Reklama

Reklama

Robin Hood

(seriál)
Velká Británie, (1984–1986), 22 h 8 min (Minutáž: 50–102 min)

Hudba:

Clannad

Hrají:

Michael Praed, Jason Connery, Mark Ryan, Clive Mantle, Robert Addie, Ray Winstone, Philip Jackson, Richard O'Brien, Phil Davis, Anthony Steel, Nick Brimble (více)
(další profese)

Série(3) / Epizody(22)

Obsahy(1)

Nebylo jich mnoho, ale strach dokázali nahnat dokonale. Vždy se z čista jasna objevili na tom nejnepravděpodobnějším místě a odvážně se stavěli na stranu chudých. Když bylo třeba, neváhali tasit meče a napnout tětivu. Málokdy minuli cíl. Jejich vůdcem byl sympatický Robin, kterého tajemná bytost rozkročená mezi dvěma světy, Herm, pověřila úkolem bránit zlu v jeho rejdech. V tehdejších dobách se o rytířství, gentlemanství a právu dalo mluvit jen stěží. Vždyť když i šlechta kradla a loupila kde jen mohla, jak to potom mělo vypadat mezi poddanými? Robin, jeho milá Marion, Will, Much , Malý John, tlouštík Tuck a saracenský bojovník Nasir se záhy proslavili a to se správci kraje kolem hvozdu Sherwood, siru Guyi z Gisburne, dvakrát nelíbilo. Proto se na Robina snaží všemi možnými prostředky nastražit léčku... (Siriuss)

(více)

Recenze (232)

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Z mlhy vystupující sherwoodský "Cornuto" Herne, dvěma meči vybavený saracénský Walda Matuška Nasir a švarný Robin z Loxley, který se mě pokoušel v pubertě zviklat ke zřeknutí se heterosexuální orientace. Díky nádhernému theme song od Clannad "The Hooded Man", mystické atmosféře a nepopsatelné divácké přitažlivosti rozhodně nadprůměr mezi tvorbou o zbojnické legendě napínající tětivu a je škoda, že si na ni člověk může nostalgicky zavzpomínat už jen leda tak na Youtube (doporučuji The Swords of Wayland). ()

Le_Chuck 

všechny recenze uživatele

Seriál mého mládí. Ja vspomínám na jednú časť kedy bola Robinova partia prekliatá a všetci mali biele oči. Vtety som sa v posteli bál otočiť či tam náhodou nebudú. Matne si pamätám, že tento seriál bežal vo verejnoprávne niekoľko krát obrok. Bolo by fajn, keby sa znova objavil, aby fanúšikovia Xeny, Herkulesa a podobných patvarov videli ako vyzerá kvalitný fantasy seriál. ()

Reklama

Natabar 

všechny recenze uživatele

Když tak koukám na ty čajíčky a la Costnerův Robin Hood - Král zbojníků či totální odpady jako novodobý seriálový Robin, vzpomněl jsem si s nemalou dávkou nostalgie na jeden seriál, který mě kdysi (hodně) dávno pokaždé přibil k TV obrazovce. To aspoň mělo atmosféru! Jasan, že nemalou měrou k tomu přispěla právě výborná hudba. Ať už Hooda točil kdokoli, pro mě existuje jen jeden opravdový - ten z '84. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Ďalší seriál môjho detstva u ktorého ma sralo, že u nás uviedli len prvé série v ktorých na konci Robina picnú. Takže ďalšie diely s novým Robinom som musel pozerať na nejakej britskej TV a to ma už zďaleka tak nebavilo. Nezaujal ma nový predstaviteľ + som aj tak prd rozumel. Z pôvodnej série si už síce veľa toho nepamätám, ale rád som ju sledoval. 8/10. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Na roky 1984-1986 seriál, ktorý vyzerá dobre, súčasnejšie. To je asi tým, že keď urobíte v historickom filme dobré kostýmy, tak fakt by mal jeho odkaz vydržať. Tu sa to podarilo. Ale inak ako príbeh Robina Hooda by som očakával viac akcie, intríg, zápletok. Tu uviazli v romantickej scenérii a pri historkách v lese či niekde pri lopúchu. A Marian je zase len priemerné dievča, táto postava akoby trpela na to, že to nesmie byť žiadna kráska. ()

Galerie (28)

Zajímavosti (13)

  • Skupina Clannad nikdy nekomponovala hudbu přímo pro seriál. Namísto toho jezdíval producent Paul Knight jednou ročně za skupinou do Dublinu, kde získal přibližně hodinovou nahrávku skvělé hudby a tu potom použil v seriálu. (Gwilwen)
  • Vesnice s názvem Elsdon v hrabství Nottinghamshire ve skutečnosti neexistuje, reálně je vesnice Elsdon v hrabství Northumberland v severní Anglii. Autoři dílu se nejspíše inspirovali vesnicí a farností Elston, která skutečně v oblasti Nottinghamu existuje a to na východ od Sherwoodských lesů. V této vesnici skutečně bývala středověká nemocnice a také léčebna pro malomocné. Na jejím místě byla později postavena kaple. (ajaxx)
  • Natáčelo se v oblasti bristolských lesů, kde složení vegetace ještě odpovídá stavu 11. století. Na většině území Anglie byly totiž v 19. století vysázeny jedle. (Gwilwen)

Reklama

Reklama