Reklama

Reklama

Vyšinutý

  • USA Unhinged (více)
Trailer 6

Obsahy(1)

Tento aktuální psychologický thriller zkoumá křehkou rovnováhu současné společnosti a dovádí agresi za volantem, se kterou jsme se už všichni setkali, k naprosto nepředvídatelnému a děsivému vyústění. Rachel (Caren Pistorius) jede pozdě do práce a na semaforu se dostane do ostré hádky s jiným řidičem (Russell Crowe), který má ze svého dosavadního života pocit bezmoci a připadá si všemi přehlížený. Rachel a všichni, které má ráda, se brzy stanou terčem muže, který si umane, že na tomto světě po sobě zanechá ještě poslední stopu tím, že Rachel udělí řadu vražedných lekcí. Následuje nebezpečná hra kočky s myší, která dokazuje, že si nikdy nemůžete být jisti, že ve vaší blízkosti není někdo na samé hranici vyšinutí. (Vertical Entertainment)

(více)

Videa (9)

Trailer 6

Recenze (353)

Fr 

všechny recenze uživatele

„MYSLÍM, ŽE NEVÍTE, CO ZNAMENÁ MÍT ŠPATNEJ DEN. TO ALE ZJISTÍTE...“ /// Psychothriller o čurákovi, kterýmu totálně jeblo. No… von je to možná spíš horor, protože Russel Crowe je parádní psychopat a sledovat jeho počínání je pro silnější nátury. Pravdou je, že má ve svým řádění kurevskou kliku a vobčas mu ostatní svým chováním pomůžou … prostě, jak už to tak u těhle filmů bejvá. Slabší povahy se nadechnou, když Rachel dojde, že musí vzít osud do svých pazour. Bohužel pak jsou místa, kdy se tomu musím smát – včetně toho finále. Škoda. Chvíli to bylo dobrý a emoční maso! Nejen pro chronický klaksonáře… /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Mám před důchodem a v kapse výpověď. 2.) Jsem nervák. Hlavně za volantem... 3.) Thx za titule „honsko“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE ** NAPĚTÍ *** ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Jednoduše poctivý, přímočarý a překvapivě i docela brutální napínák, kde jsou legrační připomínky mnoha hodnotitelů stran strašlivých nelogičností bez jediného příkladu. Za mě hlavní hrdinka zejména ZAVOLALA policajty hned, jakmile to bylo nutné a možné a spousta věcí se dá schovat za vyřčenou premisu, že americká policie má opravdu VELKÝ podstav.  Což je natvrdlému divákovi připomenuto minimálně ještě  jednou, když policie nemůže přijet oznamovatelce na pomoc, poněvadž je vytížena hromadnou nehodou, jenž se právě odehrála.  Bezejmenný vrah  je pak mnohem lepší než zdlouhavé vysvětlování jeho osobních motivů. Ve vyprávění (sdělení) o zvyšujícím se násilí ve společnosti je taková persona zkrátka působivější než citlivý psychologický profil nešťastného muže.  Bezskrupulóznost a absence zábran Croweova magora pak působí  autentičtěji a za sebe si říkám, že byste si zřejmě měli od teď dávat pozor, na koho troubíte, taky bych mohl být za volantem já... Srovnání s Volným pádem pak zcela na místě, povedená variace na totéž, jen zde holt více symbolická. Proč vlastně ne za plný počet? ()

