Reklama

Reklama

VOD (1)

Veterán z americké občanské války, který jezdí po celé zemi a přináší lidem zprávy ze světa, se vydá na nebezpečnou cestu přes Texas, aby osiřelé dívce našel nový domov. (Netflix)

Videa (5)

Trailer 1

Recenze (235)

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Od Comba Greengrass/Hanks se asi čekalo více. Pro mne trochu zbytečný a nezajímavý film, který nic nového nepřinesl. Natočeno kvalitně, herecky zahráno dobře (Helena Zengel po Narušiteli Systému opět dokazuje, že je na výborné cestě). Kámenem úrazu je pro mne příběh, opravdu si musel Greengrass vybrat tak nezajímavou látku? Sledovat cestujícího novináře po Divokém Západě je snad nejnudnější varianta, jaká byla k dispozici. Chybí akce, emoce, drajv i napětí, takže vše, co mám rád. Slabé 3 za Hankse. Příběh***, Akce* Humor>Ne, Násilí>Ne, Zábavnost**, Hudba***, Vizuál***, Atmosféra***, Napětí**. 5/10. ()

Jirka_Šč 

všechny recenze uživatele

Tato movie road se mi velmi líbila. Realisticky (pravděpodobně) zobrazená společnost v Texasu po občanské válce v Americe. Krásná krajina. K filmu padnoucí hudba. Výborná chemie mezi hlavní dvojicí - tradičně skvělý Tom Hanks a dvanáctiletá německá holčička. Příběh dítěte nedotčeného civilizací, který dokáže rozesmutnit i nadchnout. ■ P.S. Kdo čeká western, bude sklamán - toto je prostě příběh z Texasu druhé poloviny 19. století. ()

Reklama

Marigold 

všechny recenze uživatele

Zase důkaz, že nejlepší filmy mají na ČSFD defaultně pod 70%. Paul se rozjel mimo komfortní linii do prérie, kde život je kruh a aby člověk mohl jít dál, musí si pamatovat. Jednoduchý, ale překrásně vystavěný a plynulými tahy kamery vyprávěný příběh, který člověk slyšel už stokrát, ale v podání dua Hanks - Zengel ho bude chtít slyšet znovu a znovu. Tichý komentář k rozvrácené Americe a potřebě laskavosti a přijetí odlišností možná nemá žádnou závratnou hloubku, ale je to určitě Greengrassův nejosobnější, nejintimnější a nejdojemnější počin, který mě svou prostou dobrotou přiměl místy věřit, že svět není v hajzlu. Smekám a miluju to. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Kapitán Kidd jezdí po konci americké občanské války po Státech a přináší místním zprávy z jiných koutů Ameriky i celého světa. Válečnými událostmi traumatizovaný dobrák od kosti nestojí o problémy, ty však přijdou s „úkolem“, kdy má domů dopravit indiánského sirotka. Jenže dívka o návrat do civilizace a k lidem, které nezná, jaksi nestojí. Universal tenhle kousek evidentně šteloval vstříc Oscarům a dalším filmovým cenám. Marně. Je to dobré, ale strhující rozhodně ne. Nevzrušivé putování napříč divokou krajinou zdecimovanou válečným běsněním tu a tam přeruší nějaká banda primitivů, jinak se ale odehraje vše přesně tak, jak divák čeká. U jiných by byl výsledek v pořádku. Jenže tady je to těžké, když je na place chlapík, který ve Vietnamu zachránil několik vojáků včetně poručíka Dana, který coby talentovaný homosexuální právník infikovaný virem HIV bojoval s předsudky, kterému na opuštěném ostrově pomáhal parťák Wilson nebo který viděl své podřízené padat k zemi na pláži s krycím jménem Omaha. Zrovna tak je to těžké, když divák vidí jméno režiséra, který má za sebou mrazivou rekonstrukci Letu číslo 93 nebo nadstandardní řemeslo se zabijákem, který má několik falešných pasů a nic si nepamatuje. Nutno podotknout, že se pánové v poměrně předvídatelně rozdané hře společně představili už v Kapitánu Phillipsovi. Ovšem ten byl i tak minimálně o třídu lepší. ()

Yardak 

všechny recenze uživatele

Zprávy ze světa nejsou klasickým westernem, ale mají jejich atmosféru. Ta atmosféra mě právě nejvíce oslovila, neboť vykreslený rok 1870 byl přesný. Jak se často říká, tak se jedná o malý dramatický film, ale s velkým duchem, neboť příběh tohoto snímku v sobě ukrývá mnoho témat, které jsou zejména v Americe stále aktuální. Pomalé (civilní) zpracování nesedne jistě každému. Pro mě však nejlepší spolupráce Hanks/Greengrass. Slabších 5 hvězd. Milé překvapení na Netflixu:-). Moc pěkný komentář: Marigold. ()

Galerie (21)

Zajímavosti (8)

  • V knize je Johanna (Helena Zengel) o dva roky mladší, do zajetí Kiowů však také padne v šesti letech. Stráví v něm tak na rozdíl od filmu ne 6, ale pouze 4 roky. (Jirka_Šč)
  • Natáčanie filmu prebiehalo na viacerých miestach v americkom štáte Nové Mexiko. (MikaelSVK)

Související novinky

Co nového chystá režisér Paul Greengrass?

Co nového chystá režisér Paul Greengrass?

30.11.2023

Jsou tomu prakticky už tři roky od doby, kdy na Oscara nominovaný režisér Paul Greengrass vydal svůj zatím poslední celovečerní film, kterým bylo westernové drama pod názvem Zprávy ze světa s Tomem… (více)

WandaVision v lednu, Hanks na Netflixu

WandaVision v lednu, Hanks na Netflixu

13.11.2020

Přestože letos Marvel do kin neposlal žádný nový film, fanoušci komiksů už na nové příběhy z MCU nebudou muset čekat příliš dlouho. WandaVision, první seriál z tohoto univerza, totiž dorazí na… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno