Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Kamarádi Drew (Kyle Gallner) a Max (Ryan Guzman) pravidelně živě vysílají rituál exorcismu. Ve skutečnosti je ale každá jejich show podvodem. Když ale na jednom z jejich vysílání narazí na skutečného démona, zjistí, že exorcismus fatálně podcenili, a aby toho nebylo málo – posedlou obětí je Drewova snoubenka Lane (Alix Angelis). Před rychle rostoucím publikem démon Maxe podrobuje řadě násilných a ponižujících výzev, jež ho měly potrestat za jeho online šarády. Mezitím ve snaze zachránit lásku svého života Drew zjistí, že zlověstný motiv démona není jen o pomstě, ale také o odhalení temných tajemství, která před sebou skrývali Max a Lane. Když zbývají pouze hodiny do představení, je otázkou času až se buď odhalí pravda, nebo je démon donutí setkat se s jejich tvůrcem. (Flekoun58)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (33)

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Po Exorcist 3 jsem si tímhle kouskem celkem spravil chuť. Dobrých hororů o exorcismu je v posledních letech jako šafránu. Divím se, že mi The Cleansing Hour unikl. Ale evidentně nejsem sám jelikož má zatím pouze 284 hodnocení. O to víc jsem byl překvapenej. A řekl bych, že jde o celkem originální kousek, kterej vnáší do exorcistických hororů určitý oživení. Holt doba jde dál a tak  dnešní době můžeme sledovat vymítání LIVE jak je tomu v tomhle filmu. Zní to sice ujetě ale funguje to. Mix hororu a sem tam i černýho humoru. Hodně pozitivně hodnotím to, že se ve filmu v podstatě pořád něco děje takže není prostor pro nudu. Samozřejmě, že to má i svoje chyby a něco bych klidně i vynechal. Ale po celou dobu sledování jsem měl z filmu pozitivní dojem. Ke konci jsem si říkal, že to mám mezi 3-4 hvězdami a tak jsem doufal, že se to neposere. Jenže v tom spatřil světlo světa ďábel jehož zjev mě zrovna neohromil a já to viděl na 3 hvězdy. Vše ale zachrání perfektní zakončení (podle mýho gusta), který vyšvihlo tenhle kousek ke slabší čtvrté hvězdě. Kdo se nebojí nové krve do žil v subžánru exorcismu nechť to zkusí. Možná bude překvapenej tak jako já. ()

Filmmaniak 

všechny recenze uživatele

Horor s komediálními prvky o filmařském týmu produkujícím na internetu populární vymítačskou show, jejíž poslední živý přenos (s najatými herci a předem připravenými triky pochopitelně) znenadání naruší skutečný démon a řádně zamíchá se sledovaností. Na atraktivním námětu vystavěná historka narušuje hororovou atmosféru komickými elementy, jejichž efektivita je však mírně proměnlivá, stejně jako některé herecké výkony, zcizující elementy a kolísavé tempo vyprávění. Film, vyprávějící především o zhoubnosti lží, léčivé moci odpuštění a o fascinaci hrůzou a násilím, nicméně i tak obsahuje dostatečné množství nápadů a šťavnatých scén, vydrží konzistentně bavit od začátku do konce a má hned několik překvapivých point i vyloženě rozkošný závěr, který si dovolí trefně rýpnout na správném místě. ()

Reklama

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Když se chopí produkce slovutný Louis Cyphre, i štáb streamující falešné vymítání může mít svůj Galaxy Quest.. V některých (především trikových) jednotlivostech ucházející, nicméně vadila mě ta fake in fake, pro jistotu do tmy ponořená architektura scén, některé herecké etudy i směr, kam se to celé na konci odebralo. Rozšířit čtvrthodinu krátkometrážní předlohy na celovečerní film není nic jednoduchého.. ()

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Moderní, vcelku zajímavý a do jisté míry originální pohled na jinak ohraný žánr hororů o vymítání ďábla - což je informace, při které by hororoví fandové měli zpozornět. Damien LeVeck si vzal na paškál moderní trendy sledování absolutně čehokoliv na internetu a převrátil to v povedenou sociální satiru, která ke konci míří až překvapivě vysoko. Já osobně bych uvítal, kdyby se snímek víc rozhoupal buď ke komedii, nebo k hororu, takto to vyznívá po obou směrech trochu polovičatě, jinak ale palec nahoru za solidní zábavu. Druhé zhlédnutí možná časem přijde ku prospěchu. [Sitges 2019] ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Dobrý béčkový příběh, překvapivě dobrá filmařina (triky, efekty, interiéry, kamera), ale nesmírně nesympatické herecké obsazení. Všichni ti pečlivě vystajlovaní krasavci a krasavice s jejich křečovitými pózami a hláškami a xichtěním mi byli od začátku až do konce protivní až běda. Mám rád civilní herecký projev, ne takovéhle rádoby cool přehrávání. Závěr s několika milými mordy se mi ovšem líbil, takže celkový dojem z filmu mám nakonec velice mírně pozitivní. Hodně slabá třetí. ()

Galerie (10)

Zajímavosti (1)

  • Název filmu se objeví až ve 22. minutě. (noelcoward73)

Reklama

Reklama