Reklama

Reklama

Vyšinutý

  • USA Unhinged (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Tento aktuální psychologický thriller zkoumá křehkou rovnováhu současné společnosti a dovádí agresi za volantem, se kterou jsme se už všichni setkali, k naprosto nepředvídatelnému a děsivému vyústění. Rachel (Caren Pistorius) jede pozdě do práce a na semaforu se dostane do ostré hádky s jiným řidičem (Russell Crowe), který má ze svého dosavadního života pocit bezmoci a připadá si všemi přehlížený. Rachel a všichni, které má ráda, se brzy stanou terčem muže, který si umane, že na tomto světě po sobě zanechá ještě poslední stopu tím, že Rachel udělí řadu vražedných lekcí. Následuje nebezpečná hra kočky s myší, která dokazuje, že si nikdy nemůžete být jisti, že ve vaší blízkosti není někdo na samé hranici vyšinutí. (Vertical Entertainment)

(více)

Videa (9)

Trailer 1

Recenze (350)

POMO 

všechny recenze uživatele

Překvapivě vyhrocené, pomalu do slasher vyvražďovačky. Ovšem zbytečně přepáleně, nedůveyhodně a s logickými hloupostmi. Crowovi by role možná sedla, kdybychom ho neznali coby áčkového charakterního herce. Zvyknout si na něj a docenit jeho výkon coby vyšinutého psychopatického násilníka a vraha je zde takřka nemožné, taky pro jednorozměrnost jeho postavy bez jakéhokoliv vysvětlení příčin. V rámcí žánru naprosto zbytečný film, který svoji bezmozkovitost přehlušuje hrubým násilím. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Ryze středoproudový, předvídatelný a nenápaditý soft thriller sice s dobrým námětem, ale se za vlasy notně přitaženým a zároveň banálním scénářem a s otravně plochými postavami: statečná matka bojovnice a statečný přechytralý synek, kteří "to společně zvládnou", tak tyhle hollywoodské archetypy i šablony už mi vrchovatě lezou krkem. Za zmínku stojí aspoň vyžraný dýchavičný prasoň Crowe, kterého jinak moc nemusím, ale který mě coby "chlápek s přeteklým kýblem nervů" docela bavil. A poučení pro diváky? Nikdy nevíš na koho narazíš, takže si dvakrát rozmyslete, než na někoho na křižovatce zatroubíte, vy bastardi. ()

Reklama

AppleCore 

všechny recenze uživatele

Russell Crowe sežral všechny prachy vydělaný svými předchozími hereckými úspěchy. A tak sledujeme, kterak dvou set kilový gladiátor řádí ulicemi v touze zařadit se po bok Nicolase Cage nebo Bruce Willise. V rámci magorů těžká váha. Unhinged se sice místy docela snaží a třeba z hlediska technickýho to není vůbec zlý, scénář je ale směšnej ve všech chvílích, kdy má přijít na řadu logika... A to je sakra často! ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Russel Crowe má už 56 rokov, takže sa na udržiavanie figúry už môže vykašľať, ale treba povedať, že mu v podstate tá nadváha pristane. A urobil dobre, pretože sa premenil v statného šialenca a opätovne potvrdil svoje špičkové herecké kvality. Výsledkom je celkom dobrý psycho thriller, kde vás bude srať len stupidita hlavnej predstaviteľky, ale aj policajta s mínusovým IQ, ktorý by netrafil ani sochu, keby stála pred ním na dva metre. No ten psychopat sa ozaj vydaril, na nič sa nehrá, neskrýva svoj stav ani na verejnosti, koná tak, ako sa na neho patrí, ako blázon. Russel to celé ťahal, tempo je rýchle, má to spád, hluché miesta tu nie sú, príbeh je síce jednoduchší, ale priamočiary, no a jednotlivé nehody a úmrtia boli natočené efektne. Silné tri hviezdy. ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Agresivita za volantem vede nevyhnutelně k tragédii. Zde je tento slogan doveden ad absurdum, avšak nelze sto procentně říct, že něco takového není možné. Psychopatů mezi lidmi, automobilismus nevyjímaje, je hodně, takže každé agresivní zatroubení či gestikulování je dobré si rozmyslet. Často to opravdu nestojí za to. Také platí, že lepší ztratit minutu v životě, než v minutě život. Ale zpět k filmu. Velice dobře se sleduje, je napínavý, místy sice možná trochu nelogický, ale jako celek funguje a největší podíl na tom má skvělý Russell Crowe, jenž mi to byl mimořádně protivný a napomáhala tomu i jeho současná vizáž. S jeho kilogramy se na roli psychopata perfektně hodil a působil v ní věrohodněji, než kdyby měl figuru z dob Gladiátora. Nu a k jeho prudké australské povaze to ve skutečnosti pasovalo náramně. :) ()

Galerie (42)

Zajímavosti (13)

  • Nizozemští diváci zaznamenali pozoruhodnou podobnost mezi příběhem tohoto filmu a nizozemským thrillerem Bumperkleef (2019), který je také o tajemném řidiči, který požaduje omluvu za vnímanou urážku na silnici, po její nepřijetí zahájí neúnavné pronásledování pachatele. Vzhledem k tomu, že film vyšel o necelý rok později, jsou tyto podobnosti s největší pravděpodobností náhodné. (Maulincio)
  • Natáčalo sa v americkom štáte Louisiana, predovšetkým v meste New Orleans a priľahlej časti Jefferson Parish. (MikaelSVK)

Související novinky

Russell Crowe jako nelítostný gangster

Russell Crowe jako nelítostný gangster

14.05.2020

Australský herec Russell Crowe (Gladiátor) si zahraje ve snímku American Son, jenž je remakem oceňovaného filmu Prorok Jacquese Audiarda. Příběh vypráví o muži, který ve vězení spadne pod křídla… (více)

Reklama

Reklama