Reklama

Reklama

Zástupce šerifa Joe "Deke" Deacon (Denzel Washington) je z Kern County v Kalifornii vyslán do Los Angeles na rutinní práci sběru důkazů. Místo toho se spolu se svým novým parťákem Jimem Baxterem (Rami Malek) přímo zapojí do pátrání po sériovém vrahovi, který terorizuje celé město. V průběhu sledování a vyšetřování podezřelého (Leto) se začínají odkrývat znepokojující tajemství z Dekeovy minulosti, která by mohla ohrozit nejen tento případ. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (271)

Lima 

všechny recenze uživatele

Jak je zde na CSFD zvykem, tak film, který hladí proti srsti, je osobitý a jde proti diváckým očekáváním, tak je brutálně podhodnocen. Ale že mě to ještě překvapuje. Tohle je atmosférická laskomina s netypickou, kongeniální hudbou Thomase Newmana, která přesně sedí k pomale vyprávěnému příběhu, jehož scenář je díky odhalování tajemství postavy Joea Deacona a ambivalentnímu vyvrcholení chytřejší, než by se zpočátku mohlo zdát. A Jared Leto, který jindy svým manýrismem nepatří mezi moje oblíbence, tak tady je klasa. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Záleží na vás, čo budete čakať. Ak nové Sedem (alebo seriál Mindhunter), zostanete sklamaní. Ak pomalú krimi s dvoma silnými, napriek tomu odlišnými osobnosťami na strane zákona, mohli by ste si túto rozvážnu jazdu v rámci možností užiť. Denzel Washington a Rami Malek medzi sebou nemajú závratnú megachémiu, ale je fajn, že ani jeden z nich nehrá kreténa, ale dospelého chlapa, ktorý vie spolupracovať, ak to pomôže vyriešiť prípad. Jared Leto zahral „Charlesa Mansona“ (a jemu podobných choromyseľných zmrdov) presvedčivo. Všetci traja sú dobrí, ale o oscarovom uhrančivom koncerte by som fakt nehovoril. Scenár je v mnohých okamihoch realistický (pri vyšetrovaní naozaj záleží na vyložených detailoch, ktoré bežný laik prehliadne a naozaj sú v práci policajta veci, ktoré mu nedajú spávať, najmä samozrejme staré, nedoriešené prípady). O to viac zamrzí finálna 20-minútovka, ktorá je jedným slovom neuveriteľná. Všetko od nastúpenia do auta (to fakt urobil?!) je ako z iného filmu. Chýbal takýto kúsok, aby som sa chytal za hlavu. Ale „nebojte sa“, už predtým sa vyskytne pár obdivuhodných momentov, kedy sa profesionáli správajú natoľko fušersky, že v podstate doslova až maria (!) vyšetrovanie. Občas ma rušil strih; zdalo sa mi, že zmizlo pár scén, ktoré neboli pre dej kľúčové, ale ich vystrihnutím tvorcovia príbeh pripravili o jeho vnútornú štruktúru, logiku, nadväznosť. Našťastie, posledné minúty ma potešili, lebo sa opäť vrátili k takým tým policajným drobnostiam, ktoré majú základ v praxi. Ak viem, kto je páchateľ, ale nemám na to usvedčujúce dôkazy, mám morálne právo vziať spravodlivosť do vlastných rúk? Určite nie. Ale... Ak ju vezmem, dokážem s tým žiť? To všetko sú pozoruhodné, temné veci, preto je škoda, že sa nimi snímka nezaoberala viac do hĺbky. Rozuzlenie starého Washingtonovho prípadu mi pripadalo zbytočné. ()

Reklama

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Nedávný představitel Mercuryho, postava jménem Deacon, jedno velkolepé sólo s vlasy dlouhými jako má Brian May…není se co divit, že Hancock se svým narativním retro virblem dotváří ucelený umělecký výkon. Karty vykládá na stůl s obdivuhodnou trpělivostí a stejně tak přistupuje k podhoubí postav. Je fascinující, jak svým téměř 30 let starým scénářem dokázal spustit stroj času a já měl z toho pocit, že zasazené do současnosti by to nemohlo fungovat.. Malek s křeččími torbami sice lehce vlaje za tradičně důkladným Washingtonem i mansonovsky vyšinutým Jared Leto podzim zimou, ale není to nic, co by rušilo zážitek ze staromilské detektivky, která svou nejednoznačností ponechává i sympatický prostor divákovi. Thomas Newman kromě svého typického klavírního sentimentu evidentně umí i jiné věci. Ten motiv „Chevy Nova“ je při silničních sledovačkách geniální.. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Na tento film jsem se docela těšil - Denzel Washington mě dokázal docela potěšit v obou dílech Equalizera a já tak nějak očekával podobnou akcí nabytou podívanou. Bohužel jsem se jí nedočkal. Psychopatický sériový vrah se sice činil, jenže my jsme vždy byli svědky jen jeho finálního díla (nepočítám-li úvodní akci u pumpy). Což bylo první větší zklamání. Atmosféra byla místy zajímavá, jenže většina filmu je vlastně jen poněkud nudnější sledování policajtů magora Jareda Leta (ten zahrál celkem přesvědčivě), který si z dvojice fízlů dělal vyloženě prdel. Rami Malek není špatný herec, ale do role detektiva z oddělení vražd se mi prostě nehodil a tak mou pozornost více méně zaujala hlavně postava Deacona a jeho „tajemství“ i zvláštní způsob vyšetřování (sbírání důkazů). Jenomže se pořád jen „kroužilo“ kolem dokola, místo abych se dočkal dech beroucí podívané. Dost průměrné krimi-drama. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Ukážka thrilleru, ktorý chce zahladiť stopy a poslať diváka na opačný smer. Nieje tak povediac svojský, niečo podobné tu už totiž bolo. Skvelé herecké obsadenie, mohlo v spojitosti s ,,iným´´, ale paradoxne aj známym prednesom, priniesť pútavú a aj oldschoolovú žánrovú zábavu. Zasadenie do roku 1990, takisto vnáša do príbehu ,,nepredigitalizovaný´´ priebeh vyšetrovania. A aj tak z toho nakoniec vznikol rozpoltený snímok. ()

Galerie (20)

Zajímavosti (16)

  • Snímek je zasazen do října roku 1990. Nasvědčuje tomu filmový plakát snímku Goodfellas (1990) a následně jsou k vidění na pouličním osvětlení halloweenské bannery. (Kuzmik)
  • Film si dokázal zarobiť len 31 miliónov, čo oproti rozpočtu 30 mil. dolárov z neho robí kasový prepadák. (Arsenal83)
  • Hancock uviedol, že na začiatku vývoja v roku 1993 chcel rolu vo filme herec Brandon Lee, pretože sa mu páčil scenár. Herec v tom istom roku zomrel. (Arsenal83)

Související novinky

Streamovací služby platí hercům obří částky

Streamovací služby platí hercům obří částky

21.08.2021

Filmové i televizní odvětví před časem začalo ve velkém migrovat na streamovací služby, důvodů pro to je pak spousta, jeden z nejzásadnějších jsou ale definitivně peníze. Právě těmi totiž služby jako… (více)

Reklama

Reklama