Reklama

dO_od 

všechny recenze uživatele

// Bez démonického Russella Crowea poloviční thriller, takhle ale zatraceně výživný teror v podání jednoho z nejlepších herců své generace. Jasně, v jádru je ten film pořád béčko, přesto jsem se několikrát nachytal, jak kroutím hlavou nebo rovnou zírám s otevřenou pusou na bezprostřední brutalitu a násilí, která ve filmu pravidelně probíhá. Pekelné dění navíc zdobí celková nepředvídatelnost hlavního padoucha, který by tváří v tvář například takovému Jokerovi nejspíš hodně rychle ukázal, že pomalování šašci vůbec nemají ponětí, co to znamená mít špatný den. Film tak vlastně sráží jen nevýrazná protagonistka, příliš očividná snaha diváka vodit za ručičku (celá ta Čechovova zbraň převlečená za telefon hlavní hrdinky byla TAK. EXTRÉMNĚ. ZBYTEČNÁ.) a možná až příliš rychle finále. To bych si totiž klidně dal ještě krvavější a vyhrocenější. Navíc se trochu peru s faktem, že ten film vysílá vyloženě špatné poselství - v Americe je nedostatek policistů, nábor nových trvá dlouho, doba je uspěchaná, všem může rupnout v bedně, a když někoho právem vytroubíte, tak je to vlastně špatně, protože mu tím dáváte signál, že je v pořádku vám dát lekci. Takže poučení je příště mlčet a raději šoupat nohama, protože systém vás neochrání a před problémy by se měly raději zavírat oči. Jakože what? Beru, že by se lidé k sobě měli chovat ohleduplněji, pokud chtěl ale film podtrhnout zrovna tohle, měl to asi udělat maličko jasněji. Nebýt Crowea, zůstal bych na 6/10, jeho výkon to táhne hrozně moc nahoru - nejen to, on dokonce fakt stojí za vidění. Míň jak 7/10 si tudíž tahle road rage noční můra nezaslouží. Autokino mimochodem nedoporučuju. ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Vyšinutý již v úvodu upoutá diváckou pozornost strohým, ale úderným přehledem ohledně stavu kriminality a společnosti v USA, "zemi neomezených možností, ale omezených lidí". Po kratším prologu a seznámení se s postavami následuje čirá thrillerová akce, při níž člověk chvílemi jen nevěřícně a rozhořčeně zírá na plátno, hlavou mu běží nas*ané myšlenky a říká si, jestli je něco podobného na každodenním (americkém) pořádku. Russell Crowe se do role psychopatického ho*ada, jemuž stačí k naštvání vážně málo, vžil mrazivě přesvědčivým způsobem a neskutečně jsem mu nefandil a přál jsem mu jen ten nejhorší myslitelný konec. Jestli je Vyšinutý realistickým odrazem americké společnosti, nemohu posoudit, jelikož tam nežiju, nicméně i kdyby se jednalo o univerzální obraz, tak na mě vskutku zapůsobil. Postrádal jsem snad jen trochu víc načrtnuté pozadí Russellovy postavy. ()

Mordenroth 

všechny recenze uživatele

V minulosti sme boli zvyknutí na sofistikovanejšie záležitosti typu The Hitcher, Falling Down alebo Phone Booth a pod. Dnes nám stačí k dokonalosti jednoduchosť typu Unhinged. Prekvapivo to však šliape veľmi dobre a nejaké tie drobné kozmetické chyby sú pomerne ľahko prehliadnuteľné. „Průser“ sa teda rozhodne nekoná. ()

Galerie (42)

Zajímavosti (13)

  • Po závěrečném boji jsou Rachel (Caren Pistorius) a Kyle (Gabriel Bateman) po pár hodinách, možná minutách, policií propuštěni, aniž by byli transportováni do nemocnice k dalšímu vyšetření, přestože byli oba brutálně fyzicky i psychicky napadeni. Rovněž okamžitě jedou autem, ale Rachel by neměla být ve stavu, ve kterém by mohla řídit, alespoň několik dní. (Maulincio)
  • Russell Crowe (Man) řídí Ford F-Series Super Duty z roku 2002, ale v žádném záběru není vidět logo Ford. Rachel (Caren Pistorius) řídí Volvo 960 z roku 1995. (Maulincio)

Související novinky

Russell Crowe jako nelítostný gangster

Russell Crowe jako nelítostný gangster

14.05.2020

Australský herec Russell Crowe (Gladiátor) si zahraje ve snímku American Son, jenž je remakem oceňovaného filmu Prorok Jacquese Audiarda. Příběh vypráví o muži, který ve vězení spadne pod křídla… (více)

Reklama

Reklama