Reklama

Reklama

Zástupce šerifa Joe "Deke" Deacon (Denzel Washington) je z Kern County v Kalifornii vyslán do Los Angeles na rutinní práci sběru důkazů. Místo toho se spolu se svým novým parťákem Jimem Baxterem (Rami Malek) přímo zapojí do pátrání po sériovém vrahovi, který terorizuje celé město. V průběhu sledování a vyšetřování podezřelého (Leto) se začínají odkrývat znepokojující tajemství z Dekeovy minulosti, která by mohla ohrozit nejen tento případ. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (271)

claudel 

všechny recenze uživatele

Zvláštní film se zvláštní atmosférou, rozhodně určený pro neunaveného diváka. A to já jsem nebyl, musel jsem to vidět kouskovaně, což mě mohlo ovlivnit. Film pro tři oscarové herce a kupodivu musím konstatovat, že mě poprvé neiritoval Rami Malek, naopak se mi velmi líbil a skvěle se se dvěma dalšími hereckými bardy doplňoval. I když nemám rád tyto typy konců, u tohohle příběhu a snímku jej dokážu akceptovat, a tak nějak mi připadá přirozený. ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Další retro na hraně podivnosti a pozoruhodnosti, které to ze všech stran schytá za 'nudný scénář' a slabé vyvrcholení. Jasně, nemá to ten hezký šmrnc a špinavost devadesátek a postavy jsou až překvapivě zapomenutelné, ale Hancock zase dokázal překvapit a všechny napálit, když z očekávané detektivní linie udělal jen zástěrku pro docela jiný a komornější příběh. Příběh nepříliš atraktivní, postrádající hutnou atmosféru a skutečně vtahující informační vodítka, ale.. Absence vodítek se v součtu projeví jako docela vychytralý tah, po jehož odkrytí jsem upřímně zalitoval, že k velmi silnému zakončení se nesměřovalo přeci jen důmyslnější a formálně kreativnější cestou. Není to vůbec blbý film a někdy se k němu rád vrátím, zatím u mě ale převažuje zklamání nad promarněným potenciálem námětu, který tak drze prolíná několik schémat vedení pozornosti. Navzdory jisté podobnosti se Se7en absolutně nevím, k čemu bych mohl finále přirovnat - a beru to určitě jako plus. 65% ()

Reklama

dO_od 

všechny recenze uživatele

// Atraktivní námět přetavený do průměrné kriminálky, v níž se režisér a scenárista John Lee Hancock celou dobu snaží zakrýt fakt, že jeho příběh vlastně vůbec není tak chytrý, jak se celou dobu tváří. Denzel Washington i Jared Leto dělají, co můžou, ani oni ale z téhle plytké záležitosti nevytáhnou víc, než obyčejný zapomenutíhodný thriller. Bohužel. A to jsem se fakt hodně těšil. 5/10 ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Veľmi zdĺhavý a nezáživný rozbeh, ktorý nedával žiadny konkrétny zmysel. Až keď do deju vstupuje Sparma, tak to konečne nabralo na atraktivite a chytilo to ten správny thrill-feeling. Dvojica Deacon a Baxter na stope zločinu sériového vraha išli po Sparmovi za každú cenu, a ten si celú policajnú pozornosť náramne užíval. Trojuholník medzi hereckými esami Denzel-Remi-Jared bol vynikajúci, a v tomto prípade herecké ich kvality náramne zavážili. Vyvrcholenie deju v znamení posadnutosti napokon prináša fascinujúcu pointu, a tie posledné scény boli fakt Top! Len škoda, že cca prvá polovica filmu bola naozaj nezáživná. Tá druhá bola oveľa oveľa lepšia, no v celkovom merítku je to tak akurát na 3*. ()

luka4615 

všechny recenze uživatele

Po všech stránkách průměrná kriminální záležitost, která se zoufale snaží být něčím víc, nicméně ve finále se jí to ale vůbec nedaří. The Little Things režiséra Johna Lee Hancocka tedy zaujme pouze svým hereckým obsazením, z něhož dominantně vyčnívá již tradičně spolehlivý Denzel Washington a Jared Leto, jehož psychedelická postava by si ale zcela určitě zasloužila nějakou lepší verzi scénáře. A když tvůrci v samotném závěru vyloží karty na stůl, dojde Vám, že největší slabinou tohoto počinu je jeho laxní přístup k divákovi, jež si skrze zmatené střídání obrazů a scén zkrátka nedokáže vybudovat patřičný vztah s hlavními postavami a společně s nimi si to celé "odžít". Je to veliká škoda, jelikož snímek The Little Things měl velký potenciál stát se další originálně pojatou kriminálkou. Tak snad příště! „It's the little things that are important, Jimmy. It's the little things that get you caught.“ ()

Galerie (20)

Zajímavosti (16)

  • Film si dokázal zarobiť len 31 miliónov, čo oproti rozpočtu 30 mil. dolárov z neho robí kasový prepadák. (Arsenal83)
  • Snímek je zasazen do října roku 1990. Nasvědčuje tomu filmový plakát snímku Goodfellas (1990) a následně jsou k vidění na pouličním osvětlení halloweenské bannery. (Kuzmik)
  • Jared Leto sa chcel vyhnúť hraniu ďalšej „temnej postavy“, ale vyhlásil, že si nemôže nechať ujsť šancu spolupracovať s Washingtonom. (Arsenal83)

Související novinky

Streamovací služby platí hercům obří částky

Streamovací služby platí hercům obří částky

21.08.2021

Filmové i televizní odvětví před časem začalo ve velkém migrovat na streamovací služby, důvodů pro to je pak spousta, jeden z nejzásadnějších jsou ale definitivně peníze. Právě těmi totiž služby jako… (více)

Reklama

Reklama