Reklama

Reklama

Ichi the Killer

  • Japonsko Koroshiya 1 (více)
Trailer

Obsahy(1)

Sakra...nezůstal nikdo, kdo by mě zabil. Krví prosáklým příběhem japonského podsvětí nás provází bezohledný stroj na zabíjení Kakihara. Na cestě za svým osudem Ichim předkládá zívající blonďák Evropanům neortodoxní druhy násilí v duchu unikátní asijské cesty. Tento film opravdu není pro diváky se slabšími nervy nebo pro ty, kterým se z většího množství krve dělá nevolno. Režisér Miike své publikum rád šokuje - a ve svém oboru je mistr! (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (274)

Jordan 

všechny recenze uživatele

krv, všade krv! mučenie, sekanie, týranie, rezanie a striekanie . . . japonský "tarantino" servíruje krvavú polievku pre silné žalúdky, no robí to s humorom, comixovým nadšením a citom pre doťahovanie motívov, budovanie príbehu, zvláštne postavy a uzatváranie jednotlivých osudov - takže je na míle vzidlaný lecným krvavým béčkam a druhotriednym splatterom; ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Mimořádně ujetý film o silně pošramocených hrdinech, kteří ač jsou postrachy svého okolí, zůstávají otrokami své zvrácené masochistické touhy. Hlavní atrakcí filmu jsou poměrně nechutné, ale nikoli vyloženě nevhodné brutality. Děj si jejich zakomponování do filmu dokáže většinou obhájit, přesto ale scénář není tak dynamický, jak by mohl být. Dvě hodiny stopáže mohly být zkrátka využity lépe, obzvlášť když se jedná o tak nevšední film s potenciálem pro více podivností. 7/10 ()

Reklama

Lavran 

všechny recenze uživatele

Nic než série násilně pospojovaných výjevů ze soudku nesourodosti. Hudba + efekty dosti nepříjemné. Nepopsatelně se mi stýskalo po genialitě Ôdishonu, neboť zde se chvílemi vyskočilo z rytmu do "fakt demence s pěti hvězdičkama", jak by poznamenal Kakihara (a já, pokud bych chtěl být nemístně zlý). Avšak i Koroshiya 1 má koneckonců svoje nepopiratelné kouzlo a vnady. Za opratěmi se skví Takashi Miike se svou nenapodobitelnou invencí a režijní bravurou, která pokaždé zaručeně vytrhne z nastupující nudy. Byl bych idiot, kdybych (alespoň) jeho vizuální hrátky patřičně neocenil... ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Kakihara je hlavným zabijakom Anjova gangu v Shinjuku. Jedného dňa, spolu s peniazmi zmizne samotný hlavný boss, Anja. Takmer každý ho upodozrieva z úteku, len Kakihara sa domnieva, že bol unesený inou mafiou. Krutý, bezcitný vrah sa tak dáva na cestu objasnenia pravdy okolo šéfovho zmiznutia. No čo keď je únosca ešte väčším monštrom? Tak toto bola maximálna šialenosť. To sa ani nedá inak označiť. "Ichi The Killer" je jeden z najbizarnejších "splater" zážitkov s akým som sa stretol. Mučenie, gore, podivínsky poňatý príbeh podaný ešte zvláštnejším spôsobom ma nejeden krát prekvapil natoľko, že som s otvorenou hubou čumel nato, čo "šikmáči" dokážu natočiť, aby šokovali diváka. Presto všetko, nemôžem tvrdiť, že by ma nejak mimoriadne bavil, no zároveň, ani NEbavil. Nechápem, no ani sám pred sebou si to neviem vysvetliť. Nie to ešte užívateľovi ČSFD, ktorého hodnotenie pochopím, nech bude akékoľvek - 65%. ()

yenn 

všechny recenze uživatele

Oproti Gokudó sengokuši: Fudó je Korošija 1 brutálnější, absurdnější, obsahuje ještě bizarnější postavy a namísto nápaditých úmrtí nápaditá mučení. Na druhé straně hudební složka zaujme pouze v několika scénách. Celkově je Korošija 1 natočen zhruba stejně kvalitně, ovšem bavil mě přeci jen o chlup méně (možná kdyby byl koncentrovanější...). 6/10 ()

Galerie (23)

Zajímavosti (8)

  • Když Jijii (Shin'ya Tsukamoto) příjde do domu, tak přes otevřené dveře vidí hrát bojovou hru „Tekken“ na konzoli Sony Playstation. (Yoshimitsu)
  • Divákům na Torontském mezinárodním filmovém festivalu byly při vstupu do sálu, kde byl Ichi promítán, podávány i papírové pytlíky na zvracení. (Divočák)
  • Ichi znamená v japonštině "jedna", což odkazuje k žluté jedničce na Ichiho kombinéze. (Divočák)

Reklama

Reklama