Reklama

Reklama

Hutch (Bob Odenkirk) je unavený chlap středního věku, jehož život se smrsknul na otravné každodenní rituály prokládané manželčiným pohrdáním a pubertálními výlevy vlastních dětí. Když do jejich domu vniknou dva lupiči, nechá je beztrestně loupit a praštit svého syna. On se hájí tím, že nechtěl hrotit nebezpečnou situaci, ale všichni v jeho okolí ho mají za zbabělce. Hutch si původně myslel, že to ustojí, ale když se stane jedním z cestujících, které v nočním autobuse obtěžuje banda grázlů, bouchnou v něm nahromaděné saze. A že jich je. Než se usadil, živil se Hutch tím, že s pomocí násilí řešil problémy, na které si nikdo jiný netroufal, a absolvoval kvůli tomu hodně speciální trénink. Krvavá výchovná lekce v autobuse spustí lavinu událostí, které Hutche prověří víc, než cokoliv dosud prožil. Tenhle pan Nikdo má ale pořádně tuhý kořínek. A tajný sejf plný zbraní. (Cinemart)

(více)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (862)

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

„Má ten dům.....sklep?" John Wick, pardon, Hutch Mansell se dostane do křížku s ruskou mafií. No, kdyby ti Rusové nebyli vždy tak namyšlení, tak by mohli žít o něco déle. Adrenalinový zážitek odkazuje více na devadesátá než osmdesátá léta, což vůbec nevadí. Estetika filmového zabíjení je zde od dob Mechanického pomeranče a dalších následovníků vypilována až na kost. Stříkající krev je sice digitální (většinou), ale na rozdíl od reality tomu dává správný šmrnc. Překvapilo mě příjemně trio Odenkirk - Lloyd - Ironside (ten hlavně proto, že ještě stále hraje). Navrch Čajkovskij, Louis Armstrong a jeho nesmrtelný song What a Wonderful World a hit od Pat Benatarové - Heartbreaker. Úvod perfektně ukazuje ubíjející životní stereotyp, kdy se nic převratného neděje, dokud... ()

AppleCore 

všechny recenze uživatele

Bob si svojí akční roli sice užívá jak blázen, všechno je bráno s nadsázkou a má to švih, tempo, brutalitu i slušnou akci, ale jakmile dostanete prostor k oddychu, zjistíte, jak zoufale moc je to neoriginální. Soundtrack od Davida Buckleyho navíc jenom ruší (výběr songů je ale skvělej) a finále je zbytečně přestřelený. Dvojku si ovšem dám s radostí. ()

Reklama

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Velmi milé překvapení s naprosto božím Saulem v hlavní roli a kopou záměrně přemrštěné a velmi vtipné akce. Taková akční jednohubka, když potřebujete pořádně vypnout večer po práci, která vás zaručeně pobaví. Zejména kompletně celou scénu v autbuse řadím na filmový Olymp. Mám nějakou zvláštní slabost pro hrdiny, kteří v sobě dlouhé roky potlačují hromadící se agresi a vypadají jako ňouma od vedle, která pravidelně okupuje přední lavice při nedělní mši, až jednoho krásného dne totálně explodují. Opravdu vynikající akční jednohubka, které mohu vytknout snad jen posledních 20 minut, kdy už se tvůrci hodně odvázali a utrhli se ze řetězu, Jakožto nejlepší uživatel této databáze musím ovšem napsat, že v rámci žánru to byla opravdu neskutečná pecka. [84 %] ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Svižná akčná jednohubka, akých tu ale už bolo v posledných dekádach viac než dosť, takže ide skôr o to, či to Odenkirkovi sadlo, alebo nie. Nuž, sadlo, a poriadne. Len ma Nobody nikdy nedokázal poriadne strhnúť, čo je pri takto vražednom tempe veľká škoda. Skôr si potom divák všíma rôzne kamerové fintičky, ako napríklad detail rotujúcej zbrane, kedy je ale kamera v pozícii zbrane, rozumej v pokoji. Na realitu sa tu samozrejme nikto nehrá, ak by sme nevedeli, že je to netflixovina, tak by sme dali ruku do ohňa, že je za tým Besson, pričom Neeson točil zrovna niečo iné, ale veľmi podobné. ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Alternativa Johna Wicka s na první pohled páprdou od plotny a bez místy komplikovaných kung-fu komb. A i když zde není nouze o fajn postavy a rychlé tempo s velmi prostinkým scénářem, druhá polovina už je pouze klišovité počítání level up situací, včetně do extrému dohnaného finále. Do půle filmu to mělo zaděláno na absolutní bombu, protože rubanice v autobuse bude patřit do výkladní skříně akčních filmů tak, jako třeba v ženském podání Atomic Blonde na schodech. Tenhle borec z Ruska dokáže časem velké věci. ()

Galerie (29)

Zajímavosti (20)

  • Ve scéně, kdy Hutch (Bob Odenkirk) nabídne, že k večeři udělá lasagne, má pomlácený obličej. V dalším záběru při cestě do práce je jeho obličej netknutý. Když ale vejde po přečtení SMS do holičství, jeho obličej je zase plný jizev a modřin. (Habansz)
  • Film vychádza istým spôsobom zo skutočnosti. Do domu Boba Odenkirka sa v minulosti vlámali lupiči, no ten ich zavrel a zamkol v pivnici. Z celej situácie bol značne frustrovaný, najmä z prístupu orgánov činných v trestnom konaní, a tak premýšľal o tom, ako by celú vec zobral to vlastných rúk, keby bol "badass." A nejak takto vznikol nápad na tento film. (Real Tom Hardy)

Související novinky

Christopher Lloyd si zahraje v Mandalorianovi

Christopher Lloyd si zahraje v Mandalorianovi

20.03.2022

Legendární herec Christopher Lloyd (Návrat do budoucnost, Addamsova rodina) si na stará kolena řekl, že na odchod do důchodu je v 83 letech ještě brzo, a tak fanouškům (a jistě i vnoučatům) dělá… (více)

NEJ filmy a seriály roku dle žebříčků ČSFD

NEJ filmy a seriály roku dle žebříčků ČSFD

30.12.2021

Rok 2021 proběhl z hlediska kinematografie v o něco menší nejistotě než rok 2020, kdy byly v důsledku virové epidemie zavírány kinosály a filmové premiéry se houfně odsouvaly, což trvalo až do… (více)

Bob Odenkirk zpátky na place Saula

Bob Odenkirk zpátky na place Saula

08.09.2021

Hvězda akčního snímku Nikdo a taky seriálu Volejte Saulovi Bob Odenkirk před pár týdny zkolaboval na place zmíněného spin-offu Perníkového táty. Údajně za to mohl menší infarkt, od té doby byl tak… (více)

Akční Nikdo se dočká pokračování

Akční Nikdo se dočká pokračování

19.06.2021

…tedy nejspíš. Přestože se z akčního snímku Nikdo s Bobem Odenkirkem v hlavní roli stal relativně malý úspěšný hit (snímek vydělal 61,5 milionů dolarů, rozpočet byl přitom jen 16), režisér Ilja… (více)

Reklama

Reklama