Reklama

Reklama

Vyšinutý

  • USA Unhinged (více)
Trailer 4

Obsahy(1)

Tento aktuální psychologický thriller zkoumá křehkou rovnováhu současné společnosti a dovádí agresi za volantem, se kterou jsme se už všichni setkali, k naprosto nepředvídatelnému a děsivému vyústění. Rachel (Caren Pistorius) jede pozdě do práce a na semaforu se dostane do ostré hádky s jiným řidičem (Russell Crowe), který má ze svého dosavadního života pocit bezmoci a připadá si všemi přehlížený. Rachel a všichni, které má ráda, se brzy stanou terčem muže, který si umane, že na tomto světě po sobě zanechá ještě poslední stopu tím, že Rachel udělí řadu vražedných lekcí. Následuje nebezpečná hra kočky s myší, která dokazuje, že si nikdy nemůžete být jisti, že ve vaší blízkosti není někdo na samé hranici vyšinutí. (Vertical Entertainment)

(více)

Videa (9)

Trailer 4

Recenze (355)

Yoshitsune 

všechny recenze uživatele

Tak takový záhul sem tedy nečekal, myslel sem si že to bude něco ve stylu "Na doraz", což je dobrý film, ale drží se na uzdě. Zatímco tenhle film rozhodně ne a tak se vše v tomhle filmu stupňuje a stupňuje a sem rád že v tomhle ohledu, mně film neustále něčím překvapoval a udržoval mně napnutého. Má to vynikající honičky, skvělá a dynamická hudba při nich hraje, a Russell Crow, si tenhle film vyloženě krade pro sebe. Určitě by se na tomhle filmu dali najít chyby, ale jelikož tohle byla totálně nekompromisní adrenalinová jízda, tak tomu lze i lecco odpustit a těch pět hvězdiček, si to rozhodně zaslouží. PS : A né neni to, jako Volný pád, u Volného pádu šlo o selhání jedince a pomstě celému systému, zatím tady se jedinec chce pomstít, jenom jedné konkrétní osobě. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Nechutně vyprasený Russell Crowe v kombinaci "Stopaře" a "Volného pádu", kdy se životem zdrcený magor, rozhodne terorizovat mladou přidrzlou matku. Film nefunguje prakticky v ničem, jelikož je ve všech směrech absolutně dementní a ve výsledku se tak jedná o spletenec scén, kdy je antihrdina vždy tam, kde mu určí scénář, ačkoliv to nedává smysl, stejně jako jeho chování. Crowe a jeho směšné přehrávání už je jen třešničkou. ()

Reklama

Eliott 

všechny recenze uživatele

Russell Crowe umí výborně ztvárnit vyšinuté blázny až jsem na konci váhal, zda neudělit 4 hvězdy. Ale když jsem si film v hlavě ještě jednou procházel a přehodnocoval, nenašel jsem v něm nic, co by bylo schopné zaručit tak vysoké hodnocení. 65% PS: Russell již vypadá úplně jako Goodman. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Chcel som to po 15 min. vypnúť, no nakoniec som uvážil, že som dostatočne statočný a odvážny nato, aby som dokázal dopozerať aj takúto absurdnú kokotinu bez štipky inteligencie, po ktorej bez najmenších problémov zaspím ako batoľa, lebo v prípade “Unhinged” netreba používať žiadny rozum či zdravý úsudok. Russel mi počas sledovania tohto zázraku neskutočne pripomínal Seagala, ktorý taktiež vyzerá ako prasa pred porážkou, pričom osobne veľmi dúfam, že ich odstupom času nebude spájať spoločná záľuba, a to hrať v každej kokotine, ktorá sa naskytne, bez ohľadu nato, že nemá ani hlavu ani pätu. Dávam dve za akčnosť a istým spôsobom “zábavnosť”, lebo toto je taký sranda film, ktorý skrátka nemožno brať nijak vážne, aj keby človek neviem ako chcel .. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

R. Crowe poriadne pribral, ale seklo mu to aj s tými kilami navyše. Nie je to tak dávno keď bol jedným z najobsadzovanejších hercov a darilo sa mu točiť úspešné filmy. Film Rozzúrený považujem po dlhšej dobe hodný jeho účasti a talentu. Je to síce len taká thrillerová jednohubka, ale poctivo vtiahne do deja a je vidieť, že Crowe si tú rolu užil. Je dosť pravdepodobné, že si to užije i väčšina divákov. Nejaká podobnosť s filmom Voľný pád (M. Douglas) tu je, ale tam je iná kvalita. Aj tento film na tom mohol byť o dosť lepšie, stačilo pridať pár minút a rozobrať iba jemne naznačené problémy, ktoré Crowe v úvode evidentne mal. Trochu unáhlený záver tiež mohli trochu roztiahnuť. Väčšina v tom vidí priemer ja o čosi viac, navyše som si tú jazdu s Russelom celkom užil. 70%. ()

Galerie (42)

Zajímavosti (13)

  • Na konci filmu hraje píseň „The Reaper“ od Keep Shelly In Athens. (Duoscop)
  • Je to první celovečerní film, který se v amerických kinech dočkal širokého uvedení po pěti měsících (od poloviny března do poloviny srpna 2020) po uzavření kin v důsledku pandemie Covid-19. (Maulincio)
  • Nizozemští diváci zaznamenali pozoruhodnou podobnost mezi příběhem tohoto filmu a nizozemským thrillerem Bumperkleef (2019), který je také o tajemném řidiči, který požaduje omluvu za vnímanou urážku na silnici, po její nepřijetí zahájí neúnavné pronásledování pachatele. Vzhledem k tomu, že film vyšel o necelý rok později, jsou tyto podobnosti s největší pravděpodobností náhodné. (Maulincio)

Související novinky

Russell Crowe jako nelítostný gangster

Russell Crowe jako nelítostný gangster

14.05.2020

Australský herec Russell Crowe (Gladiátor) si zahraje ve snímku American Son, jenž je remakem oceňovaného filmu Prorok Jacquese Audiarda. Příběh vypráví o muži, který ve vězení spadne pod křídla… (více)

Reklama

Reklama