprve projel (DivX se projíždí rychle) a narazil na obě gore scény (myslím ty s těmy slečnamy). No byl jsem docela v prd***. Tak jsem si pustil film a čekal jak budu uchvácen. Zbytečně, v ději a v postavách jsem se celkem ztrácel, jednání hlavního hradiny jsem celkem nechápal, no hodně z toho mi přišlo jako samoúčelné. Obsazení může být bohaté, ale zatím jen říkám "může být" protože jsem zas takovou čest s japonskou kinematografií (potažmo herci) neměl. Hudba mi nepřišla moc výrazná, i když někdy přidá pěkně na atmosféře. Celkově však nemohu hodnotit kladně... No ale kdyby nějakej amík natočil teen vyvražďovačku a inspiroval se zde?! :-))/// Celkem 50%/// ()

ChewieDC 

všechny recenze uživatele

Neuvěřitelně podivný film (už úvodní titulky vyvěrající z kalužičky spermatu jsou dokonale originální) s řadou podivných postav. První polovinu filmu jsem těžce rozdýchával, protože brutální atmosféra na diváka vtrhne s nevídanou zběsilostí. Od poloviny se člověk zesynchronizuje a abych řekl pravdu, u konce jsem se docela úchylně černohumorně i zasmál. ()

Galerie (23)

Zajímavosti (8)

  • Když Jijii (Shin'ya Tsukamoto) příjde do domu, tak přes otevřené dveře vidí hrát bojovou hru „Tekken“ na konzoli Sony Playstation. (Yoshimitsu)
  • Ichi znamená v japonštině "jedna", což odkazuje k žluté jedničce na Ichiho kombinéze. (Divočák)
  • Divákům na Torontském mezinárodním filmovém festivalu byly při vstupu do sálu, kde byl Ichi promítán, podávány i papírové pytlíky na zvracení. (Divočák)

Reklama

Reklama