Reklama

Reklama

Mariachi

Trailer

Obsahy(1)

Osamělý mariachi (hudebník) přichází do malého města v Texasu, do města, o kterém si myslí, že mu přinese štěstí. Vše, co chce, je být muzikantem jako jeho otec, dědeček a pradědeček. Ve stejné době přichází do města zabiják. Oba muži mají na sobě černý oblek a v ruce pouzdro na kytaru. S tím rozdílem, že hudebníkovo pouzdro obsahuje jeho milovanou kytaru a zabijákovo je plné zbraní. Dochází k jejich záměně a hudebník je nucen vyměnit kytaru za jeho zbraň a bojovat proti nebezpečnému a nemilosrdnému podsvětí za pomoci majitelky místního baru, do které se zamiluje. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (218)

swamp 

všechny recenze uživatele

Ještě před filmy Desperado a Once upon a time in Mexico natočil Robert Rodriguez snímek, který by se k těmto dvěma filmům dal přiřadit, respektive ho připojit před ně. Vzniká tak trilogie, která je nenavazující, ale drží se jednoho tématu, či jedné osoby chcete-li. Tou je el mariachi, muž s pouzdrem na kytaru proklatě nízko.. ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

na to že se jedná o režisérův debut a že film stál sedm tisíc dolarů,které rodriguez získal tak,že na sobě nechal zkoušet nová antibiotika:-)se jedná o celkem zábavnou vykosovačku,na které je bohužel znát málo peněz,nic moc herci,vůbec celkově je film sice velice zajímavý,ale je prostě vidět že je to nízkorozpočtová nezavislá onanie režiséra,ve kterém se ukrývá veliký potenciál.s desperádem nesrovnatelné(jak jinak:-) ()

Reklama

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Takhle debutovat asi hned tak někdo neumí . Ty kamerové prostřihy neměli chybičku. Opravdu, asi ta želvička věděla proč do toho městečka neleze!! Pochodování přes silnici bylo evidentně bezpečnější , co kdyby si jí v tom městečku někdo spletl??To El Mariachi zvolil jiný postup a do městečka šel, no a jasně že si ho někdo spletl. A ten někdo byl ještě čistě tak náhodou pěkný gauner.Opravdu dobrý a to že to bylo točený za málo peněz, tím lépe se to oceňuje. ()

Divočák 

všechny recenze uživatele

El Mariachi je amatérský film a to se nedá jen tak schovat. Hlavní hrdina má hlas jako padesátiletý kastrát, o nějaké hraní se snad nikdo ani nesnaží a kameru Rodriguez nejspíš někomu ukradl z narozeninové oslavy. Ale o to přeci vůbec nejde. Na amatérský film je to totiž sakra dobré! Rodriguez hýří nápadem a talentem v každé druhé scéně, nadšení pro filmařinu na vás čouhá z poza každého rožku a když se zamyslíte v jakých podmínkách a za jaký rozpočet celý film vznikal - všechna čest. ()

showxman 

všechny recenze uživatele

Na začátek bych chtěl podoktnout, že ješte před Mariachim sem viděl Desperada. Musím se ovšem přiklonit na stranu staršího Mariachiho, který mi byl po chuti daleko více. Asi díky svému nízkému rozpočtu a uvěřitelnějšímu závěru, než jaký je k vidění v Desperádovi, kde se na konci strhne až bondovská akční řežba. Proč bondovská? Zkrátka proto, že je naprosto neuvěřitelné, že Banderas neschytá ani kulku v té smršti kulek a salvě výbuchů všude okolo. Až v závěru u mě Desperado ztratil hvězdičku. Mariachi za 4*. ()

Galerie (15)

Zajímavosti (29)

  • Robert Rodriguez získal peníze na film tak, že na sobě nechal testovat nová, nevyzkoušená antibiotika. (korbitch22)
  • Ve scéně, kdy Mariachi (Carlos Gallardo) utíká před gangstery, schovává se za autem a bere si od gangstera zbraň Mac 10. Poté se však při střelbě v jeho ruce objevuje jiná zbraň, a to Tek 9. (dc125)
  • Film vydělal 290x více, než byl jeho rozpočet. (Šéfik)

Reklama

Reklama