Reklama

Reklama

VOD (1)

Veterán z americké občanské války, který jezdí po celé zemi a přináší lidem zprávy ze světa, se vydá na nebezpečnou cestu přes Texas, aby osiřelé dívce našel nový domov. (Netflix)

Videa (5)

Trailer 1

Recenze (235)

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Ja moc na súčasného Greengrassa nie som. Hoci nemôžem poprieť, že je to režisér, ktorý má výrazný rukopis aj cit pri výbere námetov. News of the World bolo pre mňa o to zaujímavejšie, pretože žáner westernu mi nevadí a rád sledujem čo s týmto žánrom robia súčasní tvorcovia. Natočené je to pekne. Má to dobrú hudbu aj skvelého Hanksa, ktorému ten starecký kukuč v sedle svedčí. To, že je ústredná zápletka jednoduchá mi nevadí. Čo mi vadí veľmi, je úplná absencia Greengrassovho rukopisu. Ten film je ťažkopádny, kde by nemal byť, digitálny tak, že to bije do očí( scéna s balvanom, rozbitie koča a sledovanie pochodu Indiánov z druhého brehu rieky) mi prišli nepríjemne rušivé. Nemá to toľko emócií, koľko by si ten film žiadal. A tých skutočne krásnych momentov je tu pomenej. Zároveň tu máme aj pár zbytočných postáv(mladý chlapec, ústredné zlé trio) a tiež nefungujúce napätie. Pozerateľné, ale zároveň ľahko zabudnuteľné. Čo je pre režiséra, ktorého diela si človek pamätá, podivuhodný krok späť. ()

InJo 

všechny recenze uživatele

Nikoliv zásadní či výjimečné, ale rozhodně příjemné, poutavé, chvílemi vyloženě skvělé (návštěva "bizoního" městečka je až mccarthyovsky temná a deziluzivní). Nezvykle umírněný Greengrass v pro něj nezvyklém žánru, koncept a zápletka jsou sázkou na jistotu, ale jestli pro tuhle (anti)westernovou road-movie o sbližování dvou osiřelých lidí existuje cílovka, já do ní nepochybně patřím. Hanks hraje přesně to, co čekáte, ale dělá to (opět) dokonale, a Helena Zengel uhraje většinu svých scén jen prostřednictvím subtilní mimiky a gest. Jejich zásluhou je snadné přilnout nejen k jejich postavám, ale i k filmu samotnému. 70 % ()

Reklama

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Westernový road-trip po USA ve velmi staromilském stylu. Je jasné, že Paul Greengrass vlastně nikdy moc netoužil točit akci, zde se spokojil pouze s jednou naháněčkou (ač velice efektní) a já se skvěle bavil. Je mi jasné, že současná nejběžnější herecká poloha Toma Hankse alias starostlivého dobráka se už mnoha lidem okoukala, ale proč by to nemohl hrát, když je v tom zkrátka nejlepší. Pokud čekáte akční nářez ze starého západu, s klidem můžete vynechat (csfd lže, není to akční film), nicméně já jsem rád, že se to k nám nakonec se zpožděním dostalo na ten Netflix, v kinech by to pravděpodobně nezazářilo ani za normální situace...80% ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Kto pozná tie Leone-ovské a Eastwood-ovské westerny, tak potešený nebude, tento film im nesiaha ani po členky. Kto chce moderný western, tak tiež nič. Skôr to pripomína pre mňa priemernú Skutočnú guráž, lineárny dej je malo pútavý, chýbajú tu poriadni zloduchovia, v podstate jediným plusom je prvá rola Toma Hanksa vo westerne a popasoval sa s ňou dobre. Ale jeho herecký výkon a takisto malého dievčaťa mne na pobavenie nestačil, nudil som sa. ()

Happens 

všechny recenze uživatele

Tak tenhle neotřelý western určitě nese inovativní zápletku. Hanksovi ta role zprávaře bezvadně sedla, všechno jsem věřil, takřka bez síly krásně odehrané řemeslo. Mala Johana skvěle předvedla zmatení mysli indiánskou výchovou, následnou převýchovou od Hankse, celý její těžký úděl vyvraždění původní rodiny, ujmutí indiánů, celá ta krvavá vřava divokého západu v jejím kratičkém životě byla vepsána do její tváře. ()

Galerie (21)

Zajímavosti (8)

  • Jedná se o Hanksův první film s westernovým žánrem. (SONY_)
  • Helena Zengel (Johanna) dabovala samu sebe v italské, německé, španělské a francouzské jazykové verzi. Konkrétně místa, kde hovoří anglicky. (Jirka_Šč)
  • Natáčanie filmu prebiehalo na viacerých miestach v americkom štáte Nové Mexiko. (MikaelSVK)

Související novinky

Co nového chystá režisér Paul Greengrass?

Co nového chystá režisér Paul Greengrass?

30.11.2023

Jsou tomu prakticky už tři roky od doby, kdy na Oscara nominovaný režisér Paul Greengrass vydal svůj zatím poslední celovečerní film, kterým bylo westernové drama pod názvem Zprávy ze světa s Tomem… (více)

WandaVision v lednu, Hanks na Netflixu

WandaVision v lednu, Hanks na Netflixu

13.11.2020

Přestože letos Marvel do kin neposlal žádný nový film, fanoušci komiksů už na nové příběhy z MCU nebudou muset čekat příliš dlouho. WandaVision, první seriál z tohoto univerza, totiž dorazí na… (více)

Reklama

Reklama