Reklama

Reklama

Hutch (Bob Odenkirk) je unavený chlap středního věku, jehož život se smrsknul na otravné každodenní rituály prokládané manželčiným pohrdáním a pubertálními výlevy vlastních dětí. Když do jejich domu vniknou dva lupiči, nechá je beztrestně loupit a praštit svého syna. On se hájí tím, že nechtěl hrotit nebezpečnou situaci, ale všichni v jeho okolí ho mají za zbabělce. Hutch si původně myslel, že to ustojí, ale když se stane jedním z cestujících, které v nočním autobuse obtěžuje banda grázlů, bouchnou v něm nahromaděné saze. A že jich je. Než se usadil, živil se Hutch tím, že s pomocí násilí řešil problémy, na které si nikdo jiný netroufal, a absolvoval kvůli tomu hodně speciální trénink. Krvavá výchovná lekce v autobuse spustí lavinu událostí, které Hutche prověří víc, než cokoliv dosud prožil. Tenhle pan Nikdo má ale pořádně tuhý kořínek. A tajný sejf plný zbraní. (Cinemart)

(více)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (864)

Dzeyna 

všechny recenze uživatele

Je to sice lehce nadprůměrné, ale opravdu jen lehce. Bob Odenkirk mě absolutně nebavil. Nemá v sobě charisma a vůbec nic zajímavého. V průběhu celého filmu mě ničím nezaujal. Dokonce jeho nudnost ochromila i super myšlenku a nápad. Ne, že bych něco takového ještě neviděla, ale tady to bylo rychlé, mělo to spád a zapojení Ruska se mi líbilo. Ale abych si jen nestěžovala, tak mě hodně bavila hudba a Christopher Lloyd. ()

dO_od 

všechny recenze uživatele

// Ryzí akční hody, kde kromě příběhu gradují i jednotlivé killy a to až do hezky krvavého finále. Najšuller umí, navíc se řídí pravidlem, že v jednoduchosti je krása, takže těch 90 minut uteklo jako nic, Odenkirk si to celou dobu strašně dával a Christopher Lloyd si v 82 letech zařídil extrémně cool konec kariéry. Každopádně kdybych měl mít jednu výtku - jakože si nemůžu pomoct - tak Derek Kolstad už by vážně mohl přestat recyklovat ten jeden scénář pořád dokolečka. Vzhledem k tomu, že nikdo další už zjevně v Hollywoodu akční filmy nepíše, tak bych docela ocenil, kdyby se třeba snažil vykrádat sám sebe aspoň o maličko míň nápadně. Nicméně natočené je to fenomenálně a soundtrack to má boží, takže si přestávám stěžovat, a jdu si pár scén pustit ještě jednou. Což se zase tak často nestává. 8/10 ()

Reklama

Spooner 

všechny recenze uživatele

Vlastně stejně příjemné a stylové akční zjevení jako v případě prvního Johna Wicka. Ostatně, ještě aby ne, když zde Derek Kolstad v podstatě jen variuje jeho scénář. Jenže díky zcela odlišnému hrdinovi a tvůrčímu stylu dostáváme naštěstí trochu jiný zážitek. A hlavně Naishullerovy neskutečně našlapané krvavé hody, v nichž režisér ani na chvíli nesundá nohu z plynu a srší nápady od začátku až do úplného konce. Zdejší akce je nejen krvavější a přepálenější, ale dokáže být v některých scénách i nádherně fyzická. To vše ale i s pořádnou dávkou nadhledu, skvěle fungujícího humoru i vděčných vedlejších postaviček. Ano, Bob Odenkirk svou proměnu akčního borce dotáhl do dokonalosti a zároveň umí dát postavě díky svým hereckým kvalitám i lidskou tvář, rozhodně zde ale neválí sám. Pořád je tu totiž ještě lahůdkový Christopher Lloyd a výtečný záporák Alexej Serebrjakov, který by si zasloužil i více prostoru. Nikdo je zkrátka ten typ filmu, u něhož bude mít každý akční fanda spokojený úsměv od začátku do konce. A pak si to bude chtít pustit celé co nejdřív znova. ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Nic pro levičácký anti-zbraňový poprděnce, co hned všude vytýkají násilí ("unnecessary at best and irresponsible at worst"), pro zbytek cool akční zábava jak má být a máme v dnešní době tak zoufale málo. Střelnice plná rusáků! <3 ♪♫ ()

Kudly4 

všechny recenze uživatele

V mnoha ohledech, podobné k prvnímu Johnu Wickovi, neříkám, že i lepší. Ale pokud chcete více humornější a odlehčenou verzi, tohle vřele doporučuji. Možná to bylo i o malinko více akčnější a brutálnější (Top scéna - fight v autobuse), potěší i výborná hudba (L.A. - What A Wonderful World, jsem si hezky užil). Za mě dost slušná zábava a rozhodně se těším na další filmy, tohoto talentovaného, ruského režiséra, který si tímto filmem asi poštve proti sobě nejednoho Rusáka, hehe. ()

Galerie (29)

Zajímavosti (20)

  • Některé z nápadů ohledně ruské mafie a Obshaku získal režisér Ilya Naishuller od svého přítele, který sám patří k jisté organizované skupině. (NiWi)
  • Hlavný predstaviteľ Bob Odenkirk absolvoval veľkú časť prípravy na bojové scény u Daniela Bernhardta, choreografa a stuntmana, ktorý sa predstavil aj v tomto filme ako jeden z útočníkov v autobuse. Daniel Bernhardt bol tiež záporák vo filme John Wick (2014), na ktorom sa podieľalo množstvo tých istých choreografov, ako na tomto filme. (kazatelSVK)
  • Film se natáčel ve Winnipegu v Manitobě v Kanadě. Točilo se od 30. září do 3. listopadu 2019. (rafix)

Související novinky

Bob Odenkirk znovu v akci

Bob Odenkirk znovu v akci

25.06.2024

Během covidové pandemie se mnoho úspěšných filmů neobjevilo. Každý zářez, který účetním filmových studií přinesl alespoň nějaké dolary, měl cenu zlata. I proto se rázem po premiéře akčního filmu… (více)

Christopher Lloyd si zahraje v Mandalorianovi

Christopher Lloyd si zahraje v Mandalorianovi

20.03.2022

Legendární herec Christopher Lloyd (Návrat do budoucnost, Addamsova rodina) si na stará kolena řekl, že na odchod do důchodu je v 83 letech ještě brzo, a tak fanouškům (a jistě i vnoučatům) dělá… (více)

NEJ filmy a seriály roku dle žebříčků ČSFD

NEJ filmy a seriály roku dle žebříčků ČSFD

30.12.2021

Rok 2021 proběhl z hlediska kinematografie v o něco menší nejistotě než rok 2020, kdy byly v důsledku virové epidemie zavírány kinosály a filmové premiéry se houfně odsouvaly, což trvalo až do… (více)

Bob Odenkirk zpátky na place Saula

Bob Odenkirk zpátky na place Saula

08.09.2021

Hvězda akčního snímku Nikdo a taky seriálu Volejte Saulovi Bob Odenkirk před pár týdny zkolaboval na place zmíněného spin-offu Perníkového táty. Údajně za to mohl menší infarkt, od té doby byl tak… (více)

Reklama

Reklama